Juicer

Op zoek naar de beste juicer? Vergelijk de top 5 juicers en ontdek welke jouw sapextractie naar een hoger niveau tilt. Krijg het beste uit je fruitsap met onze aanbevelingen!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Philips HR1836/00 Viva
Philips HR1836/00 Viva
Voordelen
Je kunt wel anderhalf liter sap per keer maken. Alle losse onderdelen kun je eenvoudig in de vaatwasser reinigen. Je kunt sap direct in het glas laten lopen via de schenktuit. De sapcentrifuge heeft een krachtige motor. De sapcentrifuge heeft een mooi compact formaat.
Nadelen
Het apparaat schakelt niet automatisch uit.
Philips Avance Masticating Juicer HR1946/70
Philips Avance Masticating Juicer HR1946/70
Voordelen
Dankzij de schenkstop voorkom je knoeien op het aanrecht. Doordat de sapcentrifuge verticaal is neemt het minder ruimte in. Alle losse onderdelen mogen in de vaatwasser. Slim en eenvoudig ontwerp. Eenvoudig in gebruik.
Nadelen
Beschikt niet over een schuimafscheider.
Tip: Beste keuze
Princess Easy Fill 202045
Princess Easy Fill 202045
Voordelen
Minder snijwerk dankzij de grote vulopening. Je kunt de zeef gemakkelijk schoonmaken met het bijgeleverde borsteltje. Je kunt de losse onderdelen gewoon in je kastje opbergen. Beschikt over de prefecte prestaties. Goede prijs en kwaliteitverhouding.
Nadelen
Doordat de sapcentrifuge geen schuimafscheider heeft kun je het schuimlaagje niet voorkomen.
Bosch MES3500
Bosch MES3500
Voordelen
Heeft een roestvrijstalen microzeef voor het opvangen van je sap. Je kunt de juicer gemakkelijk reinigen door de vaatwasser bestendige onderdelen. Je kunt de juicer instellen op verschillende snelheden. Je kunt al je recepten eenvoudig, snel en veilig bereiden.
Nadelen
Eventueel onderhoudsolie moet je los kopen.
Kenwood JMP600WH
Kenwood JMP600WH
Voordelen
De losse onderdelen kun je gemakkelijk opbergen. Door middel van het borsteltje kun je de zeef goed reinigen. Perfecte prijs en kwaliteitverhouding. De juicer beschikt over een krachtige motor. Je kunt ongeveer twee a drie glazen per keer uit de juicer halen.
Nadelen
Het pulpreservoir is aan de kleine kant, hierdoor moet je het tussendoor legen.

Beste JuicerKoopgids: Welke Juicer is de beste koop van juni 2024?

Maak gemakkelijk de heerlijkste sapjes en smoothies met je eigen juicer. Een juicer is net wat anders dan een sapcentrifuge of een blender. Een juicer kan eigenlijk een sapcentrifuge of slowjuicer werking hebben, een blender daarentegen hakt vooral dingen fijn. Met een juicer richt je je op het sap. Een slowjuicer kan alle soorten groenten en fruit persen tot sap. Kies je voor een sapcentrifuge als juicer, dan kun je alleen dingen met een hoog vochtgehalte gebruiken. Wel werkt deze sneller dan een slowjuicer. Vandaar de naam.

Pulphendel voor helder sap>

Niet iedereen houdt van vruchtvlees in hun sapje. Als je liever helder sap hebt, kun je het beste kiezen voor een pulphendel. Daarmee houd je het vruchtvlees uit je sapje. Niet veel juicers hebben deze optie, dus als je geen liefhebber van pulp in je sap bent, zijn je opties wat beperkter. Opties zijn bijvoorbeeld de Philips HR1922/20 Avance of de NutriBullet voor goedkopere varianten, of Sage the Nutri Juicer of Sage the Big Squeeze in duurdere opties. De Boscch VitaExtract MESM731M zit daar qua prijs precies tussen en heeft ook een pulphendel.

Kleurige juicer

Meestal is een juicer qua design en kleur niet heel spectaculair. Het is natuurlijk mooi vormgegeven om praktisch en prettig in de hand te kunnen zijn. De kleuren zijn vaak zwart, wit of zilverkleurig. Met een doorzichtig bekergedeelte natuurlijk. Daar is de Novis VitaJuicer S1 een uitzondering op. Deze is in een aantal unieke kleuren verkrijgbaar, zoals blauw, groen, rood, oranje of geel. Ook kun je voor een neutrale kleur zwart kiezen bij deze juicer. Dit is een sapcentrifuge variant juicer.

Merken en prijzen

Andere merken waarvan je een juicer kunt kopen zijn bijvoorbeeld Philips, Kenwood of Braun. Minder bekende merken en merken met een beperkter aanbod in juicers zijn onder andere Bourgini, Magic Bullet, Russell Hobbs, Tefal, Panasonic, Princess en Kenwood. Philips, Bosch en Sage hebben het ruimste assortiment. Juicers zijn al verkrijgbaar vanaf een paar tientjes. De gekleurde juicers vallen met € 400 in de duurste categorie juicers. Meestal kosten ze niet meer dan € 200. Duurder geeft vaak aan dat ze meer opties of mogelijkheden hebben.

Waar te koop

Je kunt juicers bijna overal wel vinden, zowel online als in de winkels. Denk aan elektronicazaken, huishoudwinkels en keukenwinkels. Zoals Coolblue of Blokker bijvoorbeeld. Maar ook bij Bol.com kun je terecht voor juicers en online is het aanbod uiteraard het grootst.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Juicer

Wat is een juicer en hoe werkt het?

Een juicer is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om sap te persen uit groenten en fruit. Het werkt door het fruit of de groenten in de juicer te plaatsen, waarbij het sap gescheiden wordt van de pulp door middel van centrifugale kracht of persen.

Wat is het verschil tussen een juicer en een blender?

Het belangrijkste verschil tussen een juicer en een blender is dat een juicer alleen het sap van groenten en fruit scheidt van de pulp, terwijl een blender alle ingrediënten mixt tot een dikke vloeistof, inclusief de pulp.

Is het beter om een slowjuicer of een centrifugaaljuicer te gebruiken?

Dit hangt af van persoonlijke voorkeur. Een slowjuicer perst langzaam sap uit groenten en fruit, waardoor er meer voedingsstoffen behouden blijven, maar het kan langer duren om sap te maken. Een centrifugaaljuicer is sneller, maar kan soms minder voedingsstoffen behouden door de snelle rotatie.

Kan ik met een juicer ook notenmelk maken?

Sommige juicers hebben de mogelijkheid om notenmelk te maken door noten te weken en ze vervolgens te persen. Het is echter belangrijk om te controleren of jouw juicer deze functie heeft voordat je notenmelk probeert te maken.

Moet ik mijn groenten en fruit schillen voordat ik ze in de juicer doe?

Dit hangt af van het soort fruit of groente dat je gebruikt. Bijvoorbeeld, citrusvruchten moeten over het algemeen geschild worden voordat ze in de juicer gaan, terwijl bij appels of komkommers de schil meestal behouden kan blijven. Het is belangrijk om de handleiding van je juicer te raadplegen voor specifieke instructies over het schillen van groenten en fruit.

Top 5 Beste kopen
Logo