Portable Monitor
Bijgewerkt: Juli 2024

Portable Monitor

Portable Monitor

Als je vaak wisselt tussen verschillende werkplekken, is een portable monitor een slimme investering. Als een monitor makkelijk draagbaar is, kun je hem gewoon met je meenemen en op een andere werkplek aansluiten. De beste draagbare monitors kun je meestal gewoon inpluggen en meteen in gebruik nemen, wat ontzettend handig is. 

 

Aandachtspunten kopen portable monitor

Het kan een uitdaging zijn om een geschikte draagbare monitor te vinden die bij jou past, vooral als je niet precies weet waar je zoal op moet letten en welke aspecten het meest belangrijk zijn. Je kunt de beste draagbare monitor voor jezelf uitzoeken aan de hand van de kenmerken die hieronder staan. Hierdoor wordt de keuze voor een portable monitor een stuk makkelijker!

 

Het gebruik van een portable monitor

Als je online zoekt naar draagbare monitors, krijg je meestal vier verschillende redenen voor het gebruik ervan. Als je de monitor nodig hebt voor je werk of voor activiteiten die je regelmatig doet, zoals e-mail lezen of internetten, moet de monitor eenvoudig aan te sluiten zijn. Hij moet snel zijn en een behoorlijke verversingssnelheid hebben, bijvoorbeeld als je hem wilt gebruiken voor het spelen van videogames, wat ook een van de mogelijke toepassingen is. Als je hem wilt gebruiken voor grafische toepassingen, moet je ook rekening houden met de beeldkwaliteit, want je wilt natuurlijk dat je werk foutloos is. Als je de portable monitor wilt gebruiken voor graphics, moet je voornamelijk kijken naar de beeldkwaliteit.

 

Schermgrootte

Iedereen heeft een wat ander idee over wat de ideale schermgrootte is voor een draagbare monitor. Ze zijn meestal allemaal kleiner dan 20 inch, met opties als beeldschermen van 15,6 inch of 13,3 inch, waarvan de laatste iets compacter is dan de eerste.

 

Beeldkwaliteit

Als je veel met programma’s zoals Photoshop werkt, of als je gewoon je favoriete serie in de hoogst mogelijke resolutie wilt bekijken, is de beeldkwaliteit van een portable monitor van vitaal belang. Er zijn een aantal monitoren die Full HD zijn, maar er zijn ook andere monitoren met WXGA, een resolutie die veel minder bekend is. WXGA, dat vaak Wide XGA wordt genoemd, is een beeldschermklasse met een scherm dat wat vierkanter is. De resoluties 1366 x 1280 en 768 x 720 zijn daar twee voorbeelden van.

 

Resolutie

De resolutie van 1920 bij 1080 is de resolutie die het meest gezien wordt op draagbare beeldschermen, omdat het ook de resolutie is die het meest voorkomt op desktop monitoren. Andere denkbare resoluties, zoals 1366x768 en 1024x600, komen ook regelmatig voor.

 

Een aanpasbaar scherm

Op bepaalde portable monitoren kan het scherm op meerdere manieren worden aangepast, afhankelijk van je voorkeuren. Het scherm kan bijvoorbeeld op verschillende manieren worden aangepast, waaronder kantelen, draaien en om zijn as draaien.

Beste Portable Monitor aanbiedingen van Juli 2024