Kettingzaag
Bijgewerkt: Juni 2023

Kettingzaag

Kettingzaag

Als je bomen en dikke taken doormidden wilt zagen kun je een kettingzaag gebruiken. Over het zaagblad hiervan loopt een ketting waarvan de schakels voorzien zijn van zaagtanden. Zelfs dik en nat hout vormen geen partij voor de kettingzaag. Ze besparen je een hoop tijd en spierpijn in je armen. Of het nu gaat om een boom of wat haardhout: een veelzijdige kettingzaag krijgt het gedaan. Zo blijft alles er schoon en mooi uitzien. Bekijk direct de top 5 best verkochte kettingzagen van dit moment als je geen zin hebt om uitgebreid te vergelijken.

Voor- en nadelen van een kettingzaag

Er zijn drie soorten kettingzagen: de elektrische variant, de benzinevariant en de accuvariant.

Het grootste nadeel van elektrische kettingzaag is dat je altijd stroom moet hebben om te kunnen zagen. Hierdoor kun je niet midden in een bos gaan zagen. Ook moet je oppassen dat je het snoer niet doorzaagt. Dan ben je helemaal ver van huis. 

Het voordeel van een kettingzaag op benzine is dat ie overal mee naartoe te nemen is. 

Ook heeft de benzinekettingzaag meer vermogen dan een elektrische variant, wat hem geschikt maakt voor het zwaardere werk. Met benzine bij de hand kun je zomaar een paar uur gaan zagen. Wat dan wel weer een nadeel ten opzichte van de elektrische kettingzaag vormt, is dat een benzinemotor onderhoudsintensiever is.

En net als de benzinekettingzaag is het voordeel van een kettingzaag op accu dat ie overal heen kan worden genomen. Minder handig is dan weer het feit dat er vaak maar een accu bij geleverd wordt en dat je als ie leeg is 1 tot 3 uur moet wachten totdat je weer kunt zagen. 

Let hierop bij de aanschaf van een kettingzaag

Als je van plan bent om er één aan te schaffen is het handig om te weten waarvoor je deze gaat gebruiken. Is er wel of geen stroom in de buurt is de eerste vraag die je je moet stellen. Vind je het erg als de zaag veel geluid maakt? Gaat ie zwaar werk verrichten? Een zware zaag betekent bij langdurig gebruik immers een flinke krachtsinspanning van de spieren. 

Ga voor een kwalitatief goed merk, want die zullen je waar voor je geld geven. Ten eerste is hun zaagkracht relatief gezien hoger en ten tweede zijn ze vaak nog veel degelijker ook. Aan alles valt dit te merken. Ten slotte moet je erop letten dat de zaag voor jou goed te hanteren is en of je nergens op mis pakt. Alleen als je hierop let in je afweging zul je de zaag vinden die bij je past. 

Populaire merken en types van kettingzagen in 2022

Een regel die vaak opgaat: de beste merken hebben de beste kettingzagen. Hiervoor gebruiken ze namelijk de meest kwalitatieve materialen, hebben ze de modernste technologie en speciale functies toegevoegd en geven je een goede service na de aanschaf. Dit laatste wordt vaak vergeten als we iets kopen, maar het is fijn om een product te ruilen of informatie over onderhoudsdiensten te krijgen. In de top 5 van kettingzagen die populair zijn zullen we kort de merken en types geven: 

1e plaats: Einhell 4501710

2e plaats: Makita EA3200S40B

3e plaats: Makita UC3541A

4e plaats: Dolmar 701165040

5e plaats: Tonino Lamborghini KS

Beste Kettingzaag aanbiedingen van Juni 2023