Fontignac Messen
Bijgewerkt: Maart 2023

Fontignac Messen

Fontignac Messen

Ben jij al bekend met Fontignac messen? Als je op zoek bent naar een los mes of naar een complete messenset, zijn de Fontignac messen een goede optie. De messen van Fontignac zijn zeer kwalitatief en zijn te gebruiken voor een verscheidenheid aan maaltijden. Zo kun je de messen bijvoorbeeld gebruiken voor het snijden, schillen, fileren, hakken of snipperen van groente, fruit en andere voedingsmiddelen. 

 

Waarom kiezen voor een Fontignac messen?

Je kunt kiezen om ieder mes los te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om in één keer een complete messenset aan te schaffen. Vaak is het handiger om een complete messenset in huis te hebben, aangezien je dan zeker weet dat je nooit misgrijpt. Zo heb je bijvoorbeeld een keer een broodmes nodig om een stokbrood te snijden of een klein schilmesje voor het schillen van jouw groenten. De collectie van Fontignac bestaat uit iedere soort mes die je maar kunt bedenken en zijn ook in handige sets verkrijgbaar. 

 

Fontignac Messen van hoogwaardige kwaliteit

Met de messen van Fontignac heb je altijd het juiste mes binnen handbereik. De messen zelf zijn ieder ergonomisch vormgegeven, waardoor de messen comfortabel in de hand liggen. Daarnaast zijn de messen goed in balans. Kijk ook goed naar het materiaal. Fontignac messen zijn gemaakt van roestvrijstaal, wat dus niet zal gaan roesten wanneer het in contact komt met water. Om de messen te bewaren kun je ze in een bijpassend messenblok zetten, bijvoorbeeld een messenblok van bamboe. Je hoeft de messen hierdoor niet los in de keukenla te leggen en kunt tijdens het koken gemakkelijk bij de messen. Daarnaast laat je op deze manier ook gelijk zien dat je mooie messen in huis hebt.

 

Hoe herken je een goed Fontignac mes?

Een goed mes is te herkennen aan een aantal kenmerken. Zo moet een mes bijvoorbeeld goed scherp zijn en ook zo lang mogelijk scherp blijven. Al het mes toch bot is geworden, dien je deze gemakkelijk te kunnen slijpen met bijvoorbeeld een messenslijper. Als je op zoek gaat naar goede Fontignac messen, is het ook aan te raden om goed te kijken naar welke messen nu het belangrijkst zijn. Zo kan een koksmes bijvoorbeeld niet ontbreken omdat dit mes zo universeel inzetbaar is. Je kunt namelijk snijden en hakken met een koksmes en het mes is te gebruiken voor vlees, vis, groenten en zelfs kruiden. Verder is natuurlijk ook een broodmes echt onmisbaar in de keuken dankzij het gekartelde lemmet. Dankzij deze kartels kun je een brood een stuk makkelijker en netter snijden en het brood in gelijke sneetjes verdelen. 

Beste Fontignac Messen aanbiedingen van Maart 2023