Glucosemeter

Op zoek naar de beste glucosemeter? Vergelijk hier de top 5 glucosemeters en maak een weloverwogen keuze voor een betere controle van je bloedsuikerspiegel!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Accu-Chek Performa Teststrips 50 stuks
Accu-Chek Performa Teststrips 50 stuks
Voordelen
De strips hebben een klein bloed druppeltje nodig. De strips zijn extra groot om gemakkelijk te kunnen meten. Snel absorberend. Binnen 5 seconden al een uitslag. De waarden worden weer gegeven in mmol/L.
Nadelen
Je kan de strips niet invriezen.
CareSens N Premier glucosemeter startpakket
CareSens N Premier glucosemeter startpakket
Voordelen
De glucosemeter onthoudt wel 1000 testresultaten. Beschikt over een helder en duidelijk scherm. Heeft de functie voor maaltijdmarkering. Een compleet pakket zodat je gelijk kan beginnen met testen. Je krijgt twee jaar garantie op de set.
Nadelen
Er passen geen ander soort test strips op.
Tip: Beste keuze
Meditouch 2 test strips – Bloedsuikermeter
Meditouch 2 test strips – Bloedsuikermeter
Voordelen
De test strips zijn Ph neutraal. Bij het pakken van een teststrip gebruik je deze binnen 3 minuten. De test uitslag heb je al binnen enkele seconden. Het bloed wordt vanzelf naar de reactie cel gezogen. Test resultaten worden automatisch opgeslagen.
Nadelen
De strips zijn een beetje kwetsbaar.
Bayer Contour TS glucosemeter startpakket
Bayer Contour TS glucosemeter startpakket
Voordelen
Eenvoudige manier van testen. De glucosemeter is gebruiksvriendelijk. Een heel klein druppeltje bloed is voldoende. In een fractie weet je de uitslag. 250 testuitslagen worden opgeslagen.
Nadelen
De test strips dien je los van het startpakket te bestellen.
Accu-Chek Softclix Lancetten - 200 stuks
Accu-Chek Softclix Lancetten - 200 stuks
Voordelen
De lancetten hebben een goede kwaliteit. Voordelige aankoop. Duurzaam in gebruik. Gemakkelijk te gebruiken.
Nadelen
Je koopt alleen de lancetten.

Beste GlucosemeterKoopgids: Welke Glucosemeter is de beste koop van maart 2024?

Met een glucosemeter meet je het glucosegehalte in je bloed. Met andere woorden: wat je huidige suikerspiegel is. Even een korte opfrisser: je suikerspiegel moet op orde zijn, omdatdat het zuurstofgehalte in je bloed bepaalt. Als je suikerspiegel te laag is, word je wat flauwtjes. Dat gevoel ken je van als je te lang niets gegeten hebt. Op de lange duur kan dit omslaan in onder andere nervositeit, vermoeidheid, bleekheid en rillingen. Kortom: dan voel je je gewoon niet fit. Bij een langdurig te hoge suikerspiegel heb je suikerziekte, ook wel diabetes genoemd. Dan is er meer aan de hand. De huisarts kan je helpen met een behandeling op stellen. Je zal dan wel een glucosemeter moeten aanschaffen.

Hoe werkt een glucosemeter?

Als je suikerziekte hebt, heb je  een glucosemeter nodig. Op deze manier kun je controleren wanneer je suikerspiegel alarmerend hoog wordt. Je prikt in je vinger, waardoor er een druppeltje bloed vrijkomt. Dat bloed meet je dan vervolgens met de meter. Die geeft dan de waarde van de bloedsuiker weer. Als diabetespatiënt moet je dit een paar keer per dag doen. Je kan dit het beste goed bijhouden, zodat je weet wanneer het tijd wordt om met de huisarts te overleggen wanneer er verdere behandeling nodig is.

Is er verschil in het type van een glucosemeter?

Ja, er zijn verschillen. De ene glucosemeter zal anders zijn dan de andere. Maar ze werken volgens eenzelfde principe. Ze meten allemaal volgens dat principe van prikken en meten. Daarnaast zijn er altijd wegwerpstrips inbegrepen, om je bloedsuikerspiegel herhaaldelijk te kunnen meten. Je hoeft niet bang te zijn dat je een ‘slechte’ glucosemeter koopt. Er worden strenge regels gehandhaafd met betrekking tot de kwaliteit ervan. Er komt niets op de markt dat onverantwoord is. Desondanks is het de moeite om je goed te laten adviseren (door de huisarts) welke het beste bij je past. Dat zal afhankelijk zijn van hoe intensief je het apparaat gebruikt.

Wordt een glucosemeter vergoed door de zorgverzekeraar?

Je schaft een glucosemeter meestal aan omdat je diabetes hebt, dus betreft het je gezondheid. Maar pas als je ook insuline gebruikt, wordt het apparaat vergoed door de zorgverzekeraar. Het apparaat kost meestal omstreeks de vijftig euro. De kosten zitten hem in de strips. Die kosten rond de euro per stuk en je moet per test een nieuwe strip gebruiken. Zodra je recht hebt op een vergoeding van je glucosemeter kunnen de strips meestal ook vergoed worden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Glucosemeter

Wat is een glucosemeter en hoe werkt het?

Een glucosemeter is een medisch apparaat dat wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel van een persoon te meten. Het werkt door een klein druppeltje bloed op een teststrip te plaatsen en deze in de meter te plaatsen. De meter meet vervolgens het glucosegehalte in het bloed en geeft een resultaat weer op het scherm.

Hoe vaak moet ik mijn bloedsuikerspiegel controleren met een glucosemeter?

De frequentie van het controleren van de bloedsuikerspiegel kan variëren, afhankelijk van de aanbevelingen van uw arts. Mensen met diabetes type 1 moeten meestal hun bloedsuikerspiegel meerdere keren per dag controleren, terwijl mensen met diabetes type 2 mogelijk minder vaak hoeven te controleren, afhankelijk van hun behoeften en medicatie.

Kan ik een glucosemeter gebruiken om de bloedsuikerspiegel van iemand anders te meten?

In principe kan een glucosemeter worden gebruikt om de bloedsuikerspiegel van iemand anders te meten, maar het is belangrijk om hygiënische maatregelen te nemen om kruisbesmetting te voorkomen. Het wordt aanbevolen om elke keer een nieuwe lancet en teststrip te gebruiken en de meter grondig te reinigen na elk gebruik.

Wat moet ik doen als de resultaten van mijn glucosemeter abnormaal zijn?

Als de resultaten van uw glucosemeter niet binnen het normale bereik liggen, is het belangrijk om contact op te nemen met uw zorgverlener. Zij kunnen u begeleiden bij mogelijke aanpassingen in uw dieet, medicatie of levensstijl om uw bloedsuikerspiegel te beheersen.

Zijn glucosemeters altijd nauwkeurig?

Glucosemeters zijn over het algemeen zeer nauwkeurig, maar er kunnen enige variaties optreden. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig op te volgen en regelmatig de meter te controleren en te kalibreren om ervoor te zorgen dat de resultaten zo nauwkeurig mogelijk zijn. Als u twijfelt over de nauwkeurigheid van uw meter, kunt u contact opnemen met de fabrikant voor advies.

Top 5 Beste kopen
Logo