Lego Minecraft

Op zoek naar de beste LEGO Minecraft sets? Ontdek hier de top 5 en vergelijk ze op kwaliteit, prijs en speelplezier. Lees snel verder!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
LEGO Minecraft De Enderdraak
LEGO Minecraft De Enderdraak
Voordelen
Geschikt voor kinderen in de leeftijd van acht tot veertien jaar. Leuk om alleen of samen mee te spelen. Het elektrische gedeelte is eenvoudig aan te zetten door middel van batterijen. De lego set heeft een mooi ontwerp. Je kunt dankzij de handleiding eenvoudig beginnen met bouwen.
Nadelen
Niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar.
LEGO Minecraft Het End Portaal
LEGO Minecraft Het End Portaal
Voordelen
De set bevat maar liefst 559 onderdelen en drie minifiguren. Eindeloos veel speelplezier. Een prachtige set om te verzamelen. De kwaliteit is uitstekend. De minifiguren zijn trendy.
Nadelen
De handleiding is alleen in de Nederlandse taal.
Tip: Beste keuze
LEGO Minecraft Het Netherfort
LEGO Minecraft Het Netherfort
Voordelen
Een gigantische set met wel 571 losse onderdelen. Als je helemaal dol op minecraft bent is dit echt geweldig. Het ontwerp ziet er wel heel erg mooi uit. De lego biedt zoals altijd de beste kwaliteit. De lego set is ontworpen in het jaar 2015.
Nadelen
De set is een beetje duur.
LEGO Minecraft Woestijnuitkijkpost
LEGO Minecraft Woestijnuitkijkpost
Voordelen
Deze lego set ziet er prachtig uit. Je krijgt bij de set minifiguren, maar ook andere leuke accessoires. Dankzij de handleiding kun je eenvoudig beginnen met bouwen. Je kunt het alleen spelen, maar ook met je vrienden. Zorgt voor urenlang plezier.
Nadelen
De lego set in niet per se goedkoop.
LEGO Minecraft De Crafting-box 2.0
LEGO Minecraft De Crafting-box 2.0
Voordelen
Je kunt de set combineren met andere modellen. Beschikt over allerlei te gekke accessoires. Je kunt je eigen creatieve brein gebruiken voor de mooiste creaties. Geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën. Het ontwerp is mooi en van goede kwaliteit.
Nadelen
Er zijn geen onderdelen bij die elektrisch werken.

Beste Lego MinecraftKoopgids: Welke Lego Minecraft is de beste koop van april 2024?

Heel veel kinderen zijn dol op Lego en heel veel kinderen zijn dol op Minecraft. Daar heeft Lego goed op weten in te spelen. Ze hebben namelijk een hele serie van Lego Minecraft. Je vindt in deze serie vooral Legosets. Net als Lego is Minecraft een vierkant en geblokt iets. Alleen is Minecraft digitaal. Legostukken kun je in je handen houden. Je kunt met Lego Minecraft dus het computerspel naar de keukentafel halen. Zo hoeven je kinderen niet alleen maar achter een scherm te zitten. Er zijn allerlei sets van Lego Minecraft verkrijgbaar.

Locaties

Veel sets zijn bijvoorbeeld bepaalde Minecraft locaties. De trainingsplaats, het paddenstoelenhuis of de moderne boomhut bijvoorbeeld. In Minecraft kun je zelf locaties bouwen. Dat kan ook met Lego. De sets zijn simpelweg voorzien van stenen om een specifieke locatie te bouwen van Lego. Andere locaties die je in de sets vindt zijn het verwrongen bos, de luchttoren, de handelspost, de bijenhouderij, de verlaten mijn en het koraalrif. Kortom: meer dan genoeg sets waarmee je Lego Minecraft locaties kunt bouwen.

Gebeurtenissen

Er zijn daarnaast ook sets die gebeurtenissen als thema hebben. Je kunt een specifieke setting daarmee nabouwen en de gebeurtenis naspelen met je Legopoppetjes. Bij de set ‘Het allereerste avontuur’ zitten bijvoorbeeld meerdere karakters. Deze zijn anders dan je gewend bent van Legopoppetjes, omdat het Minecraft karakters zijn. Andere gebeurtenis sets zijn de Illager overal, de Creeper hinderlaag en de Bewakersstrijd. Misschien heb je je kind er weleens over gehoord. De gebeurtenis sets hebben in ieder geval poppetjes voor Lego Minecraft die je niet in alle sets vindt.

Dieren

Veel sets hebben ook dieren. Natuurlijk de vossenhut, maar ook de Creeper hinderlaag en het paddenstoelenhuis hebben dieren in de Lego set. Vooral varkens zie je veel in Minecraft. Er is dan ook een set die het varkenshuis heet. Daarbij kun je het varkenshuis nabouwen, maar in de set vindt je ook een Minecraft karakter en varkentjes. Sets van de paardenstal en het pandaverblijf hebben weer andere dieren: de paarden en panda’s natuurlijk. Bij de handelspost set vind je lama’s.

Aantal stenen in set

De Creeper hinderlaag en het koraalrif hebben de minste stenen en zijn ook het goedkoopst. Alle andere sets hebben meer dan 100 stenen. In principe is het zo dat sets met meerdere stenen duurder zijn. Maar dat gaat niet geheel precies op. Zo zijn er sets van maximaal 250 stenen en sets met 250 tot 500 stenen van dezelfde prijs. De prijs hangt dus ook af van wat voor set je koopt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Lego Minecraft

Wat is het verschil tussen LEGO Minecraft en gewone Minecraft?

LEGO Minecraft is een fysieke bouwset waarbij je met LEGO-stenen de Minecraft-wereld kunt bouwen en verkennen, terwijl gewone Minecraft een digitaal spel is dat op computers en consoles wordt gespeeld.

Kan ik LEGO Minecraft sets combineren met andere LEGO-sets?

Ja, LEGO Minecraft sets kunnen worden gecombineerd met andere LEGO-sets. De stenen en onderdelen zijn compatibel met andere LEGO-stenen, zodat je creatief kunt zijn en je eigen unieke creaties kunt maken.

Zijn er specifieke personages uit Minecraft die in de LEGO Minecraft sets voorkomen?

Ja, LEGO Minecraft sets bevatten vaak poppetjes van iconische Minecraft-personages, zoals Steve, Alex, Creeper, Enderman en verschillende dieren uit het spel.

Zijn de LEGO Minecraft sets geschikt voor kinderen van alle leeftijden?

LEGO Minecraft sets zijn over het algemeen geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder. Jongere kinderen kunnen echter ook met behulp van een volwassene van de sets genieten.

Kan ik mijn eigen Minecraft-wereld bouwen met LEGO Minecraft?

Ja, met LEGO Minecraft kun je je eigen Minecraft-wereld bouwen en aanpassen. De sets bevatten instructies voor specifieke structuren, maar je kunt ook je fantasie gebruiken om je eigen creaties te maken en je wereld uit te breiden.

Top 5 Beste kopen
Logo