Espressomachine
Bijgewerkt: Juli 2024

Espressomachine

Espressomachine

Een espressomachine is eigenlijk een luxe koffiezetapparaat. Je kunt met een espressomachine de lekkerste koffie, zoals je gewend bent van koffiezaken, gewoon zelf thuis zetten. Geen slappe kant-en-klare bakjes koffie, maar echte espresso’s. Er zijn espressomachines waarmee je echt enkel een espresso of dubbele espresso kunt zetten, maar er zijn ook luxe machines waarmee je daarnaast bijvoorbeeld ook cappuccino’s kunt zetten. De prijzen zijn net zo gevarieerd als de soorten machines. Je koopt een espressomachine bij een keuken- of huishoudwinkel, of bijvoorbeeld bij Bol.com of Coolblue.

 

Volautomaat of halfautomaat?

Een belangrijk aspect van een espressomachine is of deze volautomaat of halfautomaat is. Het klinkt misschien logisch, maar dit geeft aan wat je zelf wel of niet moet doen. Natuurlijk zul je voor elke koffieautomaat iets aan koffie moeten aanvullen of plaatsen in het apparaat. Of dit nu een cup of een pad is, of juist bonen of gemalen koffie. Ook zul je ergens een waterreservoir moeten vullen. Ditzelfde geldt voor melk, als koffiespecialiteiten met melk gemaakt kunnen worden met je espressomachine. Bij een volautomaat hoef je daarnaast alleen op een knop te drukken voor je kop koffie, bij een halfautomaat moet je meer handelingen zelf verrichten.

 

Halfautomaat of pistonmachine

Het hangt helemaal af van het merk van de espressomachine en het soort espressomachine welke handelingen dat dan zijn. Soms wordt zo’n espressomachine ook een pistonmachine genoemd. Een bekend merk hierin is de Sage. Dit oogt als een echt professioneel apparaat. Je kunt hierbij zelf bepalen hoe veel koffie je gebruikt per kopje. Je hebt veel zelf in de hand met dit soort apparaten en bepaalt zo zelf de smaak van je koffie. Bij een Sage zie je dit ook terug in de prijs. Ook de Solis is een duurdere espressomachine in deze categorie. 

 

Volautomaat espressomachines

Andere merken die halfautomaat of piston espressomachines verkopen zijn De’Longhi en SMEG. Binnen de meeste merken zijn er ook variaties van prijzen voor een espressomachine. Wie toch liever het apparaat het meeste werk laat doen, heeft ook ruime keuze in een espressomachine. Ook hier heeft De’Longhi een ruim aanbod in. Daarnaast zijn merken als Philips, Siemens, Krups en JURA hierin bekend. Zo’n volautomatische espressomachine vereist dus alleen het vullen van het reservoir en de koffie en het indrukken van de knop. Afhankelijk van het merk is de koffie die gevuld moet worden in de vorm van bonen, gemalen koffie of cups. 

 

De prijs voor de koffie is net zo belangrijk

De prijzen zijn voor dit soort apparaten ook sterk verschillend. Het is daarnaast natuurlijk ook zaak om te letten op de kosten voor de koffie zelf. Soms is het apparaat goedkoop, maar de koffie een stuk prijziger, of juist andersom. Let hier dus goed op. Zeker wanneer je veel koffie drinkt of vaak koffie voor gasten zet, is het belangrijk om hier op te letten voordat je een nieuwe espressomachine aanschaft. 

Beste Espressomachine aanbiedingen van Juli 2024