Gaming Toetsenbord

Op zoek naar het ultieme gaming toetsenbord? We hebben de top 5 beoordeeld op reactiesnelheid, functies en bouwkwaliteit. Level up met het juiste toetsenbord!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Trust GXT 830RW Avonn Gaming Toetsenbord QWERTY
Trust GXT 830RW Avonn Gaming Toetsenbord QWERTY
Voordelen
Door de regenboogverlichting zie je de toetsen goed in het donker. Snel schakelen door de multimediasneltoetsen. De Windows toets is uitgeschakeld tijdens het gamen. Aan te sluiten via usb.
Nadelen
Beschikt niet over gevoelige mechanische toetsen.
Corsair K55 RGB QWERTY
Corsair K55 RGB QWERTY
Voordelen
Programmeerbare toetsen om on the fly macro’s op te nemen. Afneembare polssteun. Je game wordt niet geminimaliseerd door de uitschakeling van de Windows knop. Gemakkelijk aan te sluiten.
Nadelen
Om de verlichting van dit gaming toetsenbord in te kunnen stellen ben je software nodig.
Tip: Beste keuze
Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard Zwart QWERTY
Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard Zwart QWERTY
Voordelen
Met gevoelige Romer G Switches hoef je de toetsen niet helemaal in te drukken. De rode achtergrond verlichting is instelbaar. De afdekplaat is gemaakt van geborsteld aluminium. Extra usb input op het toetsenbord.
Nadelen
De verlichte toetsen zijn enkel in het rood.
Razer Ornata V2 Gaming Toetsenbord QWERTY
Razer Ornata V2 Gaming Toetsenbord QWERTY
Voordelen
Het toetsenbord is half mechanisch. Verlichting is per toets af te stellen. Ruime keuze uit 16 miljoenen kleuren. Aansluiten is gemakkelijk. Je krijgt er een ergonomische polssteun bij.
Nadelen
Voor competitief gamen zijn mechanische toetsen een must.
SteelSeries Apex Pro TKL Gaming Toetsenbord QWERTY
SteelSeries Apex Pro TKL Gaming Toetsenbord QWERTY
Voordelen
Gevoeligheid per toets is te bepalen. Afneembare polssteun. Compact doordat er geen numeriek toetsenblok op het toetsenbord zit. Snel en comfortabel. Mooi design.
Nadelen
RGB-verlichting is alleen in te stellen via de bijbehorende software.

Beste Gaming ToetsenbordKoopgids: Welk Gaming Toetsenbord is de beste koop van mei 2024?

Een gaming toetsenbord is ideaal als je een pc gamer bent. Ook als je helemaal geen games speelt op je computer kan een gaming toetsenbord uitkomst bieden. Maar als je je computer gebruikt voor games, dan is je toetsenbord sowieso al een gaming toetsenbord. Sommige overwegingen voor je gaming toetsenbord hebben niet alleen te maken met games, maar gewoon met praktische overwegingen of voorkeuren. Voordat je een nieuw gaming toetsenbord aanschaft, denk vast na over hoe je het toetsenbord wil verbinden en wat je van de toetsen wil.

Bedraad of usb

Allereerst hoe het gaming toetsenbord wordt gekoppeld aan je pc of laptop. Je kunt bijvoorbeeld prima kiezen voor een toetsenbord met kabel. De kabel loopt uit je toetsenbord naar een usb-input. Je plugt het usb uiteinde van de kabel in je pc of laptop en meer hoef je niet te doen. Nu kunnen kabels wel in de weg gaan zitten en moeten ze lang genoeg zijn voor flexibiliteit. Je kunt ook kiezen voor een toetsenbord met usb dongle. Dit is een klein usb stukje dat je inplugt en dat je bijna niet ziet. Het is minder dan een halve centimeter dik.

