Portable Monitor

Op zoek naar de beste draagbare monitor? Vergelijk de top 5 portable monitors van dit moment en maak een weloverwogen keuze. Ontdek meer hier! #portablemonitor
Portable Monitor
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
AOC 16T2
AOC 16T2
Voordelen
Je kunt onderweg met twee schermen werken dankzij het draagbare karakter van deze monitor. Je hebt geen extra stroomkabel nodig, want de AOC 16T2 heeft een interne batterij met een batterijduur van 4 uur. De smart cover dient als flexibele monitorarm naast het afschermen van je scherm.
Nadelen
Het scherm is moeilijker te bekijken in fel licht vanwege de relatief lage helderheid van 250 nits.
Asus ZenScreen Touch MB16AMT
Asus ZenScreen Touch MB16AMT
Voordelen
Gebruik je vingers of de ZenScreen pen die bij het scherm wordt geleverd om door het touchscreen te navigeren. Met een gewicht van 900 gram kun je dit beeldscherm samen met je laptop meenemen. Ware kleuren worden gegarandeerd door het IPS-scherm vanuit alle kijkhoeken. Als de batterij volledig is opgeladen, gaat hij tot 4 uur mee.
Nadelen
Alleen het Windows besturingssysteem is compatibel met de auto-rotatie mogelijkheid.
Tip: Beste keuze
Lenovo L15
Lenovo L15
Voordelen
Dit beeldscherm kan op locatie en onderweg naast je laptop worden gebruikt dankzij het gewicht van 860 gram. Gebruik het scherm in portretstand en draai het scherm verticaal om verticale bestanden te bekijken. Dankzij het blauwlichtfilter kun je rustig slapen zonder hoofdpijn of vermoeide ogen.
Nadelen
Een ingebouwde batterij is niet inbegrepen bij deze portable monitor.
Qumax Portable Monitor – 15.6 inch Draagbare monitor
Qumax Portable Monitor – 15.6 inch Draagbare monitor
Voordelen
Voorzien van een Full Ultra HD scherm. Bevat een adembenemen kleurenpallet. De portable monitor heeft een flinterdun design en is erg licht van gewicht. Je hebt geen stuurprogramma nodig om de monitor te gebruiken.
Nadelen
Je moet de helderheid hoog genoeg zetten voor goed zicht overdag.
Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD
Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD
Voordelen
Ideaal om als tweede scherm te gebruiken. Zorgt ervoor dat je overal kunt gamen en kunt werken. Voorzien van de nieuwste LED technologie waardoor kleuren tot leven komen. Heeft een helderheid van 350 nits.
Nadelen
De portable monitor is niet met een iPhone te gebruiken.

Beste Portable MonitorKoopgids: Welke Portable Monitor is de beste koop van februari 2024?

Als je vaak wisselt tussen verschillende werkplekken, is een portable monitor een slimme investering. Als een monitor makkelijk draagbaar is, kun je hem gewoon met je meenemen en op een andere werkplek aansluiten. De beste draagbare monitors kun je meestal gewoon inpluggen en meteen in gebruik nemen, wat ontzettend handig is.

Aandachtspunten kopen portable monitor

Het kan een uitdaging zijn om een geschikte draagbare monitor te vinden die bij jou past, vooral als je niet precies weet waar je zoal op moet letten en welke aspecten het meest belangrijk zijn. Je kunt de beste draagbare monitor voor jezelf uitzoeken aan de hand van de kenmerken die hieronder staan. Hierdoor wordt de keuze voor een portable monitor een stuk makkelijker!

