Gele Boekje

Op zoek naar het beste gele boekje? Ontdek de top 5 gele boekjes en vergelijk ze hier. Maak de juiste keuze voor jouw behoeften en voorkom onnodige kosten.
Gele Boekje
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Nederlands Vaccinatieboek - Officieel Vaccinatie paspoort - Het Gele Vaccinatie Boekje
Nederlands Vaccinatieboek - Officieel Vaccinatie paspoort - Het Gele Vaccinatie Boekje
Voordelen
Dit is het officiële vaccinatieboekje. Bevat alle vaccinaties die je gehad hebt, zoals voor verre reizen. Naast Nederland ook in andere landen verkrijgbaar. Geschikt voor verschillende inentingen, zoals gele koorts, dtp, COVID19 en andere vaccinaties, hepatitis A, hepatitis B.
Nadelen
Niet geschikt als covid vaccinatiebewijs in ieder land.
Officiële Vaccinatieboekje - Inentingsboekje ( gele boekje )
Officiële Vaccinatieboekje - Inentingsboekje ( gele boekje )
Voordelen
Het boekje dat door de Wereld Gezondheidsorganisatie wordt aanbevolen. Je bezit met dit boekje een officieel model dat is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn. Officiële titel Internationaal bewijs van inenting of profylaxe.
Nadelen
Je moet netjes met het boekje omgaan om kreuken te voorkomen.
Tip: Beste keuze
Nederlands Vaccinatieboek 10 Exemplaren
Nederlands Vaccinatieboek 10 Exemplaren
Voordelen
Wordt wereldwijd voor verscheidene reizigersvaccinaties (zoals gele koorts) gebruikt. Voor Covid-19 vaccinaties heeft de WHO geadviseerd dat de COVID-19-vaccinatiestatus van internationale reizigers het beste kan worden geregistreerd via een bijschrijving volgens het protocol in het gele boekje. Verpakking met 10 exemplaren.
Nadelen
Je hebt in principe maar 1 boekje per persoon nodig.

Beste Gele BoekjeKoopgids: Welk Gele Boekje is de beste koop van april 2024?

Het is mogelijk dat je ingeënt moet worden om op reis te kunnen gaan. Een inenting beschermt je tegen ziek worden en/of tegen het importeren van ziekten naar Nederland die in het land zeer zeldzaam of zelfs uitgestorven zijn. De vaccinatie medewerker noteert in het zogenaamde gele boekje alle vaccinaties of inentingen die je specifiek voor jouw bestemming krijgt.

Handig tijdens het reizen

Mocht je voor, tijdens of na je reis onwel worden en bijvoorbeeld op dat moment medische hulp nodig hebben, dan zal de arts die je behandelt meteen nagaan tegen welke ziekten je immuniteit hebt. Zo kan de arts mogelijke oorzaken bij je uitsluiten en snel een passende behandelingsstrategie bedenken. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van je huidige vaccinatiestatus als je regelmatig reist of een baan hebt die bepaalde vaccinaties vereist. Je wordt daardoor uiteindelijk niet twee keer ingeënt.

Wat is het gele boekje precies?

Sinds 1983 dient het gele boekje als inentingsbewijs dat overal ter wereld erkend en gerespecteerd wordt. Het vastleggen van vaccins voor reizen, zoals bijvoorbeeld het hepatitis vaccin, gebeurt in het boekje dat geel van kleur is, vandaar de naam ‘gele boekje’. Het is mogelijk dat het gele boekje nodig is als voorwaarde voor het reizen naar specifieke landen waar een groter gevaar voor de gezondheid van de reiziger bestaat. Het gele boekje is een document dat door de overheid wordt uitgegeven aan inwoners van het land. Het bevat alle belangrijke informatie over vaccinaties die inwoners nodig hebben om veilig te zijn. Het is verplicht voor alle kinderen onder de 18 jaar om een gele boekje te hebben voordat ze naar school gaan. Er zijn ook veel volwassenen die ervoor kiezen om het gele boekje aan te vragen, vooral als ze gaan reizen naar andere landen.

