Joy Con Controller Switch
Bijgewerkt: Maart 2023

Joy Con Controller Switch

Joy Con Controller Switch

De afgelopen jaren heeft de Nintendo Switch enorm veel populariteit gewonnen. Op de Nintendo Switch kun je veel verschillende spellen spelen, de een nog populairder dan de ander. Maar wat maakt de Nintendo Switch nu eigenlijk zo bijzonder? En waarom is de Nintendo Switch anders dan andere spelcomputers? Het antwoord is waarschijnlijk de controllers. Als je met de Nintendo Switch aan het spelen bent maak je gebruikt van speciale controllers, namelijk de Joy Con controllers.

Wat maakt de Joy Con controllers zo uniek?

Dankzij de Joy Con controllers zijn we op een volledig nieuwe manier met een spelcomputer gaan spelen. De Joy Con controllers worden standaard bij iedere Nintendo Switch meegeleverd en zorgen voor een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. Bij iedere Nintendo Switch krijg je 2 controllers. De controllers zijn op verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je de controllers aan jouw Nintendo Switch vastmaken of de Joy Con Controller Switch los gebruiken in de hand.

Hoe werkt een Joy Con Controller Switch?

De controllers zijn eigenlijk twee kleine controllers die aan de zijkant van de Nintendo Switch bevestigd kunnen worden. Je kunt ze ook loshalen door ze van de Nintendo Switch af te schuiven. Verder kun je de controllers ook nog op een speciale grip klikken. Beide controllers hebben een ander ontwerp, zo heb je een linker en een rechter controller. De controllers hebben dan ook allebei andere eigenschappen. Zo zijn de controllers bijvoorbeeld voorzien van sensoren, een camera die bewegingen kan detecteren en zelfs een knop waarmee je screenshots kunt maken. Allebei de controllers zijn daarnaast voorzien van een HD-trilfunctie, namelijk de HD Rumble.

Op veel manieren te gebruiken

Het leuke aan de Joy Controller Switch is dat je hem op veel verschillende manieren kan gebruiken. Zo kun je de controllers bijvoorbeeld alleen gebruiken, wanneer je alleen aan het gamen bent. Je kunt daarnaast ook samen met vrienden spelen. Hierdoor kun je met één Nintendo Switch toch samen spelen. Allebei de spelers hebben in dit geval een Joy Con controller in de hand. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het tegen elkaar op te nemen en de strijd aan te gaan. Verder heb je ook nog de Pro controller. Deze controller is vergelijkbaar met de bekende controllers die je bij de meeste spelcomputers vindt. De Pro controller zit niet standaard bij de Nintendo Switch, waardoor je hem zelf los aan zal moeten schaffen. 

Beste Joy Con Controller Switch aanbiedingen van Maart 2023