delen





Maak gemakkelijk de heerlijkste sapjes en smoothies met je eigen juicer. Een juicer is net wat anders dan een sapcentrifuge of een blender. Een juicer kan eigenlijk een sapcentrifuge of slowjuicer werking hebben, een blender daarentegen hakt vooral dingen fijn. Met een juicer richt je je op het sap. Een slowjuicer kan alle soorten groenten en fruit persen tot sap. Kies je voor een sapcentrifuge als juicer, dan kun je alleen dingen met een hoog vochtgehalte gebruiken. Wel werkt deze sneller dan een slowjuicer. Vandaar de naam.
Niet iedereen houdt van vruchtvlees in hun sapje. Als je liever helder sap hebt, kun je het beste kiezen voor een pulphendel. Daarmee houd je het vruchtvlees uit je sapje. Niet veel juicers hebben deze optie, dus als je geen liefhebber van pulp in je sap bent, zijn je opties wat beperkter. Opties zijn bijvoorbeeld de Philips HR1922/20 Avance of de NutriBullet voor goedkopere varianten, of Sage the Nutri Juicer of Sage the Big Squeeze in duurdere opties. De Boscch VitaExtract MESM731M zit daar qua prijs precies tussen en heeft ook een pulphendel.
Meestal is een juicer qua design en kleur niet heel spectaculair. Het is natuurlijk mooi vormgegeven om praktisch en prettig in de hand te kunnen zijn. De kleuren zijn vaak zwart, wit of zilverkleurig. Met een doorzichtig bekergedeelte natuurlijk. Daar is de Novis VitaJuicer S1 een uitzondering op. Deze is in een aantal unieke kleuren verkrijgbaar, zoals blauw, groen, rood, oranje of geel. Ook kun je voor een neutrale kleur zwart kiezen bij deze juicer. Dit is een sapcentrifuge variant juicer.
Andere merken waarvan je een juicer kunt kopen zijn bijvoorbeeld Philips, Kenwood of Braun. Minder bekende merken en merken met een beperkter aanbod in juicers zijn onder andere Bourgini, Magic Bullet, Russell Hobbs, Tefal, Panasonic, Princess en Kenwood. Philips, Bosch en Sage hebben het ruimste assortiment. Juicers zijn al verkrijgbaar vanaf een paar tientjes. De gekleurde juicers vallen met € 400 in de duurste categorie juicers. Meestal kosten ze niet meer dan € 200. Duurder geeft vaak aan dat ze meer opties of mogelijkheden hebben.
Je kunt juicers bijna overal wel vinden, zowel online als in de winkels. Denk aan elektronicazaken, huishoudwinkels en keukenwinkels. Zoals Coolblue of Blokker bijvoorbeeld. Maar ook bij Bol.com kun je terecht voor juicers en online is het aanbod uiteraard het grootst.
Geen berichten voor deze criteria.Een juicer is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om sap te persen uit groenten en fruit. Het werkt door het fruit of de groenten in de juicer te plaatsen, waarbij het sap gescheiden wordt van de pulp door middel van centrifugale kracht of persen.
Het belangrijkste verschil tussen een juicer en een blender is dat een juicer alleen het sap van groenten en fruit scheidt van de pulp, terwijl een blender alle ingrediënten mixt tot een dikke vloeistof, inclusief de pulp.
Dit hangt af van persoonlijke voorkeur. Een slowjuicer perst langzaam sap uit groenten en fruit, waardoor er meer voedingsstoffen behouden blijven, maar het kan langer duren om sap te maken. Een centrifugaaljuicer is sneller, maar kan soms minder voedingsstoffen behouden door de snelle rotatie.
Sommige juicers hebben de mogelijkheid om notenmelk te maken door noten te weken en ze vervolgens te persen. Het is echter belangrijk om te controleren of jouw juicer deze functie heeft voordat je notenmelk probeert te maken.
Dit hangt af van het soort fruit of groente dat je gebruikt. Bijvoorbeeld, citrusvruchten moeten over het algemeen geschild worden voordat ze in de juicer gaan, terwijl bij appels of komkommers de schil meestal behouden kan blijven. Het is belangrijk om de handleiding van je juicer te raadplegen voor specifieke instructies over het schillen van groenten en fruit.