Dubbele Frituurpan

Op zoek naar de beste dubbele frituurpan? We vergelijken de top 5 op capaciteit, gebruiksgemak en prijs. Vind de frituurpan die past bij jouw frituur behoeften!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Princess Double Black Fryer
Princess Double Black Fryer
Voordelen
Dubbele frituurpan en mandjes. Verwarmingselement is uitneembaar. Geschikt voor grote gezinnen. Heeft een koude zone. Ingebouwd veiligheidsfilter tegen spetteren.
Nadelen
Er zit geen kijkvenster in de deksels van deze dubbele frituurpan.
Inventum GF461
Inventum GF461
Voordelen
Geschikt voor 6 personen. Grote mandjes. Makkelijk schoon te maken. Onderdelen in vaatwasser. Afzonderlijk te bedienen. Frituurpan snel opgewarmd.
Nadelen
Het netsnoer van deze dubbele frituurpan had iets langer mogen zijn.
Tip: Beste keuze
Tefal FR3610 Double Pro
Tefal FR3610 Double Pro
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsde dubbele frituurpan. Handvat van frituurpan inklapbaar. Geurfilter werkt erg goed. Temperatuur instelbaar tot 190 graden. Energiezuiniger dan gemiddelde frituurpan.
Nadelen
De buitenkant van deze dubbele frituurpan wordt heet tijdens gebruik.
Tomado TDF6001S - Dubbele frituurpan
Tomado TDF6001S - Dubbele frituurpan
Voordelen
6 liter inhoud verdeelt over 2 pannen. 3600 watt vermogen. Zeer snel opgewarmd. Licht qua gewicht, makkelijk opbergen. Per kant op te warmen. Tot 190 graden.
Nadelen
Deze dubbele frituurpan heeft geen 2 stekkers.
Fritel FR 1355 - Frituurpan – Duo
Fritel FR 1355 - Frituurpan – Duo
Voordelen
Dubbele frituurpan met koude zone. Bakrestjes verbranden niet en zakken naar bodem. Frituurolie gaat tot 3 keer langer mee. Geschikt voor 2-8 personen. Temperatuur instelbaar tussen 150-190 graden.
Nadelen
Als beiden frituurpannen aanstaan moet de stroom over 2 verschillende groepen worden verdeeld.

Beste Dubbele FrituurpanKoopgids: Welke Dubbele Frituurpan is de beste koop van mei 2024?

Een dubbele frituurpan maakt je snacks bereiden nog veel makkelijker dan een enkele frituurpan. Je kunt namelijk tegelijkertijd je patatjes bereiden en je bitterballen of frikadellen bijvoorbeeld. Een dubbele frituurpan heeft twee frituurbakken en je hoeft dus niet eerst de olie te verversen voordat je je tweede soort snack kunt frituren. En daarnaast zet je tegelijkertijd al het lekkers op tafel met een dubbele frituurpan. Misschien komt een dubbele frituurpan wel beter uit om gewoon meer van hetzelfde te maken, omdat de dubbele frituurpan groter is dan je huidige frituur. Genoeg redenen om een dubbele frituurpan te overwegen.

Capaciteit of vermogen

Bij een dubbele frituurpan, maar eigenlijk ook bij een enkele, moet je allereerst letten op de capaciteit of het volume van de frituurpan. Dit kan soms verwarrend zijn, er is namelijk laad- of bakcapaciteit, maar ook het volume. Het volume is niet hetzelfde. Bak- of laadcapaciteit wordt vaak aangeduid per sprongen van 0,25 gram. Bijvoorbeeld een dubbele frituurpan met een capaciteit van boven een kilo tot 1,25 kilo is goed voor 4 tot 5 personen, en van 0,75 tot één kilo voor 3 tot 4 personen. Het volume wordt uitgedrukt in liters en ligt een stuk hoger.

Volume van dubbele frituurpan

Zo is een volume van 2,5 tot 5 liter voor je dubbele frituurpan een redelijke standaard. Wie echt veel snacks en patat wil frituren, heeft wel meer dan 5 liter nodig voor zijn of haar dubbele frituurpan. Maar er zijn ook heel kleine frituurpannetjes die maar een volume van een halve liter hebben bijvoorbeeld. Met zo’n frituurpan kun je prima samen eten, maar dit is minder geschikt voor je verjaardagsfeestje met al je vrienden bijvoorbeeld. Zowel de capaciteit of het vermogen, of dit nu bak- of laad- wordt genoemd, als het volume zeggen dus iets over hoe veel je kunt frituren met je dubbele frituurpan.

Prijzen en waar te koop

Het kost minimaal zo’n 50 euro om een dubbele frituurpan aan te schaffen. Hoewel je soms geluk kan hebben met een aanbieding bij winkels als de Kruidvat of de Action, waar zo nu en dan een frituurpan te koop is. Prijzen kunnen erg hoog oplopen, maar dan heb je een dubbele frituurpan die ook in de snackbar had kunnen staan. Sommige daarvan zijn zelfs op tafelhoogte. Een dubbele frituurpan die je gewoon zelf kunt plaatsen kost tot zo’n 500 euro.

Je koopt je frituurpan onder andere bij de Blokker of Coolblue. Maar het aanbod van Bol.com is ook zeer ruim. Bekende merken waarvan je een dubbele frituurpan kunt kopen zijn onder andere Tomado, Princess en Tefal.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Dubbele Frituurpan

Wat is een dubbele frituurpan?

Een dubbele frituurpan heeft twee afzonderlijke frituurbakken, waardoor je tegelijkertijd verschillende soorten voedsel kunt frituren.

Waarom zou ik kiezen voor een dubbele frituurpan?

Met een dubbele frituurpan kun je efficiënter frituren, ideaal voor grote gezinnen of voor het bereiden van meerdere gerechten tegelijk.

Neemt een dubbele frituurpan veel ruimte in?

Ja, ze zijn over het algemeen groter dan enkele frituurpannen, dus zorg voor voldoende ruimte in je keuken.

Is een dubbele frituurpan moeilijk schoon te maken?

Dit varieert per model, maar veel dubbele frituurpannen hebben uitneembare bakken en zijn vaatwasmachinebestendig.

Is een dubbele frituurpan energiezuinig?

Dubbele frituurpannen gebruiken over het algemeen meer energie dan enkele modellen, maar door tegelijkertijd te frituren, kun je wel tijd en dus energie besparen.

Top 5 Beste kopen
Logo