Gaming Laptop
Bijgewerkt: Juni 2024

Gaming Laptop

Gaming Laptop

Als je veel games speelt op een gewone laptop dan merk je snel dat je laptop af en toe vastloopt en niet snel genoeg is naar jouw zin. Speciaal voor gamers zijn er daarom Gaming laptops ontwikkeld. Deze laptops zijn speciaal ontworpen voor het spelen van computerspellen. De laptops hebben een krachtige grafische processor, een zo zwaar mogelijke videokaart en veel geheugen. Ook is de laptop vaak voorzien van multimediaknoppen, heeft het een groot scherm, keuze uit kleurechte schermen en is de laptop makkelijk uit te breiden met onder meer extra 2TB HDD. Al deze specificaties zorgen ervoor dat je meteen Gaming laptop veel sneller, beter en makkelijker games speelt dan achter een gewone laptop. Als je een echte gamer bent dan is een Gaming laptop echt iets voor jou. Bekijk de top 5 best verkochte gaming laptops van dit moment als je direct een laptop wilt aanschaffen.

Voor- en nadelen van een Gaming laptop

De Gaming laptop zorgt ervoor dat je makkelijk games kan spelen en zorgt voor een betere ervaring. Voor de echte gamer is een Gaming laptop door alle specificaties een stuk beter geschikt voor het spelen van games dan een gewone laptop. In vergelijking met desktopmodellen zijn Gaming laptops draagbaar, snel voor hun klasse en gebruiken ze veel minder energie. Het nadeel is dat de laptops duurder zijn dan desktopmodellen, mindere prestaties leveren en niet-verwisselbare onderdelen bevatten. Ook koeling kan een probleem zijn door de dicht op elkaar liggende onderdelen. 

 

Aanschaffen van een Gaming laptop

Als je een Gaming laptop wil kopen dan moet je eerst nagaan wat voor games je speelt, welke videokaart je hiervoor nodig hebt en of je in full HD of 4K resolutie wil gamen. Ook de verversingssnelheid van het scherm kan bepalend zijn bij de keuze van je Gaming laptop. De videokaart is de belangrijkste specificatie van een Gaming laptop, maar ook de processor en het werkgeheugen zijn belangrijk. Je kan de grootte van het scherm bepalen, het merk, de snelheid en de totale opslagcapaciteit. Ga je voor een 2-in-1 laptop, een laptop of een ultrabook? Ook heb je Gaming laptops met een verlicht toetsenbord en mechanische toetsen. Verder kan je onder meer kijken naar de kleur, het gewicht, het materiaal en het paneeltype bij het maken van een keuze. 

Populair merk Gaming laptop in 2022

De beste Gaming laptops van 2022 uit de test van Checko, gebaseerd op klanttevredenheid, zijn van verschillende merken. Op nummer 1 staat HP Omen 15-dh0750nd. Hij is geschikt voor lichtere en zwaardere spellen en is heel snel dankzij de processor en videokaart. Ook voor dagelijkse werkzaamheden en het kijken van films en series in Full HD is deze laptop geschikt. Op nummer 2 staat de Acer Predator 17 met een Intel i7 processor, 32 GB RAM-geheugen en een van de krachtigste videokaarten van dit moment. Hierdoor is de laptop ook geschikt voor VR. Op nummer 3 staat de MSI GT75 Titan. Hij weegt 4,5 kilo, heeft een goed koelsysteem, veel vermogen, veel plaats voor de batterij en een groot scherm. Het keyboard heeft mechanische knoppen, commando‚Äôs tegelijk verwerken is geen probleem en hij is voorzien van RGB-achtergrondverlichting. 

Beste Gaming Laptop aanbiedingen van Juni 2024