Big Green Egg
Bijgewerkt: Maart 2023

Big Green Egg

Big Green Egg

De Big Green Egg is een keramische barbecue die momenteel de beste outdoor cooker wordt genoemd. Hij wordt dan ook omarmd door vele barbecueliefhebbers over de hele wereld. Dankzij de unieke vorm en het dubbelwandige keramiek kan de hete lucht circuleren. Stel nauwkeurig de temperatuur in door de roestvrijstalen luchtschuif en gietijzeren regeldop af te stellen. 

Niet alleen maak je gerechten sneller klaar, ze drogen ook niet uit en behouden hun voedings- en smaakstoffen. Het hoogwaardige keramiek en de premium houtskool geven het vlees hun unieke smaak. Of je nu grillt, bakt, kookt, stooft of rookt, het is allemaal mogelijk. Maak een mooi gegrild, sappig stuk vlees of een zachtgegaard kreeftje. Er één aanschaffen zal een heel goede keuze blijken. Hij zorgt voor heerlijk eten en gaat ook nog eens heel lang mee! Bekijk de goedkoopste Big Green Egg die momenteel bij de Nederlandse webwinkels beschikbaar is.

 

Voor- en nadelen van een Big Green Egg

De Big Green Egg is ten eerste heel gebruiksvriendelijk, want na 15 minuten is hij al warm genoeg om te gebruiken. Door het keramiek heb je een optimale controle en een warmte die zich geleidelijk verspreidt. Je hoeft tussentijds geen kolen bij te vullen. Het houtskool brandt, afhankelijk van de ingestelde temperatuur, zo'n 8 tot 20 uur. Naast gebruiksvriendelijk is hij ook superveelzijdig. Allerlei soorten bereidingswijzen kun je naar hartenlust gaan toepassen: bakken, braden, grillen en roken! Ook als slow-cooker doet ie uitstekend zijn werk. Je kunt dus gerust grote stukken vlees grillen, pizza's en brood bakken, zalm roken, stoofschotels en soepen bereiden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Door de gesloten deksel wordt het barbecueën een stuk veiliger. Ook de hitte wordt zo beter vastgehouden en de temperatuur is optimaal te regelen. 

 

Nadelen zijn er helaas ook. Ze zijn bijvoorbeeld nogal prijzig, wat het niet voor iedereen toegankelijk maakt. Ook beginnende barbecueliefhebbers kun hun vingers er beter niet branden, omdat het toch de nodige ervaring vereist om iets smakelijks te serveren. En als laatste: het gewicht. Ze zijn namelijk behoorlijk zwaar, waardoor ze lastig te verplaatsen zijn. 

 

Let hierop bij de aanschaf van een Big Green Egg

Laat je altijd adviseren welk Big Green Egg-model bij jou past. Dit is gelijk ook de lastigste keuze. Hierbij is prijs absoluut ondergeschikt aan hetgeen waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. De keuze voor een bepaald model hangt samen met de volgende zaken: 

 

De verschillende modellen van de Big Green Egg

Er zijn zeven verschillende modellen van de Big Green Egg, waardoor er altijd wel één bij zit die aansluit op jouw levensstijl of gelegenheid waar jij hem voor gaat gebruiken. Ze verschillen alleen op het vlak van formaat en uitrustingsniveau. Ga voor de Big Green Egg die helemaal bij jou past! Je kunt kiezen uit de volgende modellen: de Mini, de MiniMax, de Small, de Medium, de Large, de Extra Large en de Extra Extra Large. 

 

Beste Big Green Egg aanbiedingen van Maart 2023