75 Inch TV
Bijgewerkt: Juli 2024

75 Inch TV

75 Inch TV

Waarom kiezen voor een 75 inch tv?

Ben jij op zoek naar een nieuwe tv, bijvoorbeeld voor in de woonkamer? Dan vraag je je vast af voor welk formaat je moet kiezen. Tegenwoordig is een 75 inch tv een veel gekozen formaat. Maar waarom zou je kiezen voor een 75 inch tv? Wat zijn de voordelen? In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over een 75 inch tv, inclusief de voordelen en de kijkafstand.

 

Kijk films en series in de beste kwaliteit

Bij een 75 inch tv is het schermformaat van het punt linksonder tot het punt rechtsboven 191 centimeter. De breedte is hierbij ongeveer 170 centimeter. Een 75 inch tv is dus een tv met een van de grootste afmetingen op de hele markt. Hierbij hoort natuurlijk ook een goede beeldkwaliteit. Tegenwoordig is deze beeldkwaliteit steeds belangrijker aan het worden. We willen allemaal films in minimaal 4K kwaliteit leveren. Met 4K geniet je van ultra HD kwaliteit met een scherpe en gedetailleerde weergave. Ideaal om films en series mee te kijken. Zeker in combinatie met HDR-ondersteuning en een hoge refresh rate zorgt een 75 inch tv voor een heuse bioscoop ervaring.

 

Voor welk scherm moet ik kiezen?

De meeste 75 inch tv’s hebben een resolutie 4K. Zeker als je kiest voor een scherm met 4K ultra HD in combinatie met HDR kun je ieder detail ontzettend scherp zien, ook al zit je verder van de tv af. Heb je een wat kleiner budget? Dan kun je ook voor een LED scherm kiezen. Voor een tv ervaring die nóg beter is, kun je het beste voor een QLED of OLED scherm kiezen. Er is zelfs een klein deel van de modellen die een 8K resolutie hebben. Je gaat in de meeste gevallen alleen niet meer details zien bij een 8K scherm.

 

Naast het formaat kun je ook nog naar de Hertz kijken. De beste modellen zijn 100 Hertz. De beelden lopen bij 100 Hertz mooi en vloeien in elkaar over. Dit is erg fijn als je vaak naar snelle beelden aan het kijken bent, bijvoorbeeld bij sportwedstrijden en actiefilms. Als je dit minder belangrijk vindt kun je ook voor 50 Hertz kiezen.

 

De kijkafstand

Je kunt een  75 inch tv goed in de woonkamer of hobbykamer zetten. Een televisie van 75 inch heeft natuurlijk dankzij het formaat een bepaalde kijkafstand die het beste is. Over het algemeen geldt de regel dat hoe meer pixels er in het scherm zitten, hoe dichterbij je kunt gaan zitten. Je kunt dus dichter bij een televisie met een resolutie van 8K zitten dan bij een televisie met een resolutie van 4K. Er is wel altijd een kijkafstand van tussen de 3,5 tot 5,5 meter aan te raden.

Beste 75 Inch TV aanbiedingen van Juli 2024