Gaming TV PS5
Bijgewerkt: Juli 2024

Gaming TV PS5

Gaming TV PS5

Een gaming TV is geen speciale TV. Toch zal een echte videogamefanaat niet met de eerste de beste televisie tevreden zijn. Voor een echt goede game-ervaring wil je wel iets van goede kwaliteit in huis halen. En daarvoor heb je net iets meer nodig dan alleen een goede TV. Er zijn nu eenmaal meerdere dingen die het moeten doen alleen het beeld en het geluid. Wat zijn de dingen waar je als gamer op moet letten als je een nieuwe TV aan gaat schaffen?

 

Een gaming TV PS5 heeft de goede HDMI poorten nodig

Laten we bij het begin beginnen. Als je een gaming TV wil hebben, moet die wel op je console aangesloten kunnen worden. Als dat niet lukt, is het (video)spel hoe dan ook uit. Let er daarom goed op dat je nieuwe televisie de juiste HDMI-aansluiting heeft. Het is sowieso fijn als er meerdere HDMI-poorten zijn, zodat je meerdere consoles aan kan sluiten. De Xbox en de Playstation 5 hebben een 2.1 HDMI-aansluiting nodig. Let daar goed op en voorkom een miskoop. 

 

Een gaming TV PS5 moet een goed fps-aantal hebben
Een gaming TV die die naam waardig wil zijn, moet een goed fps-aantal hebben. Fps staat voor frames per second en dat geeft een indicatie over de beeldkwaliteit. Videogames zijn de laatste jaren soms ware kunstwerken waarin werelden worden geschapen die levensecht lijken. Maar een TV met een laag fps-aantal zal de beeldkwaliteit van het spel zoals het ontworpen is, niet volledig kunnen overbrengen. Dat is natuurlijk eeuwig zonde. Kijk daar daarom ook goed vóór je tot een dedinitieve aankoop overgaat. Je wil toch niet plotseling uit een droomwereld worden gerukt omdat je ergens een dode pixel ziet zweven….

 

Hoe wil je je gaming TV PS5 een plek geven in de kamer?
Nee, het heeft weinig met je console zelf van doen. Maar een gaming TV moet je ook ergens neerzetten en dan is het ook wel handig om even te bedenken waar en hoe je dat gaat doen. Het is geen televisietje meer van een handjevol inches die je even onder je arm meeneemt. Waarschijnlijk gaat het nieuwe meubel de eye-catcher van de hele kamer worden. Dan is het ook wel fijn als de rest van het interieur daar een beetje op aangepast is. Kijk dus ook alvast eens rond voor een passend TV meubel. Dan kun je meteen controleren of je genoeg ruimte in het meubel hebt om niet alleen je consoles, maar ook je spellen op te bergen. 

Beste Gaming TV aanbiedingen van Juli 2024