Bluetooth en nadelen

Het nadeel daarvan is wel dat je het toetsenbord moet opladen of de batterijen moet vervangen van tijd tot tijd. Voor een gaming toetsenbord kan dit erg vervelend zijn, je zou dan het risico lopen dat je batterij leeg is terwijl je midden in je game zit. Ditzelfde probleem kun je tegenkomen bij een bluetooth toetsenbord. Deze verbind je via bluetooth met je pc of laptop. Ook de verbinding kan in enkele gevallen problematisch zijn hierbij. Je kunt deze nadelen in acht nemen en kiezen voor een bekabeld gaming toetsenbord, of zorgen dat je altijd batterijen paraat hebt.

Mechanisch of membraantoetsenbord

De meeste gaming toetsenborden hebben mechanische toetsen. Dat houdt in dat je niet je letters en cijfers volledig in hoeft te drukken voordat ze geregistreerd worden. Je typt en gebruikt toetsen hierbij lichter dan bij een membraantoetsenbord. Een klein deel van de gaming toetsenborden hebben geen mechanische toetsen. Binnen de mechanische toetsen zijn er ook nog eens verschillende soorten of types. Deze worden aangeduid met een kleur. Dit is de kleur van de switches van de toetsen.

De kleuren switches

Wie werkt op een gaming toetsenbord met blauwe switches, hoort en voelt alles wat ingetoetst wordt. Ze maken een klikgeluid en je voelt de bump. Het geluid kan storend zijn wanneer je werkt of gamet met andere mensen om je heen. Dan is een bruine switch voor je gaming toetsenbord misschien beter. Je voelt hier ook het indrukken van de toets, maar je hoort geen klikkend geluid. Tot slot is er de rode switch die je niet hoort en niet voelt. Voor gamers is dit vaak ideaal als ze schietgames spelen. Een bruine switch is voor de meeste toetsenborden een goede keuze.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Gaming Toetsenbord

Wat is het verschil tussen een mechanisch en een membraan gaming toetsenbord?

Mechanische toetsenborden maken gebruik van individuele mechanische schakelaars voor elke toets, wat resulteert in een duurzamer en vaak sneller responsief toetsenbord. Membraan toetsenborden daarentegen gebruiken een druksensor en een resistief membraan om een signaal door te geven. Veel gamers geven de voorkeur aan mechanische toetsenborden vanwege de tactiele feedback en de snellere reactietijd.

Waarom hebben sommige gaming toetsenborden RGB-verlichting?

RGB-verlichting is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar kan ook functioneel zijn. Spelers kunnen specifieke kleuren toewijzen aan verschillende toetsen om hun functies in een spel snel te herkennen. Bovendien biedt RGB-verlichting gamers de mogelijkheid om hun setup te personaliseren.

Wat zijn macro’s in de context van gaming toetsenborden?

Macro’s zijn reeksen instructies die aan één enkele toets kunnen worden toegewezen. Bij gaming toetsenborden kunnen spelers vaak complexe reeksen toetsaanslagen programmeren als één enkele macro, waardoor ze snel complexe acties in games kunnen uitvoeren met één druk op de knop.

Is een draadloos gaming toetsenbord net zo goed als een bedraad toetsenbord?

Vroeger waren draadloze toetsenborden vaak trager dan bedrade vanwege de vertraging (latency) in de draadloze communicatie. Tegenwoordig zijn veel draadloze gaming toetsenborden echter bijna net zo snel en responsief als hun bedrade tegenhangers, dankzij verbeteringen in draadloze technologie.

Wat betekent de ‘n-key rollover’ functie op een gaming toetsenbord?

N-key rollover verwijst naar het vermogen van een toetsenbord om meerdere toetsaanslagen tegelijk te registreren zonder dat er ‘ghosting’ optreedt (waarbij onbedoelde toetsaanslagen worden geregistreerd). Dit is essentieel voor gamers die snel meerdere toetsen tegelijk willen indrukken.

Top 5 Beste kopen
Logo