Gasfles

Op zoek naar de beste gasfles? Vergelijk de top 5 gasflessen voor optimale prestaties en veiligheid. Ontdek welke gasfles het beste bij jouw behoeften past!
Gasfles
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Kookstel gasflessen butaan gas - 10 stuks a 227 gram - gasbus navulling
Kookstel gasflessen butaan gas - 10 stuks a 227 gram - gasbus navulling
Voordelen
Handige navulling voor een gasfles. Gevuld met butaan gas. Geschikt voor een kooktoestel. De verpakking bestaat uit 10 stuks. De flessen zelfs wegen slechts 227 gram. Handig om in huis te hebben.
Nadelen
Het is belangrijk om de gasflessen goed te gebruiken om verstopping van het gasstel te voorkomen.
Combideal Propaan Gasfles 11kg
Combideal Propaan Gasfles 11kg
Voordelen
Grote propaan gasfles van 11 kg. Uitgevoerd met een overdrukbeveiliging. Kan worden gevuld door ieder gecertificeerd vuldepot. De fles is bij de aanschaf voor 10 jaar goedgekeurd. De gasfles wordt geleverd met een gasdrukregelaar en een propaanslang met slangklemmen.
Nadelen
De gebruiksduur eindigt na de 10 jaar, je moet dan een nieuwe kopen.
Tip: Beste keuze
Gas cartridge | Navulgas | 190g | 5 stuks
Gas cartridge | Navulgas | 190g | 5 stuks
Voordelen
Handig navulglas. Geschikt voor verschillende doeleinden. De cartridges zijn 190 gram. Dankzij het kleine formaat gemakkelijk op te bergen. Handig als opslag. Verpakking van 5 stuks.
Nadelen
Door het kleine formaat kan de gasfles sneller op raken.
Campingaz - Cartouche - CV-470 Plus - 450 Gram
Campingaz - Cartouche - CV-470 Plus - 450 Gram
Voordelen
Speciaal ontworpen voor Campingaz apparatuur. Bevat een mix van butaan en propaan in een verhouding van 8:2. Gewicht van 450 gram. Met handige aansluiting aan de bovenkant.
Nadelen
De gassen zijn zeer licht ontvlambaar.
ORANGEnergy Propaan Gasfles 5kg
ORANGEnergy Propaan Gasfles 5kg
Voordelen
Voorzien van een overdrukbeveiliging waardoor de gasfles een van de veiligste op de markt is. Kan gevuld worden door ieder gecertificeerd vuldepot. De gasfles is keurjaarvrij, waardoor je nooit voor keurjaren bij hoeft te betalen. Geleverd inclusief vulling.
Nadelen
Het keurjaarvrij is enkel in combinatie met een afgesloten serviceabonnement beschikbaar.

Beste GasflesKoopgids: Welke Gasfles is de beste koop van april 2024?

Ben je van plan om een gasfles te gaan kopen? En kies je dan voor propaan- of butaangas? Als je op zoek gaat naar een gasfles, zijn er verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld gasflessen speciaal voor op de camping, grote gasflessen om dagelijks op te koken en gasflessen voor wanneer de stroom een keer uitvalt.  De kosten van een gasfles kunnen verschillen, afhankelijk van de grootte en het type gasfles dat je nodig hebt, evenals de leverancier waar je de gasfles koopt of vult. In sommige gevallen kan het kopen van een gasfles goedkoper zijn dan het vullen van een gasfles die je al hebt, dus het is verstandig om verschillende opties te vergelijken voordat je een beslissing maakt. Als je meer informatie wilt over de kosten van gasflessen, kun je het beste contact opnemen met de leverancier waar je de gasfles wilt kopen of vullen, of met een professioneel bedrijf dat ervaring heeft met het werken met gasflessen.

Campingaz gasflessen

Iedere kampeerder heeft ongetwijfeld wel eens zo’n gasfles gezien of gebruikt. Campingaz gasflessen zijn de bekende blauwe gasflessen, die vaak gebruikt worden bij het kamperen. Het feit dat deze gasflessen in 120 verschillende landen ingewisseld mogen worden is het belangrijkste voordeel. Zo hoef je nooit meer te stressen of je wel genoeg gasflessen zult hebben terwijl je op vakantie bent. Er is een scala aan maten beschikbaar voor de gasflessen die voor kamperen worden gebruikt. De capaciteit van het kleinste model is 0,75 kilogram, terwijl de capaciteit van het grootste model 2,75 kilogram is.

