Broodrooster
Bijgewerkt: Juni 2023

Broodrooster

Broodrooster

Een broodrooster is eigenlijk iets dat niet kan ontbreken in je keukenapparatuur. In een handomdraai rooster je je boterhammen die anders eigenlijk niet zo lekker meer zijn. De kaas en de boter op je geroosterde boterham smelten direct. En een lekker warm geroosterd broodje in de ochtend is natuurlijk heerlijk. Of je nu een geroosterde boterham met een gebakken ei of met Nutella wil, een broodrooster biedt uitkomst. Maar ook pitabroodjes maak je gemakkelijk klaar in een broodrooster. Ook handig wanneer je geen oven hebt bijvoorbeeld. Amerikaanse zoete ontbijtjes zijn soms ook gemaakt voor in je broodrooster. 

 

Simpel broodrooster

Een broodrooster is dus niet alleen maar handig voor het toasten van je brood. Hoewel dit wel is waar je broodrooster met name voor gebruikt wordt. Vroeger was een broodrooster nog groot en lomp, maar dat hoeft al lang niet meer zo te zijn. Er zijn natuurlijk genoeg opties voor een broodrooster dat er massief uitziet, en vaak kosten deze ook niet zo veel. Je vindt ze bijvoorbeeld van de Hema of Blokker in het huismerk of bij de Action. Voor weinig geld heb je dan een broodrooster dat z’n werk doet. Meestal passen er twee boterhammen tegelijkertijd in zo’n broodrooster. 

 

Aantal sleuven

Maar het liefst zet je deze waarschijnlijk weg in de kast, zodat je er niet tegenaan hoeft te kijken en dat je ruimte op je aanrecht overhoudt. Er zijn gelukkig ook een hoop compactere broodroosters te krijgen. Die nemen weinig ruimte van je aanrecht in, of passen mooi in je keukenkastje naast andere spullen. Er zijn bijvoorbeeld best een aantal broodroosters met maar één sleuf. Hier passen soms twee boterhammen naast elkaar in en soms is er ruimte voor één. Hoe dan ook zijn deze modellen slank. De meeste broodroosters hebben twee sleuven. 

 

Extra functies

Een broodrooster kan ook drie of vier sleuven hebben. Hier plaats je dan per sleuf één boterham in. Meer sleuven komen zelden voor. Wie een compact model wil, kan het beste kijken naar een broodrooster met één of twee sleuven. De sleuf geeft niet per se aan hoe veel boterhammen er in een broodrooster kunnen. Nieuwe broodroosters hebben soms ook nog extra functies, zoals tostiklemmen of een bagelfunctie. Daarmee kun je dus ook bagels roosteren of een tosti maken in je broodrooster. Dat scheelt ook weer een tosti-ijzer in de keuken. 

 

Waar te koop

Voor goedkope en vaak minder mooie modellen kun je bij Action of Hema goed terecht. Bij de Blokker kun je zowel dit soort broodroosters als moderne broodroosters vinden. Prijzen voor broodroosters beginnen bij een paar tientjes en kunnen oplopen tot meer dan honderd euro. Dan heb je wel echt een design broodrooster. Bijvoorbeeld een SMEG. Andere merken waar je een broodrooster van kunt kopen zijn onder andere Tefal, Philips, Princess en Dualit. Je vindt ze bij elektronicazaken, keukenwinkels of de Bijenkorf. 

Beste Broodrooster aanbiedingen van Juni 2023