Registratie van vaccinaties die internationaal erkend is

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is de organisatie die het voortouw nam bij het opstellen van de vaccinatie brochure. Sinds 1983 is deze in gebruik als een vorm van inenting documentatie die overal ter wereld wordt geaccepteerd. Het is dus eigenlijk een soort reisdocument voor medische doeleinden. Het is mogelijk dat landen erom vragen als je hun grondgebied binnenkomt. Neem het voorbeeld van Angola, waar vaccinatie tegen gele koorts wettelijk verplicht is. Het gele boekje is een boekje dat door de overheid wordt uitgegeven aan ouders van kinderen die geboren zijn in of na 1980. In het boekje staan alle vaccinaties die in Nederland verplicht zijn voor kinderen. Ouders kunnen het gele boekje aanvragen bij hun gemeente of bij het Rijksvaccinatieprogramma. Het gele boekje is gratis. Vaccinaties zijn belangrijk om de gezondheid van je kind te beschermen. Vaccinaties werken door het aanmaken van antilichamen in het lichaam. Antilichamen zijn stoffen die het lichaam aanmaakt om ziekteverwekkers te bestrijden, zoals virussen en bacteriën. Wanneer een kind een virus of bacterie binnenkrijgt, maakt het lichaam antilichamen aan om deze te bestrijden. Als een kind later opnieuw in contact komt met hetzelfde virus of dezelfde bacterie, herkent het lichaam deze sneller en kan het er beter mee omgaan. Dit komt omdat het lichaam al antilichamen aangemaakt heeft. Vaccinaties werken dus door het aanmaken van antilichamen in het lichaam, zodat je kind beschermd is tegen verschillende soorten virussen en bacteriën. In Nederland zijn er vaccinaties verplicht voor kinderen, zoals de vaccinaties tegen polio, difterie, tetanus en Hepatitis B. Daarnaast is er ook een aantal aanbevolen vaccinaties, zoals de MMR-vaccinatie (tegen mazelen, rode hond en waterpokken) en de influenza-vaccinatie (tegen griep). Het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) is verantwoordelijk voor de uitvoering van het vaccinatieprogramma in Nederland. Het RVP stelt ieder jaar vast welke vaccinaties verplicht en aanbevolen worden voor kinderen in Nederland. Deze informatie wordt gedeeld met huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners via het Gele Boekje Vaccinaties voor Kinderen (GBVK). Ouders kunnen dit boekje gratis aanvragen bij hun gemeente of via www.rivm.nl/geleboekje .

Waar kan ik een exemplaar van het gele boekje krijgen?

Het gele boekje kan online gekocht worden of aangevraagd worden. In de meeste gevallen duurt de levering een paar werkdagen. Vanwege de huidige grote drukte waarschuwt de uitgever dat de levertijd verlengd kan worden.

Is het gele boekje een door de wet erkend bewijs van inenting tegen corona?

Op dit moment accepteert slechts een handvol landen in Europa het gele boekje in plaats van een inentingsbewijs. Het Ministerie van VWS beweert dat er geen afspraken die internationaal gelden zijn over het gebruik van het vaccinatieboekje als coronavaccinatiebewijs. Bovendien wordt de kaart of het papiertje dat je krijgt als bevestiging na je inenting niet beschouwd als een officieel bewijs. Dit is voor jouw persoonlijke administratie en van niemand anders.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over het Gele Boekje

Wat is het gele boekje?

Het gele boekje is een officieel document dat wordt gebruikt als bewijs van vaccinaties, met name tegen infectieziekten zoals gele koorts. Het bevat informatie over de vaccinaties die een persoon heeft ontvangen.

Waar kan ik het gele boekje verkrijgen?

Het gele boekje kan worden verkregen bij erkende vaccinatiecentra, gezondheidsorganisaties of reisvaccinatieklinieken. Het kan ook verkrijgbaar zijn bij sommige apotheken of via online bestelling.

Welke vaccinaties worden genoteerd in het gele boekje?

In het gele boekje worden vaccinaties genoteerd die verplicht zijn voor bepaalde landen, zoals gele koorts, en ook andere aanbevolen vaccinaties, zoals hepatitis A en B, tyfus, meningitis en meer.

Moet ik altijd mijn gele boekje meenemen op reis?

Het is raadzaam om altijd je gele boekje mee te nemen op reis, vooral als je naar landen reist waar specifieke vaccinaties verplicht zijn. Sommige landen kunnen je vragen om je gele boekje te tonen bij aankomst op de luchthaven of bij de grenscontrole.

Wat moet ik doen als mijn gele boekje kwijtraakt?

Als je gele boekje kwijtraakt, moet je contact opnemen met de instantie waar je het hebt verkregen. Zij kunnen je mogelijk voorzien van een vervangend boekje of een officieel document waarin je vaccinatiegeschiedenis staat vermeld. Het is belangrijk om een kopie van je gele boekje te bewaren voor het geval dat dit gebeurt.

Top 5 Beste kopen
Logo