Multiroom Wifi

Naadloze verbinding in elke kamer? Ontdek de top 5 multiroom wifi-systemen voor superieure dekking. Bekijk de reviews en kies de beste multiroom wifi.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
TP-Link Deco M9 Plus Smarthome Multiroom
TP-Link Deco M9 Plus Smarthome Multiroom
Voordelen
Best verkochte multiroom wifi router. Snel en draadloos internet, ook in grote huizen. 3 draadloze netwerken tegelijk. Automatisch snelste verbinding. Makkelijk uit te breiden.
Nadelen
De installatie is eenvoudig maar neemt wel wat tijd in beslag.
TP-Link Deco m5 multiroom wifi 3-pack
TP-Link Deco m5 multiroom wifi 3-pack
Voordelen
Sterk wifi signaal door hele huis. Ouderlijke controle. Stabiele verbinding dankzij MU-MIMO. Antivirus en firewall software. Aantal stations uitbreidbaar.
Nadelen
Het is niet mogelijk om deze router aan een muur op te hangen.
Tip: Beste keuze
Netgear Orbi RBK53 Multiroom wifi
Netgear Orbi RBK53 Multiroom wifi
Voordelen
Zeer krachtige router. Altijd goede verbinding. Snel, zowel upload als download. Eenvoudig instellen via app. Minimalistisch en strak design.
Nadelen
Deze multiroom wifi router is iets duurder dan de gemiddelde multiroom wifi router.
Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi
Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi
Voordelen
Multiroom wifi met mesh. Wifi snelheid: 450 + 1300 Mbps. Ouderlijke controle, blokkeer websites. Ook geschikt voor glasvezel. Bedienbaar via app.
Nadelen
Het installeren is iets ingewikkelder dan bij andere multiroom wifi routers.
Linksys Velop tri-band Multiroom wifi
Linksys Velop tri-band Multiroom wifi
Voordelen
Automatisch sterkste wifisignaal. Simultaneous tri band, drie netwerken. Altijd stabiele internetverbinding. Apparaat prioritering. Kan ook bedraad aangesloten worden.
Nadelen
Om de maximale snelheid van deze router te halen, moeten de aangesloten apparaten 5 GHz ondersteunen.

Beste Multiroom WifiKoopgids: Welke Multiroom Wifi is de beste koop van mei 2024?

Wifi die traag is, plekken waar je geen bereik hebt en een wifisignaal dat continu wegvalt. Klinkt dit je bekend in de oren? Jij bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Daarom heeft een aantal fabrikanten, zoals Netgear Orbi, Linksys Velop, TP-Link Deco en Google Wifi, een oplossing aangekondigd voor slechte wifiverbindingen: de multiroom wifi router. Hiermee zet je een draadloos netwerk op dat je hele huis dekt. Zo’n netwerk bestaat uit een set van 2 of meer satellieten die draadloos met elkaar verbonden zijn. Door hun continue communicatie, zoekt een multiroom wifi router altijd het beste signaal voor jou uit. Internet dat wegvalt terwijl je door het huis loopt is dan ook niet langer het geval. Overal is er namelijk een sterk signaal voorhanden. Ook het omschakelen naar een ander draadloos netwerk is verleden tijd. Bekijk direct de top 5 best verkochte Multiroom wifi routers en systemen die momenteel populair zijn in Nederland.

Voor- en nadelen van een multiroom wifi router?

Met een multiroom wifi router creëer je een sterk wifi-netwerk in je hele huis. Deze relatief nieuwe alles-in-één techniek is een middel om snel en gemakkelijk het WiFi-netwerk in huis te optimaliseren, waarbij zelfs die zolderkamer waar je vroeger nul bereik had het nu perfect doet.

Het systeem bestaat uit een basisstation en meerdere satellieten. Deze plaats je door het hele huis.

Doordat ze een sterke wifi-verbinding delen, hoef je geen lange netwerkkabels te trekken. Het internetverkeer wordt onderling verdeeld tussen de router en satelliet. Hierdoor kan het signaal nooit wegvallen: je wisselt al van netwerk voordat het zou kunnen wegvallen.

Een ander groot voordeel is de supermakkelijke installatie. Doordat de apparaten al met elkaar verbonden zijn, hoef je geen ingewikkelde codes aan elkaar te koppelen of een WPS-knop in te drukken. Simpelweg een netwerkkabel van de modem op de router aansluiten, de satelliet op een centrale plek plaatsen en alles is geregeld. Ook het feit dat je altijd hetzelfde wachtwoord voor alle nodes gebruikt, is enorm handig.

Alle nodes zijn namelijk onderdeel van hetzelfde netwerk en hebben een SSID en wachtwoord dat altijd hetzelfde is. Een naam en een wachtwoord: meer is het niet. Het enige nadeel van een multiroom wifi router is dat hij duurder is dan traditionele oplossingen. Maar alle voordelen wegen dan ook ruim op tegen dit ene nadeel.

Let hierop bij de aanschaf van een multiroom wifi router

Hoeveel satellieten je nodig hebt, twee, drie, of vier, hangt af van de grootte van je huis en het aantal kamers dat je wilt uitrusten met wifi. Meestal geldt: een appartement (2), een klein huis (2), gemiddelde rijtjeswoning (3), vrijstaande of 2-onder-1-kapwoning (3), villa (4 of meer). Mocht dit toch niet de optimale dekking vormen, breid dan eenvoudigweg je systeem uit met een extra node. Nodes zijn een soort slimme minirouters die als verlengstuk van je huidige router of modem fungeren. Elke node kan communiceren met de andere.

Ook is het goed om je te verdiepen in de technologie die elk merk gebruikt. Sommige tri-band systemen zijn beter dan andere en sommige dual-band systemen hebben een beperkte bandbreedte. Als je dus goed hiernaar kijkt, weet je zeker dat je multiroom Wi-Fi een goede signaalsterkte kan bieden waarmee je overal in huis dekking hebt.

Populaire merken en types van multiroom wifi routers in 2024

Veel merken die netwerkapparatuur aanbieden hebben ook multiroom wifi routers, vaak in combinatie met enkele satellieten. Mocht je het netwerk uit willen breiden, dan kun je ook altijd nog losse satellieten aanschaffen. Bekende multiroom wifi routers zijn: ASUS Lyra, Linksys Velop, NETGEAR Orbi, TP-LINK Deco M5, Ubiquiti AmpliFi HD.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Multiroom Wifi

Wat is een multiroom wifi-systeem?

Een multiroom wifi-systeem bestaat uit meerdere apparaten die samenwerken om een naadloze wifi-dekking in uw hele huis te bieden.

Hoe verschilt het van een traditionele router?

Terwijl een traditionele router dekking biedt vanuit één punt, gebruikt multiroom wifi meerdere toegangspunten om ‘dode zones’ te elimineren.

Is het moeilijk om een multiroom wifi-systeem in te stellen?

Nee, de meeste systemen zijn ontworpen voor eenvoudige installatie via een mobiele app die u stapsgewijs begeleidt.

Kan ik bestaande apparatuur met een multiroom wifi-systeem gebruiken?

Dat hangt af van het systeem. Sommige kunnen met bestaande routers werken, terwijl andere een volledige vervanging vereisen.

Zal multiroom wifi de internetsnelheid verbeteren?

Het kan de wifi-dekking en -consistentie verbeteren, maar de algehele internetsnelheid hangt nog steeds af van uw internetserviceprovider.

Top 5 Beste kopen
Logo