Broodrooster

Op zoek naar de perfecte broodrooster voor knapperige toast? Wij hebben de top 5 beste broodroosters beoordeeld. Kies jouw ideale model!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Philips Daily Collection Broodrooster HD2581/90
Philips Daily Collection Broodrooster HD2581/90
Voordelen
Gebruiksvriendelijk. De kruimellade is gemakkelijk schoon te maken. 8 verschillende standen. De buitenkant blijft koel bij gebruik. Goede prijs en kwaliteitsverhouding.
Nadelen
Je kunt het rooster proces niet onderbreken.
Tefal TL330D Broodrooster
Tefal TL330D Broodrooster
Voordelen
De Bruiningsgraad is in te stellen met 6 standen. De kruimellade is gemakkelijk te reinigen. 4 boterhammen tegelijk roosteren door de extra lange sleuven. Eenvoudige bediening.
Nadelen
Je kan het bruiningsproces niet volgen.
Tip: Beste keuze
SMEG TSF02BLEU Zwart
SMEG TSF02BLEU Zwart
Voordelen
Zelf centrerende rekken. Functie voor opwarmen en ontdooien. De broodrooster heeft antislip voetjes. 6 instelbare functies om de kleur van je brood te bepalen. Uitneembare kruimellade.
Nadelen
De Kruimellade is niet geschikt voor de vaatwasser.
Russell Hobbs Colours Plus Classic Cream 23334-56
Russell Hobbs Colours Plus Classic Cream 23334-56
Voordelen
Automatische lift. Handige antislipvoetjes. De broodrooster schakelt zich automatisch uit. De broodrooster beschikt over 4 bruinings niveaus. Handig indicatie lampje.
Nadelen
De broodrooster heeft geen extra lange sleuven. Het brood wordt niet gecentreerd.
KitchenAid 5KMT2204EOB
KitchenAid 5KMT2204EOB
Voordelen
7 verschillende standen. Handige tosti klem voor het roosteren van tosti’s. Het Broodrooster heeft een led timer. Mogelijkheid tot enkelzijdig roosteren. Functie om broodjes warm te houden.
Nadelen
De afneembare onderdelen van deze broodrooster kunnen niet in de vaatwasser.

Beste broodroosterKoopgids: Welk broodrooster is de beste koop van mei 2024?

Een broodrooster is eigenlijk iets dat niet kan ontbreken in je keukenapparatuur. In een handomdraai rooster je je boterhammen die anders eigenlijk niet zo lekker meer zijn. De kaas en de boter op je geroosterde boterham smelten direct. En een lekker warm geroosterd broodje in de ochtend is natuurlijk heerlijk. Of je nu een geroosterde boterham met een gebakken ei of met Nutella wil, een broodrooster biedt uitkomst. Maar ook pitabroodjes maak je gemakkelijk klaar in een broodrooster. Ook handig wanneer je geen oven hebt bijvoorbeeld. Amerikaanse zoete ontbijtjes zijn soms ook gemaakt voor in je broodrooster.

Simpel broodrooster

Een broodrooster is dus niet alleen maar handig voor het toasten van je brood. Hoewel dit wel is waar je broodrooster met name voor gebruikt wordt. Vroeger was een broodrooster nog groot en lomp, maar dat hoeft al lang niet meer zo te zijn. Er zijn natuurlijk genoeg opties voor een broodrooster dat er massief uitziet, en vaak kosten deze ook niet zo veel. Je vindt ze bijvoorbeeld van de Hema of Blokker in het huismerk of bij de Action. Voor weinig geld heb je dan een broodrooster dat z’n werk doet. Meestal passen er twee boterhammen tegelijkertijd in zo’n broodrooster.

Aantal sleuven

Maar het liefst zet je deze waarschijnlijk weg in de kast, zodat je er niet tegenaan hoeft te kijken en dat je ruimte op je aanrecht overhoudt. Er zijn gelukkig ook een hoop compactere broodroosters te krijgen. Die nemen weinig ruimte van je aanrecht in, of passen mooi in je keukenkastje naast andere spullen. Er zijn bijvoorbeeld best een aantal broodroosters met maar één sleuf. Hier passen soms twee boterhammen naast elkaar in en soms is er ruimte voor één. Hoe dan ook zijn deze modellen slank. De meeste broodroosters hebben twee sleuven.

Extra functies

Een broodrooster kan ook drie of vier sleuven hebben. Hier plaats je dan per sleuf één boterham in. Meer sleuven komen zelden voor. Wie een compact model wil, kan het beste kijken naar een broodrooster met één of twee sleuven. De sleuf geeft niet per se aan hoe veel boterhammen er in een broodrooster kunnen. Nieuwe broodroosters hebben soms ook nog extra functies, zoals tostiklemmen of een bagelfunctie. Daarmee kun je dus ook bagels roosteren of een tosti maken in je broodrooster. Dat scheelt ook weer een tosti-ijzer in de keuken.

Waar te koop

Voor goedkope en vaak minder mooie modellen kun je bij Action of Hema goed terecht. Bij de Blokker kun je zowel dit soort broodroosters als moderne broodroosters vinden. Prijzen voor broodroosters beginnen bij een paar tientjes en kunnen oplopen tot meer dan honderd euro. Dan heb je wel echt een design broodrooster. Bijvoorbeeld een SMEG. Andere merken waar je een broodrooster van kunt kopen zijn onder andere Tefal, Philips, Princess en Dualit. Je vindt ze bij elektronicazaken, keukenwinkels of de Bijenkorf.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een broodrooster

Hoe werkt een broodrooster?

Een broodrooster gebruikt elektrische weerstand om warmte te genereren. Wanneer u de broodrooster aanzet, stroomt er elektriciteit door de dunne draden (meestal van nichroom gemaakt) in de broodrooster. Deze draden hebben weerstand, wat betekent dat ze de elektrische energie omzetten in warmte, waardoor je brood geroosterd wordt.

Waarom wordt mijn broodrooster aan de buitenkant heet?

Terwijl de broodrooster is ontworpen om warmte voornamelijk aan de binnenkant te genereren, kan enige warmte ontsnappen door de wanden van het apparaat. Het type materiaal en de dikte van de buitenste behuizing kunnen bepalen hoeveel warmte er ontsnapt. Sommige broodroosters hebben een dubbele wand of isolatie om de hitte beter te beheersen.

Kan ik iets anders dan brood in mijn broodrooster roosteren?

Ja, veel mensen roosteren bagels, wafels en andere items in hun broodroosters. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met wat u roostert om te voorkomen dat voedsel vast komt te zitten of dat de broodrooster beschadigt.

Hoe maak ik mijn broodrooster schoon?

Eerst moet u ervoor zorgen dat de broodrooster is uitgeschakeld en volledig is afgekoeld. Vervolgens kunt u de kruimellade, indien aanwezig, verwijderen en legen. De buitenkant kan worden afgeveegd met een vochtige doek. Schud de broodrooster voorzichtig boven een gootsteen om eventuele achtergebleven kruimels te verwijderen. Het is niet aan te raden om water of andere vloeistoffen in de broodrooster te gieten.

Waarom roostert mijn broodrooster ongelijkmatig?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. De interne verwarmingselementen kunnen ongelijkmatig verhit raken door slijtage of door opeenhoping van kruimels. Het is ook mogelijk dat het brood niet goed gepositioneerd is of dat de dikte van het brood varieert.

Top 5 Beste kopen
Logo