Game Bureau
Bijgewerkt: Juni 2023

Game Bureau

Game Bureau

Hoe kies je een goed gamebureau? 

Je zult als snel merken dat een goed gamebureau kiezen lastiger is dan je denkt. Er is zoveel keuze in uitvoering, formaat, prijsklasse en design dat het lastig is om het perfecte bureau te vinden. Maar of je nu een klein bureau zoekt dat precies in de hoek van je slaapkamer past, of dat je alle ruimte hebt voor een breder bureau, dit artikel helpt je met het vinden van een bureau dat precies bij je past. 

Waarom is een goed gamebureau belangrijk? 

Tuurlijk kun je ervoor kiezen om een oude eettafel als bureau te gebruiken, maar als je veel en langdurig gamet is een goede zithouding belangrijk. Het eerste waar je hierbij aan denkt is misschien een bureaustoel, maar een goed gamebureau is minstens net zo belangrijk. Zo verzeker je jezelf van een goede houding tijdens het gamen en voorkom je nek-, rug- en andere nare klachten. Maar waar moet je nu op letten bij het kiezen van een geschikt gamebureau? 

Een gamebureau biedt meer dan alleen een plek om je PC op te zetten

Je denkt misschien ‘een bureau is een bureau’, maar het grootste verschil tussen een ‘normaal’ bureau en een gamebureau is dat die laatste specifiek voor gamen is ontworpen. Een standaard bureau is vaak kleiner, simpeler, en biedt ruimte voor een laptop of een simpele desktop. Dat is prima voor meer casual gebruik of thuiswerk, maar voor een gaming setup heb je vaak toch wel iets meer nodig. 

Zo gebruiken de meeste gamers meerdere schermen. Om die allemaal kwijt te kunnen zul je een breder bureau nodig hebben. Hierdoor heb je dus direct een heleboel meer ruimte, wat extra handig is als je ook allerlei andere extra accessoires hebt voor het gamen. Meerdere schermen, de toren zelf, en alle andere extra elementen die je gebruikt voor het gamen kunnen samen behoorlijk wat gewicht hebben. Bij een gamebureau is hier rekening mee gehouden, waardoor deze extra stevig is in de constructie. Wel zo fijn natuurlijk als je gamebureau lange tijd mee kan. 

Een ander voordeel dat een gamebureau heeft ten opzichte van een standaard bureau is dat deze standaard in hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor is de hoogte van het bureaublad precies aanpassen naar een voor jou comfortabele hoogte. En wil je staand gamen? Dan kan dat ook bij de meeste game bureaus door de hoogte naar het maximum te verstellen. Hiermee voorkom je gelijk dat je te lang in dezelfde houding moet zitten gamen. 

Tot slot bieden game bureaus ook extra opbergruimte, wat natuurlijk handig is als je veel gaming accessoires bezit. Deze kun je dan makkelijk kwijt in kastjes aan de zijkant of onder het bureau, afhankelijk van het model.

Beste Game Bureau aanbiedingen van Juni 2023