Elektrische Handdoekradiator
Bijgewerkt: Juli 2024

Elektrische Handdoekradiator

Elektrische Handdoekradiator

Als je geen CV-aansluiting hebt, maar je badkamer toch wilt verwarmen, dan kan een elektrische handdoekradiator de oplossing zijn. Een elektrische handdoekradiator kan natuurlijk ook prima gecombineerd worden in huizen die wel over een CV-aansluiting beschikken. Elektrische radiatoren worden sneller warm dan gewone radiatoren en zijn heel nauwkeurig in te stellen. Dit type radiatoren heeft bovendien heeft voordeel dat ze duurzaam, energiezuinig en daarmee milieuvriendelijk zijn. Een elektrische handdoekradiator is ook snel te installeren. Ophangen, in het stopcontact steken en de radiator is klaar voor gebruik.

 

Design

Elektrische handdoekradiatoren kun je in allerlei formaten en designs kopen. Door een radiator met een bijzonder design of een bijzondere kleur te kiezen, kan je er een echte eyecatcher van maken en je badkamer een luxe uitstraling geven. Doordat er veel mogelijk is qua design, is er altijd wel een elektrische handdoekradiator die in de gewenste ruimte past. Let erop dat je een radiator kiest die groot genoeg is voor de ruimte. Men heeft de neiging om al snel een te kleine radiator op te hangen. Hierdoor duurt het opwarmen van de ruimte erg lang en kan het zelf zijn dat deze nooit helemaal op de gewenste temperatuur komt.

 

Toepassing

Een handdoekradiator wordt het meest toegepast in badkamers, omdat je hier de combinatie van verwarming met een plek om je handdoeken op te hangen en te drogen wilt combineren. Maar natuurlijk kan een handdoekradiator ook gebruikt worden in andere ruimtes, zoals de keuken. Afhankelijk van wat je wensen zijn, kun je meer nadruk leggen op de functionaliteit van de radiator of juist op het design. Als je een handdoekradiator in de badkamer gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je een radiator kiest die geschikt is voor vochtige ruimtes. Niet iedere radiator is hiervoor geschikt. 

 

Materiaal

Radiatoren zijn er in allerlei formaten, kleuren en designs verkrijgbaar. In principe worden radiatoren gemaakt van staal of aluminium, omdat deze de warmte goed geleiden. Waar vroeger alle radiatoren op elkaar leken en ook niet echt mooi waren, kun je nu een radiator helemaal naar je eigen smaak kopen in een opvallende kleur of juist in een kleur die in ruimte wordt opgenomen. Staand of liggend, plat of gebogen, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

 

Waar te koop

Een elektrische handdoekradiator is heel praktisch in gebruik. Als je badkamer geen aansluiting heeft voor een radiator, kun je met een elektrische radiator prima uit de voeten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een stopcontact en de ruimte om de radiator op te hangen. Een elektrische radiator kun je kopen in een sanitairwinkel, maar ook online worden veel elektrische radiatoren aangeboden. Online kopen heeft als nadeel dat je de radiator niet eerst in het echt hebt gezien, maar het voordeel is dat de prijzen online vaak gunstiger zijn dan in de winkel.

Beste Elektrische Handdoekradiator aanbiedingen van Juli 2024