Maaltijdbox

Op zoek naar een makkelijke en gezonde eetoplossing? We hebben de top 5 beste maaltijdboxen beoordeeld op smaak, variëteit en prijs. Vind jouw perfecte box!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
HelloFresh
HelloFresh
Voordelen
Waar voor je geld. Geen verspilling, door de juiste hoeveelheden. Recepten staan klaar voor het uitkiezen. Elke maaltijd in een handig pakket.
Nadelen
Weinig dieet maaltijden.
Waar te koop?
Marley Spoon
Marley Spoon
Bekijk Prijs »

Marley Spoon

Voordelen
Overslaan wanneer je wilt. Duurzaam koken. Keuze uit 30 verschillende recepten. Bezorgen is geheel kosteloos.
Nadelen
Het tijdvak waarbinnen de maaltijdbox wordt bezorgd had iets kleiner mogen zijn.
Waar te koop?
Tip: Beste keuze
De Familiebox
De Familiebox
Bekijk Prijs »

de Familiebox

Voordelen
Kindvriendelijk. Keuze uit 12 gerechten per week. Gegarandeerd een lekkere maaltijd. Meer dan 200 gram groente. Gratis bezorging.
Nadelen
Deze maaltijdbox is minder geschikt voor mensen zonder kinderen.
Waar te koop?
Veganbox
Veganbox
Voordelen
Gratis bezorgt door heel Nederland. Milieuvriendelijk. Elke week de mogelijkheid tot pauzeren. Handige instructies om je maaltijd te bereiden.
Nadelen
Deze maaltijdbox is minder geschikt voor mensen die van vlees houden.
Waar te koop?
Ekomenu
Ekomenu
Voordelen
Snelle en gezonde gerechten. Geschikt voor dieetwensen en mensen met een intolerantie. 100 procent biologisch. Standaard 3 bezorgmomenten. Van eigen boeren en het seizoen. Je zit nergens aan vast.
Nadelen
Door de ruime keuze is kiezen wat lastiger. Zakken worden soms los geleverd dit kan wat onhandig zijn.
Waar te koop?

Beste MaaltijdboxKoopgids: Welke Maaltijdbox is de beste koop van mei 2024?

Een maaltijdbox is een pakket vol met de nodige ingrediënten voor bepaalde gerechten. De maaltijdbox is de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder geworden. Je hoeft namelijk niet overal zelf over na te denken, je haalt simpelweg het recept en de ingrediënten in één klap in huis. Je hoeft niet eerst een recept te bedenken of op te zoeken, de ingrediënten weer op te schrijven of uit te printen en dan nog alles in de supermarkt bij elkaar zoeken. Je krijgt het in de meeste gevallen gewoon thuisbezorgd. Wel zo makkelijk.

Een maaltijdbox is vaak iets in de vorm van een abonnement. Wekelijks krijg je dan een aantal recepten en de ingrediënten hiervoor opgestuurd bijvoorbeeld. Iedere maaltijdbox is anders. De meest bekende zijn misschien wel van Hello Fresh en Marley Spoon. Daarnaast zijn er onder andere Ekomenu, Veganbox, de Familiebox en Dinnerly. Bij sommige maaltijdboxen kun je zelf kiezen welke recepten je die week wel, andere maaltijdboxen bieden iedere week een aantal opties aan en veranderen die ook wekelijks. Het is maar net wat je prettig vindt.

Biologisch

Je wil natuurlijk wel dat je maaltijdbox voldoet aan je wensen. Zo zijn er een aantal maaltijdboxen die gevuld worden met biologische producten. Als duurzame en milieubewuste consument vind je dat wel zo prettig. Een biologische maaltijdbox vind je bij Ekomenu of bij deKrat/Willem en Drees. De prijzen zijn nagenoeg hetzelfde, maar alleen bij Ekomenu kun je zelf de maaltijden kiezen. Dat deze maaltijdboxen biologische producten gebruiken, wil niet zeggen dat andere maaltijdboxen dat nooit doen. Dus kijk gerust naar een andere maaltijdbox als je een beetje biologisch wil, maar het geen vereiste is.

Vegetarisch of veganistisch

Ook je dieet kan natuurlijk beïnvloeden welke maaltijdbox bij jou past. Vaak is er wel de optie om een recept in een gluten- of lactosevrije variant te maken, dus daar hoef je je niet al te druk om te maken. Wie geen vlees of dierlijke producten wil eten, heeft natuurlijk weinig baat bij een algemene maaltijdbox. Er zitten daar altijd recepten tussen die met vlees gemaakt worden. Voor veganistische maaltijden – die dus ook vegetarisch zijn – heb je drie opties. Dit zijn Veganbox, Veganmasters en het veganistische menu van Ekomenu. Hier vind je de meeste variatie in.

Veel boxen kun je ook in een vegetarische variant krijgen. Dan krijg je bijvoorbeeld alleen vegetarische recepten, ook al worden er bij dezelfde maaltijdbox leverancier ook recepten met vlees aangeboden. Je vindt de vegetarische opties bij deKrat, de Familiebox, Ekomenu Marley Spoon, Hello Fresh en de Allerhande box. Ook de veganistische opties zijn natuurlijk enkel vegetarische recepten, maar wie af en toe wel een kaasje lust, kan beter niet voor de veganistische maaltijdbox gaan.

Uit de supermarkt

Als je liever niet iedere week allerlei recepten toegestuurd krijgt of je een abonnement maar vervelend vindt, dan kun je ook een soort maaltijdbox vinden in je supermarkt. Jumbo en Albert Heijn hebben bijvoorbeeld een hoop verschillende maaltijdpakketten. Je koopt dan een pakket met alle ingrediënten en het recept en bent zo klaar voor je avondeten.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Maaltijdbox

Wat is een maaltijdbox?

Een maaltijdbox is een dienst waarbij klanten een doos met alle benodigde ingrediënten en recepten krijgen om één of meerdere maaltijden te bereiden. De ingrediënten zijn vaak precies afgemeten voor het aantal porties, waardoor voedselverspilling wordt geminimaliseerd.

Zijn de ingrediënten in een maaltijdbox vers?

Ja, de meeste maaltijdboxdiensten adverteren met het leveren van verse ingrediënten. Vaak worden de producten gekoeld verzonden om de versheid te behouden tot ze bij de klant aankomen.

Kan ik mijn eigen maaltijden kiezen of worden ze voor me geselecteerd?

Dit varieert per dienst. Veel maaltijdboxdiensten bieden de mogelijkheid om uit verschillende recepten te kiezen, terwijl anderen een vaste selectie voor elke week hebben. Sommige diensten bieden ook de optie om dieetvoorkeuren of allergieën aan te geven.

Zijn maaltijdboxen duurder dan boodschappen doen in de supermarkt?

Maaltijdboxen kunnen soms duurder uitvallen per maaltijd in vergelijking met zelf boodschappen doen, vooral als je rekening houdt met bulkinkopen. De prijs kan echter concurrerend zijn als je rekening houdt met de tijd en het gemak van het niet hoeven plannen van maaltijden, het vermijden van voedselverspilling, en het vermijden van impulsaankopen in de winkel.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben als mijn maaltijdbox wordt bezorgd?

Veel maaltijdboxdiensten bieden de optie voor contactloze levering of laten klanten instructies achterlaten over waar de box geplaatst moet worden. De boxen zijn vaak geïsoleerd en bevatten koelelementen om de ingrediënten vers te houden voor een bepaalde tijd.

Top 5 Beste kopen
Logo