Efteling Kerstdorp
Bijgewerkt: Maart 2023

Efteling Kerstdorp

Efteling Kerstdorp

De Efteling is een uniek themapark in Nederland. De omgeving, een sprookjesbos trekt veel vergelijkingen met de Disneyland en Disney World parken. Er zijn echter veel verschillen tussen deze parken en de Efteling die het tot een unieke ervaring maken. Ook kan je tijdens kerst extra genieten van de Efteling vanuit huis. Je kunt namelijk veel verschillende miniatuur kerstdorpjes kopen van de Efteling. Hierover later mee!

 

Hoe is de Efteling ontstaan?

 

De Efteling werd in 1956 opgericht door Anton Pieck, die de Efteling ontwierp om kunst en natuur op één plek samen te brengen. Hij wilde een plek creëren waar mensen konden ontspannen en genieten terwijl ze omringd werden door prachtige kunst. Het park is uitgegroeid tot veel meer dan wat Anton zich eerst had voorgesteld, maar zijn doel om kunst in de natuur te integreren is nog steeds hetzelfde.

 

De kerstdorpen van de Efteling

 

Kerstdorpjes bouwen is een traditie in Nederland, waar je in cadeauwinkels door het hele land een grote verscheidenheid aan miniatuur dorpen kunt vinden. Bekende varianten zijn die van het pretpark Efteling, dat ook sprookjesthema's bevat die je de rest van het jaar kunt bezoeken. Elk kerstdorp is anders dan het vorige. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel Nederlanders een persoonlijke verzameling van deze dorpjes hebben als decoratie in hun huis.

 

Zoals alles wat door de Efteling wordt gemaakt, zijn ook deze dorpen verkrijgbaar in een indrukwekkende reeks maten en stijlen - van miniatuurversies die op jouw bureau passen tot een prachtig dorp met werkende lichtjes en muziek, dat niet zou misstaan naast je kerstboom. Zowel aan de kleinste als aan de grootste kant van het spectrum vind je miniatuurdetails en -accessoires die de kerstsfeer tot leven brengen op een manier die alleen iets handgemaakts kan doen.

 

Waar je de Efteling kerstdorpen kan kopen

 

Efteling kerstdorpen kan je het beste kopen op Bol.com. Hier heb je de grootste verscheidenheid aan miniatuur versies van attracties en bezienswaardigheden in de Efteling! Er zijn vooral veel populaire huisjes uit het Sprookjesbos verkrijgbaar. Denk aan het kasteel van Doornroosje, Klein Duimpje en de Reus, maar ook Holle Bolle Gijs en de Pagode. De kerstdorpen koop al vanaf €10,00 en kunnen oplopen tot ongeveer €70,00.

 

Het is erg leuk om jouw kerstdorp jaar iets anders te maken met de Efteling miniatuur versies! Zo houd je het lekker uniek en denk je zelfs tijdens de koude maanden terug aan de geweldige dagen in de Efteling!

Beste Efteling Kerstdorp aanbiedingen van Maart 2023