Jura Koffiemachine
Bijgewerkt: Maart 2023

Jura Koffiemachine

Jura Koffiemachine

Echte koffieliefhebbers kunnen thuis genieten van de lekkerste koffie met een JURA koffiemachine. Waar andere automatische koffiemachines gebruik maken van cups en andere oplossingen, kun je met een JURA koffiemachine in een handomdraai koffie zetten met vers gemalen bonen. Je zal dus ook gebruik moeten maken van koffiebonen om met je JURA koffiemachine koffie te zetten. De vraag is alleen nog wat je nodig hebt van je JURA koffiemachine, behalve koffie. Want er zit genoeg variatie in de verschillende machines. 

 

Eén of twee kopjes tegelijk?

Beginnend bij of je één of twee kopjes tegelijk wil zetten. Als je met meer mensen woont die koffie drinken, kan het handig zijn als je twee kopjes tegelijk kunt zetten. Een ENA 4, ENA 8, D6 en S8 kunnen bijvoorbeeld niet meer dan één kopje per keer zetten. Ben je alleen, of wel samen, maar zijn jullie niet zo fanatiek op koffiedrinken, dan is dit meer dan prima. Met de Z10 serie kun je behalve twee kopjes ook nog eens een hele pot in één keer zetten. 

 

Koffie met melk

Een deel van de JURA koffiemachines heeft de mogelijkheid om koffies met melk te zetten. Je mag natuurlijk verwachten dat je een lungo en een espresso kunt zetten met ieder apparaat, maar de meeste JURA koffiemachines heeft nog veel meer varianten koffies beschikbaar. Met en zonder melk. Drink je graag een cappuccino of een flat white? Kies dan voor een S8, ENA8, WE8, E8 of Z10. De series hebben bijna allemaal meerdere uitvoeringen en kleuren beschikbaar. Kleuren zijn vaak zwart, wit, zilver of een combi hiervan. 

 

Touchscreen en app

Meestal werkt een JURA koffiemachine met een display. Daar selecteer je je soort koffie en of je een kopje, twee kopjes of een koffiepot wil bijvoorbeeld. Maar ook kun je soms het melkvolume of de watertemperatuur instellen om echt je ideale kopje koffie te zetten. Sommige JURA koffiemachines kunnen zelfs met een app bediend worden. Een andere optie voor de bediening is met een touchscreen. Zo is er voor iedereen wel een toepasselijke JURA koffiemachine te vinden.

 

Waar te koop en prijzen

Je koopt je JURA koffiemachine gemakkelijk online, bijvoorbeeld via de site van JURA zelf. Je betaalt dan wel de hoofdprijzen voor de apparaten, beginnend bij € 700 voor de meest simpele uitvoering. De duurste JURA koffiemachine is € 3500, maar de meeste zijn toch minder dan € 1000. Je vindt de koffiemachines daarnaast ook bijvoorbeeld bij Coolblue of andere elektronicazaken. 

Beste Jura Koffiemachine aanbiedingen van Maart 2023