Krabpaal Kat
Bijgewerkt: Juni 2023

Krabpaal Kat

Krabpaal Kat

Als je voor het eerst een kat koopt moet je veel verschillende spullen aanschaffen om goed voor de kat te kunnen zorgen. Zo moet je natuurlijk een voerbakje en een waterbakje aanschaffen, een kattenbak en een kattenbedje aanschaffen. Ook niet geheel onbelangrijk is een krabpaal kat. Maar waar is een krabpaal kat nu precies goed voor en waarom is deze zo belangrijk? In dit artikel leggen wij precies uit waarom een krabpaal zo belangrijk is voor de kat en waar deze goed voor is. 

 

Een natuur instinct

Voor katten is krabben een natuur instinct. Het is dus niet iets dat ze voor de lol of uit verveling doen, krabben heeft daadwerkelijk nut voor een kat. Zo heeft het krabben, bijvoorbeeld aan een krabpaal, veel voordelen voor de kat. Een van de belangrijkste voordelen is dat katten krabben gebruikt om hun nagels te scherpen. Je kunt het krabben dus eigenlijk zien als een soort manicure. Door het krabben laten de beschadigde buitenste lagen van de nagels lost en komen de scherpere lagen die daaronder zitten bloot te liggen. Voor katten zijn de nagels het eerste en belangrijkste wapen waar ze goed voor willen zorgen.

 

Territorium en ontspanning

Een andere reden waarom katten krabben is om hun territorium af te bakenen. De blauwen van de kat zijn namelijk voorzien van kleine geurkliertjes. Deze geurkliertjes laten een geur achter die voor mensen niet te ruiken is. Katten daarentegen herkennen aan deze geur direct wie de baas van dat gebied is. Verder is krabben voor een kat ook gewoon erg leuk en ontspannend. Zo is een krabpaal kat goed voor uren speelplezier en ontspanning. Krabben is voor een kat een manier waarop hij al zijn spieren uit kan strekken. Je kunt het krabben van een kat dus ook zien als een goede yoga-sessie. Dit voelt voor de kat erg prettig aan, waardoor hij gelijk zal ontspannen.

 

Moet je altijd voor een krabpaal kiezen?

Een kat kan natuurlijk overal aan krabben. Denk hierbij aan hout of andere oppervlakken. Toch hebben de meeste mensen liever niet dat hun kat aan het meubilair zoals de bank, eetkamerstoelen en tafel gaat krabben. Als een kat niet een duidelijke plaats heeft waar hij wel of niet mag krabben, is de kans groot dat de krab voor het meubilair kiest. Een krabpaal kat is dan de meest ideale oplossing. Zeker voor binnenkatten is een krabpaal eigenlijk onmisbaar, maar ook voor buitenkatten die aan andere oppervlakken zoals bomen kunnen krabben is een krabpaal erg fijn. 

Beste Krabpaal Kat aanbiedingen van Juni 2023