Gaming TV PS5

Op zoek naar de beste gaming tv? Vergelijk de top 5 modellen voor de ultieme game-ervaring. Ontdek de beste beeldkwaliteit, responstijd en functies.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
LG OLED55CX6LA (2020)
LG OLED55CX6LA (2020)
Voordelen
Kleurrijk en extra gedetailleerd beeld dankzij de a9 processor. Levensechte kleuren door de diepe zwartweergave. De HDMI ingangen ondersteunen 100 Hertz. De televisie beschikt over een uitgebreid smart platform. 24 maanden lang updates ontvangen.
Nadelen
De gaming televisie beschikt niet over een soundbar.
Samsung QLED 55Q74T (2020)
Samsung QLED 55Q74T (2020)
Voordelen
Als je geen televisie kijkt kan het scherm prima als schilderij dienen. Hoge beeldkwaliteit. Optimaal gamen, sport of films kijken. Het scherm beschikt over bluetooth. De telvisie heeft 4 HDMI poorten.
Nadelen
De televisie heeft geen hoofdtelefoon aansluiting.
Tip: Beste keuze
Sony KD-55XH9005
Sony KD-55XH9005
Voordelen
Snelle vloeiende beelden dankzij de 100 Herz beeldverversing. Mooie zwarte kleuren. De afstandsbediening werkt op bluetooth. Razend snel Android systeem. Goede prijs en kwaliteitverhouding.
Nadelen
De gaming televisie heeft geen draaibare voet.
Philips 55OLED854
Philips 55OLED854
Voordelen
Haarscherpe beelden. De televisie heeft een 2.1 audiosysteem. De televisie beschikt over 3-zijdig Ambilight verlichting. Prachtige strakke uitstraling. Er zit een ingebouwde Chromecast in de televisie.
Nadelen
De televisie wordt geleverd zonder muurbeugel.
SONY 4K OLED KD-65A85 (2020)
SONY 4K OLED KD-65A85 (2020)
Voordelen
Het beeld beschikt over UHD, hierdoor is je beeldkwaliteit veel scherper. De televisie beschikt over een mooi geluidssysteem, waardoor geluiden realistisch zijn. Strak en tijdloos design. Gemakkelijk te installeren. De televisie heeft een USB ingang.
Nadelen
De televisie beschikt niet over een 3D functie.

Beste Gaming TV PS5Koopgids: Welke Gaming TV PS5 is de beste koop van april 2024?

Een gaming TV is geen speciale TV. Toch zal een echte videogamefanaat niet met de eerste de beste televisie tevreden zijn. Voor een echt goede game-ervaring wil je wel iets van goede kwaliteit in huis halen. En daarvoor heb je net iets meer nodig dan alleen een goede TV. Er zijn nu eenmaal meerdere dingen die het moeten doen alleen het beeld en het geluid. Wat zijn de dingen waar je als gamer op moet letten als je een nieuwe TV aan gaat schaffen?

Een gaming TV PS5 heeft de goede HDMI poorten nodig

Laten we bij het begin beginnen. Als je een gaming TV wil hebben, moet die wel op je console aangesloten kunnen worden. Als dat niet lukt, is het (video)spel hoe dan ook uit. Let er daarom goed op dat je nieuwe televisie de juiste HDMI-aansluiting heeft. Het is sowieso fijn als er meerdere HDMI-poorten zijn, zodat je meerdere consoles aan kan sluiten. De Xbox en de Playstation 5 hebben een 2.1 HDMI-aansluiting nodig. Let daar goed op en voorkom een miskoop.

Een gaming TV PS5 moet een goed fps-aantal hebben

Een gaming TV die die naam waardig wil zijn, moet een goed fps-aantal hebben. Fps staat voor frames per second en dat geeft een indicatie over de beeldkwaliteit. Videogames zijn de laatste jaren soms ware kunstwerken waarin werelden worden geschapen die levensecht lijken. Maar een TV met een laag fps-aantal zal de beeldkwaliteit van het spel zoals het ontworpen is, niet volledig kunnen overbrengen. Dat is natuurlijk eeuwig zonde. Kijk daar daarom ook goed vóór je tot een dedinitieve aankoop overgaat. Je wil toch niet plotseling uit een droomwereld worden gerukt omdat je ergens een dode pixel ziet zweven….

Hoe wil je je gaming TV PS5 een plek geven in de kamer?

Nee, het heeft weinig met je console zelf van doen. Maar een gaming TV moet je ook ergens neerzetten en dan is het ook wel handig om even te bedenken waar en hoe je dat gaat doen. Het is geen televisietje meer van een handjevol inches die je even onder je arm meeneemt. Waarschijnlijk gaat het nieuwe meubel de eye-catcher van de hele kamer worden. Dan is het ook wel fijn als de rest van het interieur daar een beetje op aangepast is. Kijk dus ook alvast eens rond voor een passend TV meubel. Dan kun je meteen controleren of je genoeg ruimte in het meubel hebt om niet alleen je consoles, maar ook je spellen op te bergen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Gaming TV PS5

Wat is het verschil tussen een gaming-tv en een gewone tv?

Een gaming-tv heeft meestal een lage input-lag, wat betekent dat de vertraging tussen het indrukken van een knop op de controller en de actie op het scherm minimaal is. Dit zorgt voor een betere en responsievere game-ervaring.

Moet ik een gaming-tv kopen voor mijn console of pc?

Hoewel een gaming-tv een betere ervaring kan bieden, is het niet absoluut noodzakelijk. Als je een tv hebt met een lage input-lag en een goede beeldkwaliteit, kun je nog steeds genieten van gaming. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget.

Welke functies moet ik zoeken in een gaming-tv?

Belangrijke functies om naar te zoeken zijn een lage input-lag, ondersteuning voor hoge refresh rates (bijv. 120Hz of hoger), HDR-ondersteuning voor verbeterde beeldkwaliteit en een goede kleurweergave. Een HDMI 2.1-poort kan ook handig zijn voor toekomstige compatibiliteit.

Kan ik een gaming-tv gebruiken als gewone tv voor het kijken naar films en tv-shows?

Ja, een gaming-tv kan ook dienen als gewone tv voor het kijken naar films en tv-shows. De meeste gaming-tv’s bieden een goede beeldkwaliteit en hebben vaak extra functies zoals smart-tv-functionaliteit en ingebouwde streaming-apps.

Zijn gaming-tv’s duurder dan gewone tv’s?

Gaming-tv’s kunnen duurder zijn dan gewone tv’s vanwege de extra functies en technologieën die ze bieden. Er zijn echter ook betaalbare gaming-tv’s op de markt die nog steeds goede prestaties leveren. Het hangt af van het merk, de grootte en de specificaties van de tv die je kiest.

Top 5 Beste kopen
Logo