Noodpakket

Op zoek naar het beste noodpakket? Vergelijk de top 5 noodpakketten en kies het ideale noodpakket dat voldoet aan al jouw behoeften.
Noodpakket
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
BaseCore - Noodpakket - 35 in 1 Survival Pakket - Survival Kit - Survival Set
BaseCore - Noodpakket - 35 in 1 Survival Pakket - Survival Kit - Survival Set
Voordelen
Een 35-delig noodpakket. Bevat veel verschillende onderdelen, waaronder een EHBO-kit en spullen voor noodsituaties. Gemakkelijk mee te nemen en ook goed geschikt voor op de camping en in de natuur. Onmisbaar tijdens een ramp.
Nadelen
De tas zelf heeft een vrij klein formaat.
Rampenrugzak - Noodpakket Oorlog - EHBO Kit - Inclusief Overlevingshandleiding – Camouflage
Rampenrugzak - Noodpakket Oorlog - EHBO Kit - Inclusief Overlevingshandleiding – Camouflage
Voordelen
Geleverd in een handige rugzak. Bevat onder andere een EHBO kit voor het geval van nood. Ook te gebruiken tijdens het kamperen in de wildernis. In de rampenrugzak vind je ook een overlevingshandleiding met handige tips.
Nadelen
Je moet het noodpakket misschien zelf nog aanvullen met eten en drinken.
Tip: Beste keuze
Noodpakket Survivalset
Noodpakket Survivalset
Voordelen
Grote rugzak met een volledig noodpakket voor het geval van rampen. Zorgt ervoor dat je voor een langere tijd kunt overleven. Bevat veel verschillende onderdelen, zoals een radio, poncho, noodrantsoen, een EHBO kit, een survival kit, een bestektool en een waterfilter.
Nadelen
Het noodpakket is vrij prijzig.
Survival Pakket - Overlevingspakket - Waterfilter - Nood Pakket – Groot
Survival Pakket - Overlevingspakket - Waterfilter - Nood Pakket – Groot
Voordelen
Een vooraf samengesteld noodpakket. Bevat de eerste hulpmiddelen die nodig zijn bij een ramp. Bevat verschillende onderdelen zoals vishaken, waxinelichtjes, een hoofdlamp, groente zaden, staaldraad en touw.
Nadelen
Vrij klein noodpakket met enkel wat basisonderdelen.
Bug out bag premium - Complete survival rugzak noodpakket voor natuurrampen - Made For Holland Outdoor
Bug out bag premium - Complete survival rugzak noodpakket voor natuurrampen - Made For Holland Outdoor
Voordelen
Grote en complete survival rugzak met een inhoud van 55 L voor natuurrampen en andere rampen. Het is een zeer uitgebreid noodpakket. De rugzak is goed gevuld zodat je met de rugzak meerdere dagen kunt overleven.
Nadelen
De tas weegt in totaal 9,4 kilo wat aan de zware kant is.

Beste NoodpakketKoopgids: Welk Noodpakket is de beste koop van mei 2024?

We krijgen allemaal wel eens te maken met vervelende gebeurtenissen zoals een stroomstoring, extreme kou of een hevige storm. Je kunt echter ook te maken krijgen met een overstroming, een aardbeving of een natuurbrand. Of het nu gaat om een kleine ergernis of een enorme calamiteit, goed voorbereid zijn is zeker een aanrader. Weet je hoe jij je moet voorbereiden op een crisis? Weet je bijvoorbeeld wat er in een noodpakket moet zitten? In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over een noodpakket.

Wat is een noodpakket precies?

Het is belangrijk om te weten wat een noodpakket precies is. Een noodpakket is een pakket met de benodigdheden die je nodig hebt om jezelf te beschermen in een noodsituatie. Hoewel er verschillende vooraf samengestelde te koop zijn, is het zelf samenstellen van zo’n pakket ook relatief eenvoudig. In een noodpakket vind je een aantal fundamentele goederen, zoals een radio die op batterijen werkt met extra batterijen, een zaklamp op batterijen, een EHBO-kit, een waterdichte houder met lucifers, een gereedschapskist, verwarmingsdekens, waxinelichtjes en een waarschuwingsfluitje. Een noodpakket is een verzameling van essentiële voorwerpen en materialen die je bij je hebt of op een gemakkelijk te bereiken plaats hebt opgeslagen, voor het geval je in een noodsituatie terechtkomt. Het doel van een noodpakket is om je te helpen overleven en te zorgen dat je de nodige hulp kunt krijgen in het geval van een ramp, een natuurramp, een conflict of een andere noodsituatie.

Er zijn verschillende soorten noodpakketten, afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt. Zo kun je bijvoorbeeld een noodpakket hebben voor thuis, voor onderweg of voor op het werk. Het is belangrijk om vooruit te denken en je noodpakket op te stellen voordat je in een noodsituatie terechtkomt, zodat je direct kunt handelen als dat nodig is.

Een noodpakket voor thuis kan bijvoorbeeld bestaan uit een eerste hulpdoos, een radiotoestel om het nieuws te volgen, een zaklamp, extra batterijen, een reservebatterij voor je telefoon, een waterreserve, non-perishable voedsel, warme kleding en dekens, en een lijst met belangrijke telefoonnummers.

