Espressomachine

Op zoek naar de perfecte espresso? Ontdek de top 5 espressomachines voor de ultieme koffiebeleving. We vergelijken functies, prijs en gebruiksgemak!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Philips 2200 EP2220/10
Philips 2200 EP2220/10
Voordelen
Hoge kwaliteit espressomachine. Espressomachine snel opgewarmd. Sterkte en hoeveelheid zelf instellen en opslaan. 2 koppen tegelijk zetten. Grote water- en bonentank.
Nadelen
De lekbak van deze espressomachine had wat groter mogen zijn.
Philips 2200 EP2231/40
Philips 2200 EP2231/40
Voordelen
Zowel koffie, espresso of cappuccino zetten. Eenvoudig te bedienen. Groot waterreservoir. Stijlvol design. Geschikt voor thuis of kantoor. Makkelijk schoon te houden.
Nadelen
Het melkreservoir is iets kleiner dan bij andere espressomachines.
Tip: Beste keuze
Krups EA8150 Zwart
Krups EA8150 Zwart
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Waterhoeveelheid, temperatuur en maalsterkte zijn instelbaar. Ontkalken eenvoudig. Compact formaat pas in iedere keuken.
Nadelen
Deze espressomachine maakt iets meer geluid tijdens gebruik dan een gemiddelde espressomachine.
Jura E80 Piano Black
Jura E80 Piano Black
Voordelen
Hoge kwaliteit espressomachine. Keuze uit 12 koffiespecialiteiten. Hoeft niet ontkalkt te worden. Stijlvol design. Automatisch reinigen bij start. Stil tijdens gebruik. Groot waterreservoir
Nadelen
Een Jura espressomachine is duurder dan een gemiddelde espressomachine.
De'Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23.SB
De'Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23.SB
Voordelen
Ook extra grote, milde koffie. 4 koffierecepten opslaan. Bij defect heeft De’Longhi monteurs aan huis. Maakt weinig geluid. Melk opschuimen voor cappuccino. 2 jaar garantie.
Nadelen
De speciale waterfilters van De’Longhi om de espressomachine schoon te houden zijn best prijzig.

Beste EspressomachineKoopgids: Welke Espressomachine is de beste koop van april 2024?

Een espressomachine is eigenlijk een luxe koffiezetapparaat. Je kunt met een espressomachine de lekkerste koffie, zoals je gewend bent van koffiezaken, gewoon zelf thuis zetten. Geen slappe kant-en-klare bakjes koffie, maar echte espresso’s. Er zijn espressomachines waarmee je echt enkel een espresso of dubbele espresso kunt zetten, maar er zijn ook luxe machines waarmee je daarnaast bijvoorbeeld ook cappuccino’s kunt zetten. De prijzen zijn net zo gevarieerd als de soorten machines. Je koopt een espressomachine bij een keuken- of huishoudwinkel, of bijvoorbeeld bij Bol.com of Coolblue.

Volautomaat of halfautomaat?

Een belangrijk aspect van een espressomachine is of deze volautomaat of halfautomaat is. Het klinkt misschien logisch, maar dit geeft aan wat je zelf wel of niet moet doen. Natuurlijk zul je voor elke koffieautomaat iets aan koffie moeten aanvullen of plaatsen in het apparaat. Of dit nu een cup of een pad is, of juist bonen of gemalen koffie. Ook zul je ergens een waterreservoir moeten vullen. Ditzelfde geldt voor melk, als koffiespecialiteiten met melk gemaakt kunnen worden met je espressomachine. Bij een volautomaat hoef je daarnaast alleen op een knop te drukken voor je kop koffie, bij een halfautomaat moet je meer handelingen zelf verrichten.

Halfautomaat of pistonmachine

Het hangt helemaal af van het merk van de espressomachine en het soort espressomachine welke handelingen dat dan zijn. Soms wordt zo’n espressomachine ook een pistonmachine genoemd. Een bekend merk hierin is de Sage. Dit oogt als een echt professioneel apparaat. Je kunt hierbij zelf bepalen hoe veel koffie je gebruikt per kopje. Je hebt veel zelf in de hand met dit soort apparaten en bepaalt zo zelf de smaak van je koffie. Bij een Sage zie je dit ook terug in de prijs. Ook de Solis is een duurdere espressomachine in deze categorie.

Volautomaat espressomachines

Andere merken die halfautomaat of piston espressomachines verkopen zijn De’Longhi en SMEG. Binnen de meeste merken zijn er ook variaties van prijzen voor een espressomachine. Wie toch liever het apparaat het meeste werk laat doen, heeft ook ruime keuze in een espressomachine. Ook hier heeft De’Longhi een ruim aanbod in. Daarnaast zijn merken als Philips, Siemens, Krups en JURA hierin bekend. Zo’n volautomatische espressomachine vereist dus alleen het vullen van het reservoir en de koffie en het indrukken van de knop. Afhankelijk van het merk is de koffie die gevuld moet worden in de vorm van bonen, gemalen koffie of cups.

De prijs voor de koffie is net zo belangrijk

De prijzen zijn voor dit soort apparaten ook sterk verschillend. Het is daarnaast natuurlijk ook zaak om te letten op de kosten voor de koffie zelf. Soms is het apparaat goedkoop, maar de koffie een stuk prijziger, of juist andersom. Let hier dus goed op. Zeker wanneer je veel koffie drinkt of vaak koffie voor gasten zet, is het belangrijk om hier op te letten voordat je een nieuwe espressomachine aanschaft.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Espressomachine

Is een espressomachine moeilijk te gebruiken?

De meeste moderne machines zijn gebruiksvriendelijk, met opties voor zowel beginners als ervaren barista’s.

Wat kost een goede espressomachine?

Prijzen variëren sterk, van rond de €100 voor basis modellen tot wel €3000 voor high-end apparaten.

Kan ik ook andere koffiesoorten maken?

Veel espressomachines hebben functies voor cappuccino, latte en meer.

Hoe onderhoud ik mijn espressomachine?

Regelmatig ontkalken en schoonmaken is essentieel voor de levensduur en smaak. Veel machines geven dit aan als het nodig is.

Zijn er machines met ingebouwde koffiemolens?

Ja, sommige modellen hebben een geïntegreerde molen voor verse koffiebonen.

Top 5 Beste kopen
Logo