Elektrische Handdoekradiator

Op zoek naar de beste elektrische handdoekradiator? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke perfect bij jouw behoeften past.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Eurom Sani-Towel 500 Elektrische Handdoekradiator 85x50cm 500watt Wit
Eurom Sani-Towel 500 Elektrische Handdoekradiator 85x50cm 500watt Wit
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
elektrische designradiator die geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes. Voldoende vermogen voor een gemiddelde badkamer. Door de witte kleur past de radiator in nagenoeg elke badkamer. De radiator heeft een ingebouwde timer voor extra gebruiksgemak.
Nadelen
de radiator is minder geschikt voor slecht geïsoleerde ruimtes.
Instamat Jay Elektrische Handdoekradiator 172cm hoog 29Watt Signaal Zwart
Instamat Jay Elektrische Handdoekradiator 172cm hoog 29Watt Signaal Zwart
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
strak design in zwarte kleur met thermostaat. Door het smalle design kan de radiator bijna overal geplaatst worden. Ook mogelijk om meerdere naast elkaar te plaatsen. Heeft een oppervlaktetemperatuur van maximaal 50 graden, waardoor deze ook rondom kinderen veilig is.
Nadelen
de radiator is bedoeld om je handdoek te verwarmen en niet om een hele ruimte mee op te warmen.
Tip: Beste keuze
Plieger Palermo-EL III/Fischio elektrische designradiator horizontaal 1111x600mm 600W wit (RAL9016)
Plieger Palermo-EL III/Fischio elektrische designradiator horizontaal 1111x600mm 600W wit (RAL9016)
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
radiator in tijdloos design met display waarop de temperatuur wordt weergegeven. De thermostaat is te regelen op de radiator zelf. De radiator beschikt daarnaast over een boostfunctie voor extra snel verwarmen. Door het design en de witte kleur past deze radiator in nagenoeg elk interieur.
Nadelen
alleen geschikt voor bevestiging aan de muur.
Zehnder Aura E elektrische handdoekradiator 90.6x50cm 500watt 230 volt | 50 Hz Staal Zwart Mat
Zehnder Aura E elektrische handdoekradiator 90.6x50cm 500watt 230 volt | 50 Hz Staal Zwart Mat
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
stoere designradiator in mat zwart. Bevat grotere afstanden tussen enkele buizen voor het eenvoudig ophangen van een handdoek. De verwarming kan met een tijdschakelaar worden ingesteld. Bevat open raam detectie en kan op 7 standen worden ingesteld.
Nadelen
door de zwarte kleur past deze radiator niet in alle interieurs.
Vasco ONI O-P-EL elektrische designradiator aluminium met handdoekuitsparing 1800x500mm 1000W wit structuur (S600) 0000
Vasco ONI O-P-EL elektrische designradiator aluminium met handdoekuitsparing 1800x500mm 1000W wit structuur (S600) 0000
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
zeer dunne badkamerradiator in strak design met twee uitsparingen om je handdoek op te hangen. Voldoet aan de Ecodesign-eisen voor elektrische apparaten. Door de witte kleur past deze in heel veel badkamers.
Nadelen
deze radiator is in verhouding redelijk prijzig.

Beste Elektrische HanddoekradiatorKoopgids: Welke Elektrische Handdoekradiator is de beste koop van april 2024?

Als je geen CV-aansluiting hebt, maar je badkamer toch wilt verwarmen, dan kan een elektrische handdoekradiator de oplossing zijn. Een elektrische handdoekradiator kan natuurlijk ook prima gecombineerd worden in huizen die wel over een CV-aansluiting beschikken. Elektrische radiatoren worden sneller warm dan gewone radiatoren en zijn heel nauwkeurig in te stellen. Dit type radiatoren heeft bovendien heeft voordeel dat ze duurzaam, energiezuinig en daarmee milieuvriendelijk zijn. Een elektrische handdoekradiator is ook snel te installeren. Ophangen, in het stopcontact steken en de radiator is klaar voor gebruik.

