Juicer
Bijgewerkt: Maart 2023

Juicer

Juicer

Maak gemakkelijk de heerlijkste sapjes en smoothies met je eigen juicer. Een juicer is net wat anders dan een sapcentrifuge of een blender. Een juicer kan eigenlijk een sapcentrifuge of slowjuicer werking hebben, een blender daarentegen hakt vooral dingen fijn. Met een juicer richt je je op het sap. Een slowjuicer kan alle soorten groenten en fruit persen tot sap. Kies je voor een sapcentrifuge als juicer, dan kun je alleen dingen met een hoog vochtgehalte gebruiken. Wel werkt deze sneller dan een slowjuicer. Vandaar de naam. 

 

Pulphendel voor helder sap>

Niet iedereen houdt van vruchtvlees in hun sapje. Als je liever helder sap hebt, kun je het beste kiezen voor een pulphendel. Daarmee houd je het vruchtvlees uit je sapje. Niet veel juicers hebben deze optie, dus als je geen liefhebber van pulp in je sap bent, zijn je opties wat beperkter. Opties zijn bijvoorbeeld de Philips HR1922/20 Avance of de NutriBullet voor goedkopere varianten, of Sage the Nutri Juicer of Sage the Big Squeeze in duurdere opties. De Boscch VitaExtract MESM731M zit daar qua prijs precies tussen en heeft ook een pulphendel. 

 

Kleurige juicer

Meestal is een juicer qua design en kleur niet heel spectaculair. Het is natuurlijk mooi vormgegeven om praktisch en prettig in de hand te kunnen zijn. De kleuren zijn vaak zwart, wit of zilverkleurig. Met een doorzichtig bekergedeelte natuurlijk. Daar is de Novis VitaJuicer S1 een uitzondering op. Deze is in een aantal unieke kleuren verkrijgbaar, zoals blauw, groen, rood, oranje of geel. Ook kun je voor een neutrale kleur zwart kiezen bij deze juicer. Dit is een sapcentrifuge variant juicer. 

 

Merken en prijzen

Andere merken waarvan je een juicer kunt kopen zijn bijvoorbeeld Philips, Kenwood of Braun. Minder bekende merken en merken met een beperkter aanbod in juicers zijn onder andere Bourgini, Magic Bullet, Russell Hobbs, Tefal, Panasonic, Princess en Kenwood. Philips, Bosch en Sage hebben het ruimste assortiment. Juicers zijn al verkrijgbaar vanaf een paar tientjes. De gekleurde juicers vallen met € 400 in de duurste categorie juicers. Meestal kosten ze niet meer dan € 200. Duurder geeft vaak aan dat ze meer opties of mogelijkheden hebben.

 

Waar te koop

Je kunt juicers bijna overal wel vinden, zowel online als in de winkels. Denk aan elektronicazaken, huishoudwinkels en keukenwinkels. Zoals Coolblue of Blokker bijvoorbeeld. Maar ook bij Bol.com kun je terecht voor juicers en online is het aanbod uiteraard het grootst. 

Beste Juicer aanbiedingen van Maart 2023