Inductie Kookplaat

Op zoek naar de beste inductie kookplaat? Vergelijk de top 5 modellen en maak de juiste keuze voor efficiënt koken. Ontdek hier alle voordelen en specificaties!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
ETNA KIV264RVS
ETNA KIV264RVS
Voordelen
De kookplaat is zeer gebruiksvriendelijk. Beschikt over diverse veiligheidsfuncties, zodat je veilig kunt koken. De kookplaat heeft een boostfunctie om water nog sneller aan de kook te krijgen. Je kunt pauzeren tijdens het koken. Je krijgt vijf jaar garantie op de inductiekookplaat.
Nadelen
Je kunt geen kookzones samenvoegen.
Samsung NZ64K5747BK
Samsung NZ64K5747BK
Voordelen
Je kunt door de Quick start te gebruiken gelijk koken op de hoogste stand. De automatische uitschakeling geeft een rustig en veilig gevoel. De inductiekookplaat beschikt over een kinderslot. Je kunt op de kookzone ook je eten warm houden. De inductiekookplaat heeft 4 zones.
Nadelen
De handleiding is niet in het Engels, maar wel in het Duits, Frans en Nederlands.
Tip: Beste keuze
 Princess Induction Plate (double)
Princess Induction Plate (double)
Voordelen
De kookplaat kun je eenvoudig meenemen op vakantie. De kookzones schakelen automatisch uit als pannen overkoken. De kookplaat is vrijstaand en kan neergezet worden waar je wilt. De twee kookzones gaan snel aan. Je hebt erg snel de juiste temperatuur bereikt.
Nadelen
Het is eigenlijk niet mogelijk grote of langwerpige pannen te gebruiken.
Inventum IKI6010
Inventum IKI6010
Voordelen
De kookplaat is voorzien van vier kookzones met allen negen verschillende kookstanden. Je bent geen krachtstroom nodig. Dankzij de boostfunctie kun je op een snelle manier water koken. Je bedient de kookplaat op een eenvoudige manier via de tiptoetsen. De kookplaat is zeer eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.
Nadelen
De kookplaat kan niet op een wasmachine worden geplaatst.
 PRIMO IKP3-WS Dubbele inductiekookplaat
PRIMO IKP3-WS Dubbele inductiekookplaat
Voordelen
Beschikt over een regelbare thermostaat met 9 instelbare standen. De kookplaat heeft een oververhittingsbeveiliging. Met de inductiekookplaat kun je snel al jouw gerechten bereiden. De kookplaat heeft een touchscreen bediening. Het reinigen van de kookplaat kan eenvoudig met een vochtige doek.
Nadelen
De inductiekookplaat kan geen pannen herkennen. De kookplaat heeft geen boostfunctie.

Beste Inductie KookplaatKoopgids: Welke Inductie Kookplaat is de beste koop van juni 2024?

Tijd voor een nieuwe keuken of gewoon aan het verhuizen? Kies voor een inductie kookplaat. Dit is een manier van koken die veilig en milieuvriendelijk is. Een inductie kookplaat wordt namelijk pas warm als er een pan op staat door magnetische velden. Dit is veiliger dan de direct verwarmde elektrische kookplaat. Een inductie kookplaat werkt met elektriciteit in plaats van gas. Dat maakt deze manier van koken milieuvriendelijker dan een gaspit. En ook daar komt het veiligheidsaspect naar boven. Wel moet je op een paar dingen letten bij het kiezen van je nieuwe inductie kookplaat.

Los of inbouw?

Bijvoorbeeld of je een losse plaat wil of een inbouwplaat. Een inbouw inductie kookplaat staat natuurlijk mooier, maar een losse is flexibeler. De meeste inductie kookplaten worden wel gemaakt om ingebouwd te worden. Daarnaast zijn er verschillende aansluitingen, net als bij een elektrische kookplaat. Soms heb je alleen een normaal stopcontact, maar het kan ook zijn dat je een 2 fasen of 3 fasen stekker hebt. Dat heet een Perilex stekker. Een 3 fasen Perilex stekker is wat krachtiger dan de 2 fasen stekker die je wat vaker in de standaardinrichting van een huis zal vinden.

Kookzones

Bij het uitkiezen van je inductie kookplaat kun je nadenken over het aantal kookzones dat je wil. Net als bij andere platen zijn dit er meestal 4 of 5. Het kan ook voorkomen dat je gaat voor een inductie kookplaat met 1, 2, 3 of 6 zones. Sommige inductie kookplaten hebben zelfs flexibele kookzones. Daarmee kun je twee zones tot één zone maken wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld voor een braadplaat. Het gehele gedeelte wordt dan verwarmd. En je splitst ze weer als het niet meer nodig is.

Bediening

Iedereen heeft eigen voorkeuren als het gaat om knoppen op de kookplaat. Meestal heeft een inductie kookplaat tiptoetsen of een schuifregelaar. Dit werkt net als touchscreen. Er zijn ook inductie kookplaten met een apart touchscreen, daarbij zit alle bediening dus op één scherm. Andere opties zijn bediening via een app, draaiknoppen of druktoetsen. Het is maar net wat je zelf het prettigst vindt. Het voordeel van een schuifregelaar is dat je nooit een toets te ver doorklikt en opnieuw moet beginnen.

Waar te koop?

Je kunt natuurlijk als je een nieuwe keuken laat bouwen of inbouwen kiezen voor een inductie kookplaat. Maar als je gewoon een losse of inbouw inductie kookplaat wil kopen, zijn er genoeg winkels waar je terecht kunt. Je kunt er zelfs voor kiezen je kookplaat online te bestellen. Zo hoef je er niet eens de deur voor uit. Zorg vooral dat je het juiste formaat kiest voor waar je de ruimte voor hebt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Inductie Kookplaat

Hoe werkt een inductie kookplaat?

Een inductie kookplaat maakt gebruik van elektromagnetische inductie om warmte te genereren. Wanneer de kookplaat wordt ingeschakeld, wordt er een magnetisch veld gecreëerd dat de metalen pan verwarmt en niet de kookplaat zelf.

Moet ik speciale pannen gebruiken op een inductie kookplaat?

Ja, voor een inductie kookplaat moet u pannen gebruiken die magnetisch zijn, zoals pannen van gietijzer, roestvrij staal of bepaalde soorten geanodiseerd aluminium. Pannen van koper, glas of keramiek werken niet op een inductie kookplaat.

Is een inductie kookplaat veilig?

Ja, inductie kookplaten zijn over het algemeen veiliger dan gas of elektrische kookplaten. Omdat de warmte direct aan de pan wordt afgegeven, is er minder kans op brandwonden. Bovendien schakelt een inductie kookplaat automatisch uit wanneer er geen pan op staat.

Verbruikt een inductie kookplaat veel energie?

Inductie kookplaten zijn over het algemeen energiezuiniger dan gas of elektrische kookplaten. Ze verwarmen de pan sneller en verliezen minder warmte aan de omgeving. Bovendien schakelt de kookplaat automatisch uit wanneer de pan wordt verwijderd, wat energiebesparing oplevert.

Kan ik mijn inductie kookplaat gebruiken tijdens een stroomstoring?

Nee, tijdens een stroomstoring werkt een inductie kookplaat niet omdat deze afhankelijk is van elektriciteit om het magnetische veld te creëren dat de pan verwarmt. Het is belangrijk om een alternatieve kookmethode te hebben, zoals een gasfornuis of een campingkooktoestel voor noodgevallen.

Top 5 Beste kopen
Logo