Design

Elektrische handdoekradiatoren kun je in allerlei formaten en designs kopen. Door een radiator met een bijzonder design of een bijzondere kleur te kiezen, kan je er een echte eyecatcher van maken en je badkamer een luxe uitstraling geven. Doordat er veel mogelijk is qua design, is er altijd wel een elektrische handdoekradiator die in de gewenste ruimte past. Let erop dat je een radiator kiest die groot genoeg is voor de ruimte. Men heeft de neiging om al snel een te kleine radiator op te hangen. Hierdoor duurt het opwarmen van de ruimte erg lang en kan het zelf zijn dat deze nooit helemaal op de gewenste temperatuur komt.

Toepassing

Een handdoekradiator wordt het meest toegepast in badkamers, omdat je hier de combinatie van verwarming met een plek om je handdoeken op te hangen en te drogen wilt combineren. Maar natuurlijk kan een handdoekradiator ook gebruikt worden in andere ruimtes, zoals de keuken. Afhankelijk van wat je wensen zijn, kun je meer nadruk leggen op de functionaliteit van de radiator of juist op het design. Als je een handdoekradiator in de badkamer gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je een radiator kiest die geschikt is voor vochtige ruimtes. Niet iedere radiator is hiervoor geschikt.

Materiaal

Radiatoren zijn er in allerlei formaten, kleuren en designs verkrijgbaar. In principe worden radiatoren gemaakt van staal of aluminium, omdat deze de warmte goed geleiden. Waar vroeger alle radiatoren op elkaar leken en ook niet echt mooi waren, kun je nu een radiator helemaal naar je eigen smaak kopen in een opvallende kleur of juist in een kleur die in ruimte wordt opgenomen. Staand of liggend, plat of gebogen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Waar te koop

Een elektrische handdoekradiator is heel praktisch in gebruik. Als je badkamer geen aansluiting heeft voor een radiator, kun je met een elektrische radiator prima uit de voeten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een stopcontact en de ruimte om de radiator op te hangen. Een elektrische radiator kun je kopen in een sanitairwinkel, maar ook online worden veel elektrische radiatoren aangeboden. Online kopen heeft als nadeel dat je de radiator niet eerst in het echt hebt gezien, maar het voordeel is dat de prijzen online vaak gunstiger zijn dan in de winkel.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Elektrische Handdoekradiator

Wat is een elektrische handdoekradiator?

Een elektrische handdoekradiator is een verwarmingsapparaat dat speciaal is ontworpen om handdoeken te drogen en tegelijkertijd de badkamer te verwarmen. Het werkt op elektriciteit in plaats van op het centrale verwarmingssysteem.

Hoe werkt een elektrische handdoekradiator?

Een elektrische handdoekradiator wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en heeft een ingebouwd verwarmingselement. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, begint het element op te warmen, waardoor de radiator warmte afgeeft en de handdoeken droogt.

Is een elektrische handdoekradiator energiezuinig?

Elektrische handdoekradiatoren kunnen energiezuinig zijn, afhankelijk van het vermogen en de instellingen. Veel modellen hebben een thermostaat waarmee de temperatuur kan worden geregeld, zodat de radiator alleen warmte afgeeft wanneer dat nodig is. Daarnaast zijn sommige modellen voorzien van timers, zodat de radiator automatisch kan worden uitgeschakeld wanneer deze niet in gebruik is.

Kan een elektrische handdoekradiator worden geïnstalleerd in een bestaande badkamer?

Ja, elektrische handdoekradiatoren kunnen relatief eenvoudig worden geïnstalleerd in bestaande badkamers. Ze hebben geen aansluiting op het centrale verwarmingssysteem nodig, wat de installatie vereenvoudigt. Ze kunnen worden gemonteerd aan de wand of vrijstaand worden geplaatst, afhankelijk van het model.

Zijn elektrische handdoekradiatoren veilig?

Ja, elektrische handdoekradiatoren zijn over het algemeen veilig in gebruik. Ze zijn voorzien van ingebouwde beveiligingsmechanismen, zoals oververhittingsbeveiliging, om te voorkomen dat het apparaat te heet wordt. Het is echter altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de radiator niet te bedekken met natte handdoeken of andere materialen die brandgevaar kunnen opleveren.

Top 5 Beste kopen
Logo