Lichtsnoer Buiten
Bijgewerkt: Maart 2023

Lichtsnoer Buiten

Lichtsnoer Buiten

Verlichting zorgt voor sfeer en natuurlijk voor meer zicht in het donker. Zeker in de donkere wintermaanden is een lichtsnoer buiten een ideale manier om de omgeving te verlichten en gezelligheid te creëren. Een lichtsnoer buiten is makkelijk toe te passen in de tuin of op het balkon en in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Doordat een lichtsnoer zo veelzijdig is, kun je deze op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld langs een schutting, gedraaid om een pilaar of al hangend van het dak. Een lichtsnoer kan geïntegreerde lampjes hebben of een snoer zijn waaraan lampjes hangen.

 

LED verlichting

Hoewel een lichtsnoer buiten met halogeenverlichting verkrijgbaar is, zijn de meeste lichtsnoeren uitgerust met LED verlichting. LED verlichting heeft als voordeel dat het energiezuiniger is dan halogeenverlichting en daardoor kosten kan besparen in het gebruik. Dat is zeker fijn met de toenemende kosten van elektra en de wintermaanden waarin al meer stroom wordt verbruikt. Een ander voordeel is dat LED verlichting minder warm wordt dan halogeenverlichting, waardoor er minder kans is op brandgevaar. Bovendien is LED verlichting beter voor het milieu. Voor het kopen van een lichtsnoer buiten is het daarom aan te raden om een variant met LED verlichting te kiezen.

 

Lichtsnoer gebruik

Een lichtsnoer buiten heeft als fijne eigenschap dat je het multifunctioneel kunt gebruiken. Hoewel een lichtsnoer al snel wordt geassocieerd met de kerstperiode, kan dit type verlichting het hele jaar door gebruikt worden. Het is bijvoorbeeld leuk om een lichtsnoer buiten op te hangen bij een feestje om zo meer sfeer te creëren. Ook voor andere evenementen of gewoon als extra verlichting in de tuin kan een lichtsnoer van pas komen. Het geeft extra gezelligheid en dient als lichtbron voor een binnenruimte of buiten.

 

Functionaliteiten

Verlichting in de vorm van een lichtsnoer buiten kan op verschillende plekken gebruikt worden. Een lichtsnoer is bijvoorbeeld prima buiten te gebruiken doordat de lampjes meestal waterdicht zijn en daardoor goed tegen regen of sneeuw kunnen. Heb je liever een lichtsnoer met gekleurd licht, dan is dat ook geen probleem, want er zijn ook lichtsnoeren met gekleurde lampjes verkrijgbaar. De verlichting kun je eenvoudig ophangen aan de dakrand, een vensterbank, aan de schutting, tussen bomen of langs een muur. Zorg ervoor dat je voldoende stroom hebt en dat je bij het gebruik buiten gebruik maakt van weerbestendige verlengsnoeren en stekkerdozen.

 

Lichtsnoer buiten kopen bij Action, Karwei, Ikea

Een lichtsnoer buiten kun je kopen in verlichtingszaken en in winkels als De Actie, Ikea of Karwei, waar ook andere lichtbronnen worden verkocht. Online kun je ook op diverse plekken terecht om dit type verlichting te kopen en heb je een uitgebreide keus uit allerlei soorten en maten. Houd er wel rekening mee dat bij een online aankoop je misschien verzendkosten moet betalen. Bedenk vooraf of je het lichtsnoer binnen of buiten wilt gaan gebruiken, want niet ieder lichtsnoer is geschikt voor buitengebruik. 

Beste Lichtsnoer Buiten aanbiedingen van Maart 2023