Maaltijdbox
Bijgewerkt: Juni 2023

Maaltijdbox

Maaltijdbox

Een maaltijdbox is een pakket vol met de nodige ingrediënten voor bepaalde gerechten. De maaltijdbox is de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder geworden. Je hoeft namelijk niet overal zelf over na te denken, je haalt simpelweg het recept en de ingrediënten in één klap in huis. Je hoeft niet eerst een recept te bedenken of op te zoeken, de ingrediënten weer op te schrijven of uit te printen en dan nog alles in de supermarkt bij elkaar zoeken. Je krijgt het in de meeste gevallen gewoon thuisbezorgd. Wel zo makkelijk. 

 

Een maaltijdbox is vaak iets in de vorm van een abonnement. Wekelijks krijg je dan een aantal recepten en de ingrediënten hiervoor opgestuurd bijvoorbeeld. Iedere maaltijdbox is anders. De meest bekende zijn misschien wel van Hello Fresh en Marley Spoon. Daarnaast zijn er onder andere Ekomenu, Veganbox, de Familiebox en Dinnerly. Bij sommige maaltijdboxen kun je zelf kiezen welke recepten je die week wel, andere maaltijdboxen bieden iedere week een aantal opties aan en veranderen die ook wekelijks. Het is maar net wat je prettig vindt. 

 

Biologisch

Je wil natuurlijk wel dat je maaltijdbox voldoet aan je wensen. Zo zijn er een aantal maaltijdboxen die gevuld worden met biologische producten. Als duurzame en milieubewuste consument vind je dat wel zo prettig. Een biologische maaltijdbox vind je bij Ekomenu of bij deKrat/Willem en Drees. De prijzen zijn nagenoeg hetzelfde, maar alleen bij Ekomenu kun je zelf de maaltijden kiezen. Dat deze maaltijdboxen biologische producten gebruiken, wil niet zeggen dat andere maaltijdboxen dat nooit doen. Dus kijk gerust naar een andere maaltijdbox als je een beetje biologisch wil, maar het geen vereiste is.

 

Vegetarisch of veganistisch

Ook je dieet kan natuurlijk beïnvloeden welke maaltijdbox bij jou past. Vaak is er wel de optie om een recept in een gluten- of lactosevrije variant te maken, dus daar hoef je je niet al te druk om te maken. Wie geen vlees of dierlijke producten wil eten, heeft natuurlijk weinig baat bij een algemene maaltijdbox. Er zitten daar altijd recepten tussen die met vlees gemaakt worden. Voor veganistische maaltijden – die dus ook vegetarisch zijn – heb je drie opties. Dit zijn Veganbox, Veganmasters en het veganistische menu van Ekomenu. Hier vind je de meeste variatie in. 

 

Veel boxen kun je ook in een vegetarische variant krijgen. Dan krijg je bijvoorbeeld alleen vegetarische recepten, ook al worden er bij dezelfde maaltijdbox leverancier ook recepten met vlees aangeboden. Je vindt de vegetarische opties bij deKrat, de Familiebox, Ekomenu Marley Spoon, Hello Fresh en de Allerhande box. Ook de veganistische opties zijn natuurlijk enkel vegetarische recepten, maar wie af en toe wel een kaasje lust, kan beter niet voor de veganistische maaltijdbox gaan. 

 

Uit de supermarkt

Als je liever niet iedere week allerlei recepten toegestuurd krijgt of je een abonnement maar vervelend vindt, dan kun je ook een soort maaltijdbox vinden in je supermarkt. Jumbo en Albert Heijn hebben bijvoorbeeld een hoop verschillende maaltijdpakketten. Je koopt dan een pakket met alle ingrediënten en het recept en bent zo klaar voor je avondeten. 

Beste Maaltijdbox aanbiedingen van Juni 2023