Een noodpakket voor onderweg kan bijvoorbeeld bestaan uit een eerste hulpdoos, een zaklamp, een reservebatterij voor je telefoon, een fles water, non-perishable voedsel, een kaart van het gebied waar je je bevindt, en een lijst met belangrijke telefoonnummers.

Het is belangrijk om je noodpakket regelmatig te controleren en bij te vullen, zodat je er altijd op kunt vertrouwen dat je de benodigde hulp kunt krijgen in het geval van een noodsituatie. Het is ook belangrijk om een plan te hebben voor hoe je je moet gedragen in het geval van een noodsituatie, zodat je weet wat je moet doen en hoe je hulp kunt krijgen.

Andere hulpmiddelen dan een noodpakket

Medicijnen op recept en nog houdbaar voedsel worden door het Rode Kruis ook aangeraden om in een noodpakket te stoppen. De organisatie adviseert het pakket zo snel mogelijk samen te stellen omdat je nooit weet wanneer je een overlevingspakket nodig hebt. Het is ook een goed idee om het noodpakket hoog op te bergen om de kans te verkleinen dat overstromingen het pakket kunnen beschadigen.

Stop geld en kopieën in het noodpakket

Het is aan te raden om ook waterflessen en snacks in je noodpakket te stoppen, samen met geld, kopieën van ID’s en verzekeringspapieren. Houd ook rekening met extra sleutels voor je huis en auto, een kaart van de regio, een kaart van je voertuig en een lijst met telefoonnummers van mogelijke adressen waar je terecht kunt. Toiletartikelen zoals toiletpapier, zeep en maandverband kunnen ook nuttig zijn, evenals desinfecterende handgel.

Houdbaar eten of alleen een noodpakket

Voedsel dat niet snel bederft wordt ook zeker aangeraden. In het geval van een noodsituatie, zoals een tragedie of calamiteit, vindt soms plaats zonder waarschuwing. Een explosie in een chemische fabriek is een voorbeeld van een natuurramp die kan gebeuren. Terrorisme is een andere mogelijkheid, evenals cyberaanvallen die het hele land plat kunnen leggen. Het is in dit geval mogelijk dat er een kortstondig gebrek aan water, gas of stroom is. Daarbij is het huis verlaten niet altijd een optie. Een voedselreserve toegankelijk hebben is dus ook nuttig.

Noodpakket lijst indien je het zelf wilt maken

 • Eerste hulpdoos met medicijnen, verbandmiddelen en andere hulpmiddelen om verwondingen te behandelen
 • Zaklamp en extra batterijen of een reservebatterij voor elektrische apparaten
 • Radiotoestel om het nieuws te volgen en om te communiceren met anderen
 • Fles water en non-perishable voedsel, zoals granen, pindakaas, noten en droge koekjes
 • Warme kleding en dekens om warm te blijven
 • Een lijst met belangrijke telefoonnummers, zoals die van het politiebureau, het ziekenhuis en familieleden
 • Een kaart van het gebied waar je je bevindt
 • Geld en creditcards voor het geval je iets moet kopen
 • Een reservebatterij voor je telefoon
 • Een zakmes of ander gereedschap om te kunnen openen, snijden of iets anders te doen wat nodig is in een noodsituatie
 • Een veiligheidsspeld of ander gereedschap om te kunnen knippen of iets anders te doen wat nodig is in een noodsituatie

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een voorbeeldlijst is en dat je noodpakket afhankelijk is van je persoonlijke behoeften en de specifieke noodsituatie waarvoor je het hebt samengesteld. Het is daarom aan te raden om je eigen noodpakket samen te stellen en het aan te vullen met items die voor jou relevant zijn.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Noodpakket

Wat zit er normaal gesproken in een noodpakket?

Een noodpakket bevat essentiële items die nodig zijn in geval van een noodsituatie, zoals voedsel (houdbaar voedsel dat geen koeling vereist), water, een zaklamp, batterijen, een radio, een EHBO-kit, warme kleding, dekens en een mobiele telefoonoplader.

Hoe lang is een noodpakket houdbaar?

De houdbaarheidsduur van een noodpakket kan variëren, maar de meeste items hebben een houdbaarheid van enkele jaren. Het is echter raadzaam om regelmatig de houdbaarheidsdata van de producten in het pakket te controleren en deze indien nodig te vervangen.

Waar moet ik een noodpakket bewaren?

Een noodpakket moet op een gemakkelijk toegankelijke, maar veilige en droge plaats worden bewaard. Het is aan te raden om het op een plek te bewaren waar het niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of vocht, zoals een kast op kamertemperatuur.

Moet ik een noodpakket hebben als ik in een stad woon?

Ja, het is belangrijk om altijd een noodpakket bij de hand te hebben, ongeacht waar je woont. Noodsituaties kunnen zich overal voordoen en het is verstandig om voorbereid te zijn op onverwachte gebeurtenissen, zoals natuurrampen, stroomstoringen of andere noodsituaties.

Wat moet ik doen als mijn noodpakket is verlopen?

Als de items in je noodpakket zijn verlopen, is het raadzaam om deze te vervangen door verse producten. Controleer regelmatig de houdbaarheidsdata van de items in het pakket en vervang deze indien nodig. Het is belangrijk dat je noodpakket altijd up-to-date is om ervoor te zorgen dat je in geval van nood de benodigde middelen bij de hand hebt.

Top 5 Beste kopen
Logo