Gaming Toetsenbord
Bijgewerkt: Mei 2023

Gaming Toetsenbord

Gaming Toetsenbord

Een gaming toetsenbord is ideaal als je een pc gamer bent. Ook als je helemaal geen games speelt op je computer kan een gaming toetsenbord uitkomst bieden. Maar als je je computer gebruikt voor games, dan is je toetsenbord sowieso al een gaming toetsenbord. Sommige overwegingen voor je gaming toetsenbord hebben niet alleen te maken met games, maar gewoon met praktische overwegingen of voorkeuren. Voordat je een nieuw gaming toetsenbord aanschaft, denk vast na over hoe je het toetsenbord wil verbinden en wat je van de toetsen wil. 

 

Bedraad of usb

Allereerst hoe het gaming toetsenbord wordt gekoppeld aan je pc of laptop. Je kunt bijvoorbeeld prima kiezen voor een toetsenbord met kabel. De kabel loopt uit je toetsenbord naar een usb-input. Je plugt het usb uiteinde van de kabel in je pc of laptop en meer hoef je niet te doen. Nu kunnen kabels wel in de weg gaan zitten en moeten ze lang genoeg zijn voor flexibiliteit. Je kunt ook kiezen voor een toetsenbord met usb dongle. Dit is een klein usb stukje dat je inplugt en dat je bijna niet ziet. Het is minder dan een halve centimeter dik. 

 

Bluetooth en nadelen

Het nadeel daarvan is wel dat je het toetsenbord moet opladen of de batterijen moet vervangen van tijd tot tijd. Voor een gaming toetsenbord kan dit erg vervelend zijn, je zou dan het risico lopen dat je batterij leeg is terwijl je midden in je game zit. Ditzelfde probleem kun je tegenkomen bij een bluetooth toetsenbord. Deze verbind je via bluetooth met je pc of laptop. Ook de verbinding kan in enkele gevallen problematisch zijn hierbij. Je kunt deze nadelen in acht nemen en kiezen voor een bekabeld gaming toetsenbord, of zorgen dat je altijd batterijen paraat hebt. 

 

Mechanisch of membraantoetsenbord

De meeste gaming toetsenborden hebben mechanische toetsen. Dat houdt in dat je niet je letters en cijfers volledig in hoeft te drukken voordat ze geregistreerd worden. Je typt en gebruikt toetsen hierbij lichter dan bij een membraantoetsenbord. Een klein deel van de gaming toetsenborden hebben geen mechanische toetsen. Binnen de mechanische toetsen zijn er ook nog eens verschillende soorten of types. Deze worden aangeduid met een kleur. Dit is de kleur van de switches van de toetsen. 

 

De kleuren switches

Wie werkt op een gaming toetsenbord met blauwe switches, hoort en voelt alles wat ingetoetst wordt. Ze maken een klikgeluid en je voelt de bump. Het geluid kan storend zijn wanneer je werkt of gamet met andere mensen om je heen. Dan is een bruine switch voor je gaming toetsenbord misschien beter. Je voelt hier ook het indrukken van de toets, maar je hoort geen klikkend geluid. Tot slot is er de rode switch die je niet hoort en niet voelt. Voor gamers is dit vaak ideaal als ze schietgames spelen. Een bruine switch is voor de meeste toetsenborden een goede keuze. 

Beste Gaming Toetsenbord aanbiedingen van Mei 2023