Excursies Berlijn
Bijgewerkt: Juli 2024

Excursies Berlijn

Excursies Berlijn

Nadat de Berlijnse Muur gevallen was veranderde de stad Berlijn van een verdeelde metropool in een belangrijk cultureel centrum in Europa. Meer dan drie miljoen mensen hebben van Berlijn hun vaste woonplaats gemaakt en zij kwamen allemaal om uiteenlopende redenen naar de stad. Omdat in de stad mensen wonen met uiteenlopende culturele achtergronden, interesses en esthetische voorkeuren, is er nooit een tekort aan dingen om te doen in Berlijn. Je kunt in iets meer dan een uur naar Berlijn als je een vlucht naar die stad boekt. 

 

Alexanderplatz

Het voetgangers- en verkeerscentrum biedt een verscheidenheid aan voorzieningen, van prachtige winkelmogelijkheden tot adembenemende vergezichten over de stad. Alexander I van Rusland gaf zijn naam aan het plein dat nu bekend staat als Alexanderplatz. Ten tijde van de Koude Oorlog diende het plein als het administratieve centrum van Oost-Duitsland. Tegenwoordig staat het plein bekend als "Alex" en geniet het alle voordelen die horen bij het administratieve centrum van een grote westerse stad.

 

Zoologischer Garten Berlijn

Een uitstekende dierentuin van 34 hectare in het centrum van Berlijn staat bekend als de Zoologischer Garten Berlin. 1844 was het jaar dat de dierentuin voor het eerst zijn deuren opende en de Tweede Wereldoorlog was het jaar dat hij vrijwel volledig werd verwoest. Met ongeveer 18.000 dieren die 1.500 verschillende soorten vertegenwoordigen, wordt het nu beschouwd als een van de grootste dierentuinen in heel Europa. De dierentuin is ook verantwoordelijk voor de geboorte van een beroemdheid in de vorm van de ijsbeer Knut, die een aantal jaren geleden op het wereldtoneel bekendheid kreeg en als gevolg van de aanzienlijke media-aandacht uitgroeide tot een ware mediagekte. Hij overleed helaas in het jaar 2011.

 

Rijsdaggebouw

Het gebouw waarin momenteel het Duitse parlement is gehuisvest staat bekend als de Rijksdag. In 1894, het jaar waarin het Duitse Rijk werd opgericht, was de bouw ervan eindelijk klaar. Het neorenaissance gebouw werd niet lang gebruikt voor het doel waarvoor het ontworpen was, namelijk het huisvesten van het Duitse parlement. In de jaren dertig legde Adolf Hitler de schuld van de rampzalige brand in het Rijksdaggebouw bij een handvol radicalen en communisten. Het was een belangrijke stap op zijn weg naar dictatoriaal gezag. Daarna was er de volgende zestig jaar heel weinig activiteit in het gebouw. Dit onroerend goed meesterwerk werd pas schoongemaakt, volledig hersteld en opnieuw geïnstalleerd als zetel van de Duitse regering nadat de hereniging al had plaatsgevonden.

 

Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt herbergt enkele van de mooiste voorbeelden van Berlijnse architectuur uit de achttiende en negentiende eeuw. Het is een geweldige plek om een wandeling te maken. In het midden van dit plein staat een opmerkelijk standbeeld van de Duitse dichter Friedrich von Schiller. Je vindt drie van de meest iconische bouwwerken van Berlijn in de directe omgeving van het standbeeld: de Deutscher Dom, de Franzosischer Dom en het Konzerthaus.

Excursies Berlijn: De Duitse hoofdstad verkennen met een budget

 

Berlijn is een van de meest levendige en opwindende steden ter wereld. Met zijn rijke culturele erfgoed, attracties van wereldklasse en unieke nachtleven is het geen wonder dat elk jaar zoveel mensen naar deze stad trekken. Maar wat als je een budget hebt? Maak je geen zorgen - er zijn genoeg betaalbare manieren om Berlijn te verkennen zonder een fortuin uit te geven! Hier is onze gids voor excursies in Berlijn voor budgetreizigers.

Eerste stop: Museumeiland. Dit UNESCO werelderfgoed is de thuisbasis van vijf van Europa's belangrijkste musea, waaronder het Pergamon Museum, Altes Museum, Neues Museum, Bode Museum en Alte Nationalgalerie. Het bezoeken van alle vijf musea kan prijzig zijn - maar met een georganiseerde rondleiding kunt u geld besparen en toch een geweldige ervaring opdoen. Er zijn verschillende bedrijven die rondleidingen aanbieden op het Museumeiland tegen gereduceerde tarieven. Als alternatief kunt u een museumkaart kopen die toegang geeft tot alle vijf musea plus andere attracties zoals het Joods Museum en het DDR Museum voor slechts €20 per persoon!

De volgende: De East Side Gallery. Deze openluchtgalerie ligt aan de rivier de Spree en toont graffitikunst van meer dan 100 verschillende kunstenaars uit de hele wereld - waardoor het een van de meest iconische bezienswaardigheden van Berlijn is. Tijdens een rondleiding leer je meer over de geschiedenis achter de kunstwerken en krijg je inzicht in het leven in Berlijn tijdens en na de Koude Oorlog.

Geen reis naar Berlijn zou compleet zijn zonder een bezoek aan enkele van de beroemde bezienswaardigheden - en gelukkig zijn er veel betaalbare manieren om dat te doen! Een geweldige manier om geld te besparen terwijl je deze historische plekken van dichtbij bekijkt is door een georganiseerde wandeltour of fietstour te nemen (die beide tegen gereduceerde tarieven te vinden zijn). Zo kost een wandeling over de Brandenburger Tor slechts €12 per persoon, terwijl een fietstocht over de Alexanderplatz slechts €14 per persoon kost!

 

Voor degenen die de natuur in willen zonder al te veel geld uit te geven, ga je naar het Treptower Park, waar je ontspannende wandelingen kunt maken over het uitgestrekte terrein of kajaks kunt huren voor slechts €7/uur (of €5/uur als je er vier of meer huurt). Andere parken die het ontdekken waard zijn, zijn Tiergarten (het grootste park van Berlijn) en Tempelhofer Feld (het voormalige luchthaventerrein dat nu dienst doet als groot openbaar park).

Als u op zoek bent naar iets echt unieks, waarom maakt u dan geen boottochtje over de Spree? Veel bedrijven bieden boottochten aan tegen gereduceerde prijzen die u een interessante kijk geven op enkele van de beste bezienswaardigheden van Berlijn, zoals het Museumeiland en het paleis Charlottenburg. U kunt ook kiezen voor diner cruises met live muziek aan boord - deze kosten meestal rond de €35 per persoon, maar zijn zeker de moeite waard!

Vergeet tot slot het beroemde nachtleven van Berlijn niet! Hoewel het duur kan zijn als je besluit elke avond naar een club te gaan, zijn er nog genoeg goedkopere alternatieven zoals het bijwonen van gratis concerten of het bezoeken van lokale bars waar drankjes relatief goedkoop zijn in vergelijking met andere Europese steden.

Zoals je ziet, zijn er genoeg manieren om Berlijn op een budget te verkennen door gebruik te maken van kortingsacties en georganiseerde rondleidingen door de stad. Laat je portemonnee je dus niet tegenhouden - begin vandaag nog met het plannen van je excursies in Berlijn!

Beste Excursies Berlijn aanbiedingen van Juli 2024