Grillplaat
Bijgewerkt: Maart 2023

Grillplaat

Grillplaat

Met een grillplaat in huis kun je de heerlijkste gerechten klaarmaken. Grillplaten zijn ideaal om eten te maken waar veel smaak aan blijft zitten. Dit is omdat je door te grillen je etenswaren snel dichtschroeit door het op hoge temperatuur bereiden. Zo blijven vleessappen bijvoorbeeld goed in je stuk vlees zitten. Maar ook groenten grillen is heerlijk. Met een grillplaat zet je gemakkelijk iets op tafel dat er wel karakteristiek uitziet en ook nog goed smaakt. Je hoeft alleen nog maar te bedenken wat je voor aspecten aan je grillplaat wil. 

 

Gezonder met vetafvoer

Je kunt bijvoorbeeld kijken naar grillplaten met vetafvoer. Het vet van je vlees, vis, of wat je dan ook op je grillplaat bereidt, wordt dan gemakkelijk afgevoerd. Het vet druipt via een rand of zijkant van de plaat weg in een apart gedeelte. Ze worden opgevangen in een afvoerbakje. Zo gooi je die gemakkelijk weg. Ook bakresten worden opgevangen in het vetafvoer bakje. Zo bak je minder vet met je grillplaat, maar zeker even lekker. De meeste grillplaten hebben deze optie niet, dus kijk daar bewust naar als je dat wil. 

 

Gemak van je grillplaat

Er zijn ook andere functies en opties die je grillplaat gemakkelijker maken om mee om te gaan. Sommige grillplaten hebben bijvoorbeeld een uitneembare bakplaat. Dat is een stuk gemakkelijker om schoon te maken. Evenals een grillplaat die vaatwasser bestendig is. Dit zijn ook opties die grillplaten vaker niet dan wel hebben. Een andere handige functie die ze meestal wel hebben is het kunnen instellen van de temperatuur. Zo bak je veel gerichter je gerechten op je grillplaat, omdat je precies de juiste temperatuur in kunt schakelen voor wat je maakt. 

 

Merken en prijzen

Een grillplaat hoeft niet duur te zijn. Een kleintje vind je bijvoorbeeld al vanaf € 50. Ga je voor meer luxe en meer uitgebreide grillplaten, dan liggen prijzen boven de € 200. Het maakt niet per se uit of het een losse plaat is voor op je kookplaat of een geheel functionerende grillplaat. Merken met grillplaten zijn bijvoorbeeld Princess, Tristar, AEG en Siemens. Maar ook Bosch, Tefal, ATAG en meer merken hebben een grillplaat in het assortiment. De merken zeggen niet per se iets over of de platen duurder zijn of niet. 

 

Waar te koop

Je koopt een grillplaat natuurlijk in een kookwinkel, maar dat hoeft niet. Ook een Blokker of elektronicazaak heeft ruim voldoende aanbod aan grillplaten. Heb je liever zo veel mogelijk keuze? Kijk dan vooral online. Je vindt grillplaten via meerdere webshops, onder andere van een elektronicazaak of kookwinkel, maar ook bij gespecialiseerde webshops voor keukenmateriaal of grillplaten. 

Beste Grillplaat aanbiedingen van Maart 2023