Bordspellen
Bijgewerkt: Juli 2024

Bordspellen

Bordspellen

Bordspellen zijn er in allerlei soorten. Er zijn bordspellen voor alle leeftijden, categorieën en gezelschappen. Je kunt bordspellen spelen met je gezin of familie bijvoorbeeld. Vaak zijn dit bordspellen die voor alle leeftijden geschikt zijn. Bordspellen met vrienden of huisgenoten kunnen ook heel leuk zijn, ook wanneer je ouder wordt. Bordspellen voor oudere kinderen of gewoon voor volwassenen vragen vaak wat meer uitdaging en nadenken. Bordspellen zijn vaak klassiekers en ideaal om in huis te hebben. Of het nu voor de familie is, om iets leuks te doen met vrienden die op bezoek zijn, of omdat de stroom is uitgevallen en je niet meer tv of Netflix kan kijken. 

 

Monopoly

Een absolute klassieker wereldwijd in bordspellen is Monopoly. Er zijn dan ook talloze varianten van het spel en deze zijn er ook nog in verschillende talen. Het klassieke Monopoly bordspel gaat om het bouwen van huizen en hotels op bekende plekken in Nederland. Voor andere talen geldt natuurlijk hun eigen land als locatie. In variaties hierop heb je Monopoly bordspellen met thema’s zoals de serie Friends of Game of Thrones. Er is zelfs een Monopoly Junior die speciaal voor kinderen is. Dit bordspel is een klassieker die in haar variaties mee gaat met de tijd. Altijd goed dus. 

 

Andere klassiekers

Een andere klassieker onder de bordspellen is Ganzenbord. Bij Ganzenbord is het doel zo snel mogelijk naar het eind van het bord komen, waar het bij Monopoly draait om wie aan het eind van het spel het meeste geld heeft. Ganzenbord is leuk voor jong en oud en heeft voornamelijk de klassieke variant. Hoewel er ook een Disney versie van Ganzenbord verkrijgbaar is. Kolonisten van Catan is misschien net zo populair in bordspellen, maar weer veel strategischer gericht. Hiervoor bestaan uitbreidingen met toepasselijke thema’s. 

 

Reisformaat bordspellen

Dit zijn slechts een aantal bekende bordspellen. Er is bijvoorbeeld ook Mens erger je niet of Scrabble of 30 seconds. Hoewel dat laatste misschien helemaal onder de bordspellen valt. Hoe dan ook zijn spelletjes goed voor urenlang vermaak en is er meer dan voldoende keuze. Met bovengenoemde klassiekers zit je sowieso goed. Veel populaire bordspellen worden ook in reisformaat gemaakt, zodat je geen grote dozen mee op vakantie hoeft te nemen om spelletjes te spelen. Deze koop je tijdens de vakantieseizoenen in de aanbieding bij Kruidvat. 

 

Waar te koop

Je kunt het hele jaar door bordspellen kopen, zowel in reisformaat als normaal formaat. Bij de speelgoedwinkel zul je bordspellen in overvloed vinden. Maar ook online is het aanbod erg groot. De prijzen voor bordspellen verschillen sterk en hangen af van het merk van het spel, de grootte en wat er allemaal in de doos zit. In veel steden vind je ook spelletjes speciaalzaken. Daar kun je zeker iets unieks vinden en bovendien mag je vaak spelen in de winkels. 
 

Beste Bordspellen aanbiedingen van Juli 2024