Kettingzaag

Op zoek naar sterke zaagkracht voor jouw tuin of klussen? Vergelijk de top 5 kettingzagen en vind het perfecte model voor jouw klus.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Makita UC4051A
Makita UC4051A
Voordelen
Zaagblad van 40 centimeter. 180 watt elektrische kettingzaag. Ketting wordt automatisch gespannen. Inclusief oliepeilindicator. Kettingsmering verloopt automatisch.
Nadelen
Deze kettingzaag is bedraad en werkt niet met een accu, verlengsnoer nodig bij snoeien.
Gardena TCS Li-18/20
Gardena TCS Li-18/20
Voordelen
Snoerloos zagen dankzij accu. Reikwijdte van 4 meter, ideaal voor snoeien hoge bomen. 20 centimer lang snoeizwaard. Accu ook te gebruiken op andere Gardena apparaten.
Nadelen
Omdat je veelal boven je hoofd werkt wordt het zagen na enige tijd zwaar.
Tip: Beste keuze
BLACK+DECKER PS7525-QS
BLACK+DECKER PS7525-QS
Voordelen
Geschikt voor dikke takken. Licht qua gewicht, 3,8kg. Extra lengte dankzij telescopische steel. Kantelbare kop. Eenvoudig in gebruik. 2 jaar garantie.
Nadelen
Deze kettingzaag maakt iets meer geluid dan de gemiddelde kettingzaag.
Makita EA3501S40B
Makita EA3501S40B
Voordelen
Krachtige kettingzaag. 40 centimeter zwaard. Zeer laag trillingsniveau. Automatisch ketting spannen. Verstelbare oliepomp. Ook geschikt voor bijv. boomstammen.
Nadelen
De prijs van deze kettingzaag ligt hoger dan de gemiddelde prijs van een kettingzaag.
BLACK+DECKER Alligator GK1000-QS
BLACK+DECKER Alligator GK1000-QS
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Snoeizaag met de prestaties van een kettingzaag. Veilige beschermkap. Geschikt voor takken tot 10 centimeter dikte.
Nadelen
Deze kettingzaag is niet geschikt om dikke boomstammen mee door te zagen.

Beste kettingzaagKoopgids: Welke kettingzaag is de beste koop van mei 2024?

Als je bomen en dikke taken doormidden wilt zagen kun je een kettingzaag gebruiken. Over het zaagblad hiervan loopt een ketting waarvan de schakels voorzien zijn van zaagtanden. Zelfs dik en nat hout vormen geen partij voor de kettingzaag. Ze besparen je een hoop tijd en spierpijn in je armen. Of het nu gaat om een boom of wat haardhout: een veelzijdige kettingzaag krijgt het gedaan. Zo blijft alles er schoon en mooi uitzien. Bekijk direct de top 5 best verkochte kettingzagen van dit moment als je geen zin hebt om uitgebreid te vergelijken.

Voor- en nadelen van een kettingzaag

Er zijn drie soorten kettingzagen: de elektrische variant, de benzinevariant en de accuvariant.

Het grootste nadeel van elektrische kettingzaag is dat je altijd stroom moet hebben om te kunnen zagen. Hierdoor kun je niet midden in een bos gaan zagen. Ook moet je oppassen dat je het snoer niet doorzaagt. Dan ben je helemaal ver van huis.

Het voordeel van een kettingzaag op benzine is dat ie overal mee naartoe te nemen is.

Ook heeft de benzinekettingzaag meer vermogen dan een elektrische variant, wat hem geschikt maakt voor het zwaardere werk. Met benzine bij de hand kun je zomaar een paar uur gaan zagen. Wat dan wel weer een nadeel ten opzichte van de elektrische kettingzaag vormt, is dat een benzinemotor onderhoudsintensiever is.

En net als de benzinekettingzaag is het voordeel van een kettingzaag op accu dat ie overal heen kan worden genomen. Minder handig is dan weer het feit dat er vaak maar een accu bij geleverd wordt en dat je als ie leeg is 1 tot 3 uur moet wachten totdat je weer kunt zagen.

Let hierop bij de aanschaf van een kettingzaag

Als je van plan bent om er één aan te schaffen is het handig om te weten waarvoor je deze gaat gebruiken. Is er wel of geen stroom in de buurt is de eerste vraag die je je moet stellen. Vind je het erg als de zaag veel geluid maakt? Gaat ie zwaar werk verrichten? Een zware zaag betekent bij langdurig gebruik immers een flinke krachtsinspanning van de spieren.

Ga voor een kwalitatief goed merk, want die zullen je waar voor je geld geven. Ten eerste is hun zaagkracht relatief gezien hoger en ten tweede zijn ze vaak nog veel degelijker ook. Aan alles valt dit te merken. Ten slotte moet je erop letten dat de zaag voor jou goed te hanteren is en of je nergens op mis pakt. Alleen als je hierop let in je afweging zul je de zaag vinden die bij je past.

Populaire merken en types van kettingzagen in 2024

Een regel die vaak opgaat: de beste merken hebben de beste kettingzagen. Hiervoor gebruiken ze namelijk de meest kwalitatieve materialen, hebben ze de modernste technologie en speciale functies toegevoegd en geven je een goede service na de aanschaf. Dit laatste wordt vaak vergeten als we iets kopen, maar het is fijn om een product te ruilen of informatie over onderhoudsdiensten te krijgen. In de top 5 van kettingzagen die populair zijn zullen we kort de merken en types geven:

1e plaats: Einhell 4501710

2e plaats: Makita EA3200S40B

3e plaats: Makita UC3541A

4e plaats: Dolmar 701165040

5e plaats: Tonino Lamborghini KS

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een kettingzaag

Wat is het verschil tussen een benzine- en elektrische kettingzaag?

Een benzinekettingzaag is vaak krachtiger en mobieler, terwijl een elektrische stiller en milieuvriendelijker is.

Hoe onderhoud ik mijn kettingzaag?

Regelmatig de ketting slijpen, de zaag schoonmaken, en bij benzinezagen de olie en bougie regelmatig vervangen.

Is het veilig om een kettingzaag te gebruiken?

Ja, mits je de veiligheidsvoorschriften volgt, beschermende kleding draagt en goed geïnstrueerd bent.

Hoe strak moet de ketting op mijn kettingzaag zitten?

De ketting moet strak genoeg zijn zodat hij niet van het zaagblad glijdt, maar nog wel met de hand te draaien is.

Kan ik elk type hout zagen met een kettingzaag?

Ja, maar zorg ervoor dat de zaag geschikt is voor het type en de hardheid van het hout dat je wilt zagen.

Top 5 Beste kopen
Logo