Grillplaat

Op zoek naar de beste grillplaat? Vergelijk de top 5 grillplaten en ontdek welke perfect is voor jouw kookbehoeften. Lees verder voor een grondige beoordeling!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
AEG A9HL33 Plancha Grill
AEG A9HL33 Plancha Grill
Voordelen
Je kunt de grilplaat eenvoudig omtoveren tot een barbecue. Gegrilde etenswaren het hele jaar door. Geschikt voor alle soorten eten waar een krokant korstje aan mag zitten. De grill heeft een snelle gelijkmatige warmteverdeling. Dankzij de antiaanbaklaag ben je minder olie nodig.
Nadelen
Het design is niet heel spectaculair.
Princess Table Chef XXL Classic
Princess Table Chef XXL Classic
Voordelen
Dankzij het grote griloppervlak kun je grillen met de hele familie. De gril is snel op temperatuur. Je kunt door middel van de thermostaat de temperatuur verstellen. Gemaakt van hoogwaardig aluminium, hierdoor is hij vormvast. De grilplaat is eenvoudig te reinigen met de hand.
Nadelen
De grilplaat heeft geen onderdelen die in de vaatwasser mogen.
Tip: Beste keuze
Tristar Griddle BP-2965
Tristar Griddle BP-2965
Voordelen
Je kunt de grilplaat gemakkelijk schoonmaken, dankzij de antiaanbaklaag. De hangrepen zijn voorzien van Cool Touch, zodat ze niet warm worden tijdens het grillen. Je kunt grillen met het hele gezin. Je ontvangt 24 maanden garantie op de gril. De grilplaat warmt snel en gelijkmatig op.
Nadelen
Je krijgt er geen grilrecepten mee geleverd.
Princess Economy Table Chef 102209
Princess Economy Table Chef 102209
Voordelen
Je kunt de grilplaat ook gebruiken als teppanyaki gril. De handvaten worden niet warm tijdens het gebruik. Je kunt de grilplaat gemakkelijk schoonmaken. Heeft een goede prijs en kwaliteitverhouding. Je kunt binnen no-time beginnen met grillen dankzij het vermogen van de grilplaat.
Nadelen
De grilplaat is niet geschikt voor een wat groter gezin. Heeft een wat kort netsnoer.
Bestron ABP604 XXL
Bestron ABP604 XXL
Voordelen
Je kunt de grilplaat binnen en buitenshuis gebruiken. Beschikt over een temperatuurregelaar, deze is afneembaar. De grilplaat heeft een extra groot griloppervlak, zodat je kunt grillen met de hele familie. De kwaliteit en de prijs zijn goed in balans.
Nadelen
De grilplaat is niet echt geschikt voor de kleine eettafel.

Beste GrillplaatKoopgids: Welke Grillplaat is de beste koop van mei 2024?

Met een grillplaat in huis kun je de heerlijkste gerechten klaarmaken. Grillplaten zijn ideaal om eten te maken waar veel smaak aan blijft zitten. Dit is omdat je door te grillen je etenswaren snel dichtschroeit door het op hoge temperatuur bereiden. Zo blijven vleessappen bijvoorbeeld goed in je stuk vlees zitten. Maar ook groenten grillen is heerlijk. Met een grillplaat zet je gemakkelijk iets op tafel dat er wel karakteristiek uitziet en ook nog goed smaakt. Je hoeft alleen nog maar te bedenken wat je voor aspecten aan je grillplaat wil.

Gezonder met vetafvoer

Je kunt bijvoorbeeld kijken naar grillplaten met vetafvoer. Het vet van je vlees, vis, of wat je dan ook op je grillplaat bereidt, wordt dan gemakkelijk afgevoerd. Het vet druipt via een rand of zijkant van de plaat weg in een apart gedeelte. Ze worden opgevangen in een afvoerbakje. Zo gooi je die gemakkelijk weg. Ook bakresten worden opgevangen in het vetafvoer bakje. Zo bak je minder vet met je grillplaat, maar zeker even lekker. De meeste grillplaten hebben deze optie niet, dus kijk daar bewust naar als je dat wil.

Gemak van je grillplaat

Er zijn ook andere functies en opties die je grillplaat gemakkelijker maken om mee om te gaan. Sommige grillplaten hebben bijvoorbeeld een uitneembare bakplaat. Dat is een stuk gemakkelijker om schoon te maken. Evenals een grillplaat die vaatwasser bestendig is. Dit zijn ook opties die grillplaten vaker niet dan wel hebben. Een andere handige functie die ze meestal wel hebben is het kunnen instellen van de temperatuur. Zo bak je veel gerichter je gerechten op je grillplaat, omdat je precies de juiste temperatuur in kunt schakelen voor wat je maakt.

Merken en prijzen

Een grillplaat hoeft niet duur te zijn. Een kleintje vind je bijvoorbeeld al vanaf € 50. Ga je voor meer luxe en meer uitgebreide grillplaten, dan liggen prijzen boven de € 200. Het maakt niet per se uit of het een losse plaat is voor op je kookplaat of een geheel functionerende grillplaat. Merken met grillplaten zijn bijvoorbeeld Princess, Tristar, AEG en Siemens. Maar ook Bosch, Tefal, ATAG en meer merken hebben een grillplaat in het assortiment. De merken zeggen niet per se iets over of de platen duurder zijn of niet.

Waar te koop

Je koopt een grillplaat natuurlijk in een kookwinkel, maar dat hoeft niet. Ook een Blokker of elektronicazaak heeft ruim voldoende aanbod aan grillplaten. Heb je liever zo veel mogelijk keuze? Kijk dan vooral online. Je vindt grillplaten via meerdere webshops, onder andere van een elektronicazaak of kookwinkel, maar ook bij gespecialiseerde webshops voor keukenmateriaal of grillplaten.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Grillplaat

Wat is het verschil tussen een grillplaat en een barbecue?

Een grillplaat is een kookoppervlak dat op een fornuis of kookplaat wordt geplaatst, terwijl een barbecue een buitenkooktoestel is dat meestal werkt op houtskool, gas of elektriciteit.

Hoe kan ik mijn grillplaat het beste schoonmaken?

Het schoonmaken van een grillplaat kan het beste gebeuren wanneer deze nog warm is. Gebruik een spatel of borstel om voedselresten en vet te verwijderen. Veeg vervolgens de plaat schoon met een vochtige doek of spons. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze de anti-aanbaklaag kunnen beschadigen.

Kan ik vet of olie gebruiken op een grillplaat?

Ja, het is aan te raden om een beetje vet of olie op de grillplaat te gebruiken om te voorkomen dat het voedsel blijft plakken. Gebruik echter niet te veel vet, omdat dit kan leiden tot rookontwikkeling.

Kan ik ook vis of groenten grillen op een grillplaat?

Ja, een grillplaat is zeer geschikt voor het grillen van vis en groenten. Zorg ervoor dat de plaat goed heet is voordat je het voedsel erop legt, en draai het regelmatig om gelijkmatig te garen.

Top 5 Beste kopen
Logo