Lego Minecraft
Bijgewerkt: Juli 2024

Lego Minecraft

Lego Minecraft

Heel veel kinderen zijn dol op Lego en heel veel kinderen zijn dol op Minecraft. Daar heeft Lego goed op weten in te spelen. Ze hebben namelijk een hele serie van Lego Minecraft. Je vindt in deze serie vooral Legosets. Net als Lego is Minecraft een vierkant en geblokt iets. Alleen is Minecraft digitaal. Legostukken kun je in je handen houden. Je kunt met Lego Minecraft dus het computerspel naar de keukentafel halen. Zo hoeven je kinderen niet alleen maar achter een scherm te zitten. Er zijn allerlei sets van Lego Minecraft verkrijgbaar. 

 

Locaties

Veel sets zijn bijvoorbeeld bepaalde Minecraft locaties. De trainingsplaats, het paddenstoelenhuis of de moderne boomhut bijvoorbeeld. In Minecraft kun je zelf locaties bouwen. Dat kan ook met Lego. De sets zijn simpelweg voorzien van stenen om een specifieke locatie te bouwen van Lego. Andere locaties die je in de sets vindt zijn het verwrongen bos, de luchttoren, de handelspost, de bijenhouderij, de verlaten mijn en het koraalrif. Kortom: meer dan genoeg sets waarmee je Lego Minecraft locaties kunt bouwen. 

 

Gebeurtenissen

Er zijn daarnaast ook sets die gebeurtenissen als thema hebben. Je kunt een specifieke setting daarmee nabouwen en de gebeurtenis naspelen met je Legopoppetjes. Bij de set ‘Het allereerste avontuur’ zitten bijvoorbeeld meerdere karakters. Deze zijn anders dan je gewend bent van Legopoppetjes, omdat het Minecraft karakters zijn. Andere gebeurtenis sets zijn de Illager overal, de Creeper hinderlaag en de Bewakersstrijd. Misschien heb je je kind er weleens over gehoord. De gebeurtenis sets hebben in ieder geval poppetjes voor Lego Minecraft die je niet in alle sets vindt. 

 

Dieren

Veel sets hebben ook dieren. Natuurlijk de vossenhut, maar ook de Creeper hinderlaag en het paddenstoelenhuis hebben dieren in de Lego set. Vooral varkens zie je veel in Minecraft. Er is dan ook een set die het varkenshuis heet. Daarbij kun je het varkenshuis nabouwen, maar in de set vindt je ook een Minecraft karakter en varkentjes. Sets van de paardenstal en het pandaverblijf hebben weer andere dieren: de paarden en panda’s natuurlijk. Bij de handelspost set vind je lama’s. 

 

Aantal stenen in set

De Creeper hinderlaag en het koraalrif hebben de minste stenen en zijn ook het goedkoopst. Alle andere sets hebben meer dan 100 stenen. In principe is het zo dat sets met meerdere stenen duurder zijn. Maar dat gaat niet geheel precies op. Zo zijn er sets van maximaal 250 stenen en sets met 250 tot 500 stenen van dezelfde prijs. De prijs hangt dus ook af van wat voor set je koopt. 

Beste Lego Minecraft aanbiedingen van Juli 2024