Lichtgewicht gasflessen

Er zijn ook gasflessen die een licht gewicht hebben te koop. Het is mogelijk lichtgewicht gascilinders te kopen met een inhoud van 5, 7,5, of 10 kg. Het feit dat ze van kunststof gemaakt zijn in plaats van staal is misschien wel het meest opvallende voordeel van het product. Deze is namelijk tot vijftig procent lichter. Vanwege de aanzienlijke capaciteit van deze gasflessen zijn ze bijgevolg een uitstekende keuze voor gebruik tijdens het reizen met een camper of caravan.

Wegwerp gasflessen

Verder heb je ook nog de kleine wegwerpblikjes. Deze gasflesjes zijn handig om bij de hand te hebben voor weekendtripjes op de camping, maar ook voor als je met de tent onderweg bent. Ze zijn klein en wegen bijna niets. Deze gasblikjes worden zodanig aan je toestel bevestigd dat er geen gasleiding nodig is. Bovendien kunnen ze, zoals hun naam al aangeeft, na gebruik samen met de rest van het afval worden weggegooid.

Verschillende soorten gas

Naast de verschillende soorten gasflessen heb je ook nog de verschillende soorten gas waar je uit kunt kiezen. Deze worden hieronder kort voor je toegelicht.

Propaan

Propaan wordt vaak verkocht in metalen containers, die te koop zijn bij gasdistributeurs en sommige bouwmarkten. Het belangrijkste nadeel is dat ze tijdens het reizen buiten het land soms kunnen verschillen in kleur, type en aansluiting. Daarnaast kan het moeilijk zijn om een reeds gevulde fles om te ruilen.

Butaan

Butaan kan worden gekocht in gasflessen van metaal, die dan worden verkocht via gasdistributeurs en bepaalde soorten bouwmarkten. Dit is de goedkoopste optie om te kopen, maar het is ook de optie die het meest schadelijk is voor het milieu bij gebruik in de apparaten van je camper. Butaan is daarnaast een stof die in de wintermaanden vastvriest. Het wordt afgeraden om dit in een camper te gebruiken.

LPG

Je hebt ook nog de keuze voor LGP. LPG gasflessen worden gevuld met de buitenvulling die speciaal voor deze functie is gegeven. Deze buitenvulling heeft de mogelijkheid om verschillende vuladapters te plaatsen en de keuze die je maakt hangt af van het land waarin je je bevindt. Sommige van deze gasflessen zijn uitgerust met een meter die heel nauwkeurig aangeeft hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

Waar moet ik op letten als ik een gasfles ga vullen

Als je een gasfles gaat vullen, is het belangrijk om te controleren of de gasfles schoon en in goede staat is voordat je deze vult. Zorg er ook voor dat de gasfles goed vastzit voordat je begint met vullen, om te voorkomen dat de gasfles kan omvallen of losraken tijdens het vullen. Het is ook belangrijk om te zorgen dat er geen vonken of open vuur in de buurt is tijdens het vullen van de gasfles, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Als je twijfelt over hoe je de gasfles veilig kunt vullen, neem dan contact op met de leverancier van de gasfles of met een professioneel bedrijf dat ervaring heeft met het vullen van gasflessen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Gasfles

Wat is het verschil tussen een propaan en butaangasfles?

Propaangasflessen hebben een hogere druk en zijn geschikt voor buitengebruik, zoals barbecues en campingkachels. Butaangasflessen hebben een lagere druk en worden vaak gebruikt voor binnengebruik, zoals kooktoestellen.

Hoe lang gaat een gasfles gemiddeld mee?

De levensduur van een gasfles hangt af van het gebruik en de grootte van de fles. Een standaard propaanfles van 10 kg kan ongeveer 20 tot 25 uur branden op vol vermogen.

Mag ik mijn gasfles zelf bijvullen?

Nee, het bijvullen van gasflessen is verboden en gevaarlijk. Het moet worden gedaan door een erkend gasvulstation om de veiligheid te waarborgen.

Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen bij het gebruik van een gasfles?

Zorg ervoor dat de gasfles rechtop staat en stabiel is. Controleer regelmatig op lekken en gebruik altijd een goedgekeurde drukregelaar. Bewaar de gasfles op een goed geventileerde plaats, uit de buurt van hittebronnen en open vuur.

Kan ik een gasfles inleveren als deze leeg is?

Ja, lege gasflessen kunnen worden ingeleverd bij een erkend verkooppunt of gasvulstation. Zij zorgen voor de juiste afhandeling en recycling van de fles.

Top 5 Beste kopen
Logo