Externe Harde Schijf
Bijgewerkt: Juni 2023

Externe Harde Schijf

Externe Harde Schijf

Als er niets meer bij kan op je laptop of als je vreest voor de veiligheid van je data kan

een externe harde schijf uitkomst bieden. Hierop kun je belangrijke bestanden of back-ups van je hele computer kwijt, zodat je altijd bij je werk kunt in het geval van een computercrash. Ook is hij heel nuttig om grote hoeveelheden data van je oude naar je nieuwe computer over te zetten of simpelweg als uitbreiding van de opslagcapaciteit van je pc. Iedereen die belangrijke gegevens verzamelt of zijn eigen computer voor werk gebruikt kan niet om een externe harde schijf heen. Bekijk direct de top 5 beste externe harde schijven voor onder meer mac en ps4.

 

Voor- en nadelen van een externe harde schijf

Groot voordeel van externe harde schijf is de complete controle over je data en de zekerheid dat niemand anders toegang ertoe heeft. Het enige wat je hoeft te doen om hem te gebruiken is de USB-kabel aansluiten. Mocht je bang zijn dat iemand aan je bestanden kan komen, dan kun je hem ook altijd nog versleutelen. Zelfs bij diefstal is ie dan alleen maar uit te lezen door jou. Ook het principe van back-ups is superhandig. Als je je bestanden naar een externe harde schijf kopieert, raak je ze nooit kwijt. Nadeel van een externe harde schijf is wel dat als ie altijd verbonden is met je computer, hij ge├»nfecteerd kan raken met een virus. Dit kan ervoor zorgen dat je zowel je oorspronkelijke bestanden als je kopie├źn kwijt kan raken. Koppel de harde schijf dus alleen aan je computer voor back-ups of als je bij bestanden moet. 

 

Let hierop bij de aanschaf van een externe harde schijf

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een externe harde schijf. Snelheid is er daar een van. Als je dat belangrijk vindt, ga dan voor de SSD. Als je computer over een USB 3.0 poort beschikt, zal de overdracht van bestanden nog sneller gaan. Maar de belangrijkste factor om te bepalen welke HDD je wil is de toepassing. Als je 'm dagelijks wilt gaan gebruiken en wilt back-uppen volstaat 1 terabyte aan geheugen al. Hiermee kun je een complete back-up bewaren en een hoop foto's en andere bestanden opslaan. Als je meerdere back-ups wilt opslaan of gewoon genoeg opslagruimte wilt hebben, dan kun je voor de 2 terabyte gaan. Hoewel dit een grotere investering is het z'n geld waard. Hij gaat namelijk heel lang mee en is maar moeilijk vol te krijgen.

 

Populaire merken en types van externe harde schijven in 2022

Onder meer Seagate, LaCie en Western Digital zijn bekende merken, waarvan hieronder twee exemplaren de revue zullen passeren. Allereerst: de LaCie Rugged Mini USB 3.0. Met 1 TB ziet hij er snoezig uit en is ook nog eens mini. Zo kun jij 'm heel makkelijk meenemen. Ook ideaal als je veel reist: je kunt er echt veel foto's op bewaren. Verder is ook nog eens schok- en waterbestendig!

Dan nu de Seagate Expansion Portabel 1TB. Hij is er om al je vakantiefoto's op kwijt te kunnen. Verder is hij praktisch, mooi en erg gebruiksvriendelijk. Door zijn compacte formaat makkelijk overal mee naartoe te nemen. Volgens velen is deze externe harde schijf een echte topper. 

 

Beste Externe Harde Schijf aanbiedingen van Juni 2023