Krachtstation

Op zoek naar de ultieme thuisgym? Ontdek de top 5 krachtstations, zorgvuldig vergeleken op kwaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid. Transformeer je fitnessroutine nu!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Focus Fitness Unit 6
Focus Fitness Unit 6
Voordelen
Zeer uitgebreid krachtstation met uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. 70kg gewichtsblokken. 6 verschillende trainingsunits. Hele lichaam trainen met een apparaat.Voorzien van dubbele pulley. Makkelijk te monteren.
Nadelen
De gewichtsblokken van dit krachtstation zijn niet uit te breiden.
Bowflex Hvt Hybrid Velocity Trainer
Bowflex Hvt Hybrid Velocity Trainer
Voordelen
Kracht en cardio in 1 apparaat. 50 Oefeningen via gratis app. Full body workout. Tot 4 gebruikersprofielen. Zowel voor beginners als gevorderden. Drie voorgeprogrammeerde workout-standen. USB connectie, telefoon opladen. 6 pulleys met verschillende posities.
Nadelen
Je kunt maar met een persoon tegelijk trainen op dit krachtstation.
Tip: Beste keuze
Powertec Multi System WB-MS Black
Powertec Multi System WB-MS Black
Voordelen
Best verkochte krachtstation/home gym van 2022. Met zijn tweeën tegelijk trainen. Meer dan 30 krachtoefeningen. Zwaar belastbaar. Staat zeer stabiel, massief stalen constructie. Ondersteuning via app. Voetplateau voorzien van anti slip.
Nadelen
De gewichten worden standaard niet meegeleverd bij dit krachtstation, apart bijbestellen.
Body-Solid G3S
Body-Solid G3S
Voordelen
Levenslange garantie. Trainingsgewicht uitbreidbaar. Gebruiksvriendelijk, erg compact en éénvoudig design. Uitschuifbaar zitvlak. Thuis professioneel sporten. Inclusief lat pully, rechte bar, Enkelstrap, Buikspieren/Triceps strap.
Nadelen
Montage van dit krachtstation is wat ingewikkelder dan bij andere krachtstations.
Best Fitness BFMG20
Best Fitness BFMG20
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsd krachtstation. 40-delig homegym. Train zowel boven- als onderlichaam. Lange en korte lat pulley. Inclusief gewichten (68kg). Zeer geschikt voor beginnende thuissporter. Stalen kabels hebben 1000kg weerstand.
Nadelen
Het zitvlak van dit krachtstation is niet verstelbaar.

Beste krachtstationKoopgids: Welk krachtstation is de beste koop van mei 2024?

Als je het goede voornemen hebt om meer te gaan sporten dan kan je ervoor kiezen om naar een sportschool te gaan, maar het is ook mogelijk om thuis te sporten met een krachtstation. Met dit trainingsapparaat kan je verschillende oefeningen uitvoeren, zodat je meerdere spiergroepen traint. Je kan een apparaat met verschillende onderdelen kiezen, zodat je het apparaat volledig naar je eigen lichaam en wensen kan aanpassen. Zo heb je een flexibele en gepersonaliseerde sportbeoefening en je hoeft er de deur niet eens voor uit. Het enige dat je nodig hebt is een leeg plekje in een van je kamers in huis. Bekijk de top 5 best verkochte krachtstations van dit moment als je geen tijd hebt om alle krachtstations uitgebreid te vergelijken.

Voor- en nadelen krachtstation

Als je normaal gesproken veel gebruik maakt van de sportschool dan betaalt het krachtstation zich op de lange termijn uit en ga je kosten besparen. Een krachtstation is veelzijdig en compact, waardoor je het apparaat overal in huis neer kan zetten. Je hoeft nooit meer naar de sportschool toe te reizen of wachten op een ander voordat je een apparaat kan gebruiken. Je bepaalt zelf wanneer je wil sporten en je kan het krachtstation helemaal naar je eigen wensen aanpassen. Het nadeel is dat het een grote investering is, dus je moet er wel echt vaak gebruik van willen maken. Je moet ruimte in je eigen huis opgeven om het apparaat neer te zetten en zorgen voor goede ventilatie, zodat je hele huis niet continu naar zweet ruikt.

Het aanschaffen van een krachtstation

Welk krachtstation voor jou geschikt is, hangt af van wat voor sporter je bent. Ben je veel bezig met gewichten om sterker te worden in je armen of leg je juist de nadruk op je buikspieren of benen? Ook de ruimte in je huis is bepalend bij de aanschaf van een krachtstation. Je hebt compacte apparaten voor kleine ruimtes, maar ook grotere apparaten met meer onderdelen voor de grotere ruimtes. Kijk verder naar het merk, het materiaal en natuurlijk de prijs.

Populaire krachtstations van dit moment

Een van de beste multifunctionele krachtstations is het HS Hop-Sport Multigym fitnesscentrum. Je versterkt hiermee al je spieren, van de rug tot de buik en benen. Ook is het apparaat geschikt voor alle leeftijden, zodat iedereen in huis het apparaat kan gebruiken. Ook kan je met verschillende intensiteiten trainen en pas je de belasting eenvoudig aan door de veiligheidspin te veranderen. Het meest uitgebreide krachtstation is misschien wel de Finnlo Autark 2500 GS Home gym. Het apparaat heeft een stevig ergonomisch ontwerp en biedt veel trainingsvariaties. De home gym heeft onder meer verticale verstelmogelijkheden, zodat je het apparaat makkelijk aan je lichaam aanpast. Je traint al je spiergroepen en het is net alsof je een professionele sportschool in je huis hebt. Een heel robuust krachtstation is de Sportstech HGX100/HGX200 unieke 45in1 multi-gym. Hiermee kan je jouw training samenstellen uit ruim 45 trainingsopties. Je traint je hele lichaam en versterkt alles van je biceps, rug en benen tot je buik, schouders en billen. Ook kan je aan je conditie werken met onder meer het steps-apparaat.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een krachtstation

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een krachtstation?

Dat varieert per model, maar houd rekening met extra ruimte voor beweging en veiligheid.

Is een krachtstation geschikt voor beginners?

Ja, de krachtstations zijn aanpasbaar aan verschillende fitnessniveaus.

Kan ik cardio-oefeningen doen op een krachtstation?

Sommige modellen hebben cardio-functies, maar ze zijn voornamelijk gericht op krachttraining.

Is het eenvoudig om het krachtstation zelf te monteren?

Afhankelijk van het model, maar over het algemeen is een basis kennis van gereedschap voldoende.

Is een krachtstation duurzaam?

Ja, de meeste topmodellen zijn gebouwd voor duurzaamheid en kunnen jarenlang meegaan.

Top 5 Beste kopen
Logo