Het gebruik van een portable monitor

Als je online zoekt naar draagbare monitors, krijg je meestal vier verschillende redenen voor het gebruik ervan. Als je de monitor nodig hebt voor je werk of voor activiteiten die je regelmatig doet, zoals e-mail lezen of internetten, moet de monitor eenvoudig aan te sluiten zijn. Hij moet snel zijn en een behoorlijke verversingssnelheid hebben, bijvoorbeeld als je hem wilt gebruiken voor het spelen van videogames, wat ook een van de mogelijke toepassingen is. Als je hem wilt gebruiken voor grafische toepassingen, moet je ook rekening houden met de beeldkwaliteit, want je wilt natuurlijk dat je werk foutloos is. Als je de portable monitor wilt gebruiken voor graphics, moet je voornamelijk kijken naar de beeldkwaliteit.

Schermgrootte

Iedereen heeft een wat ander idee over wat de ideale schermgrootte is voor een draagbare monitor. Ze zijn meestal allemaal kleiner dan 20 inch, met opties als beeldschermen van 15,6 inch of 13,3 inch, waarvan de laatste iets compacter is dan de eerste.

Beeldkwaliteit

Als je veel met programma’s zoals Photoshop werkt, of als je gewoon je favoriete serie in de hoogst mogelijke resolutie wilt bekijken, is de beeldkwaliteit van een portable monitor van vitaal belang. Er zijn een aantal monitoren die Full HD zijn, maar er zijn ook andere monitoren met WXGA, een resolutie die veel minder bekend is. WXGA, dat vaak Wide XGA wordt genoemd, is een beeldschermklasse met een scherm dat wat vierkanter is. De resoluties 1366 x 1280 en 768 x 720 zijn daar twee voorbeelden van.

Resolutie

De resolutie van 1920 bij 1080 is de resolutie die het meest gezien wordt op draagbare beeldschermen, omdat het ook de resolutie is die het meest voorkomt op desktop monitoren. Andere denkbare resoluties, zoals 1366×768 en 1024×600, komen ook regelmatig voor.

Een aanpasbaar scherm

Op bepaalde portable monitoren kan het scherm op meerdere manieren worden aangepast, afhankelijk van je voorkeuren. Het scherm kan bijvoorbeeld op verschillende manieren worden aangepast, waaronder kantelen, draaien en om zijn as draaien.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Portable Monitor

Wat is een portable monitor?

Een portable monitor is een draagbaar beeldscherm dat je kunt aansluiten op je laptop, smartphone of tablet om je schermruimte uit te breiden. Het is handig voor onderweg, presentaties, gaming en multitasking.

Hoe sluit ik een portable monitor aan op mijn apparaat?

De meeste portable monitors kunnen worden aangesloten via een USB-C, HDMI of Mini DisplayPort-kabel. Controleer de poorten op je apparaat en zorg ervoor dat je de juiste kabel gebruikt. Sommige portable monitors kunnen ook draadloos worden verbonden via Bluetooth of WiFi.

Kan ik een portable monitor gebruiken als een stand-alone apparaat?

Ja, de meeste portable monitors hebben een ingebouwde batterij, zodat je ze kunt gebruiken zonder dat ze op een ander apparaat zijn aangesloten. Dit is handig als je bijvoorbeeld een presentatie wilt geven of films wilt kijken zonder je laptop of tablet.

Zijn portable monitors even helder en scherp als gewone beeldschermen?

Over het algemeen zijn portable monitors van goede kwaliteit en bieden ze heldere en scherpe beelden. Het is belangrijk om de specificaties te controleren, zoals de resolutie en het contrast ratio, voordat je er een koopt. Sommige portable monitors hebben ook speciale functies zoals HDR-ondersteuning voor een betere beeldkwaliteit.

Zijn portable monitors compatibel met alle apparaten?

Portable monitors zijn meestal compatibel met de meeste laptops, smartphones en tablets, zolang ze de juiste poorten hebben om verbinding te maken. Het is echter altijd raadzaam om de compatibiliteit te controleren voordat je er een aanschaft. Sommige portable monitors hebben ook specifieke systeemvereisten, zoals een bepaalde versie van het besturingssysteem, dus zorg ervoor dat je apparaat aan deze vereisten voldoet.

Top 5 Beste kopen
Logo