Dubbele Frituurpan
Bijgewerkt: Juni 2023

Dubbele Frituurpan

Dubbele Frituurpan

Een dubbele frituurpan maakt je snacks bereiden nog veel makkelijker dan een enkele frituurpan. Je kunt namelijk tegelijkertijd je patatjes bereiden en je bitterballen of frikadellen bijvoorbeeld. Een dubbele frituurpan heeft twee frituurbakken en je hoeft dus niet eerst de olie te verversen voordat je je tweede soort snack kunt frituren. En daarnaast zet je tegelijkertijd al het lekkers op tafel met een dubbele frituurpan. Misschien komt een dubbele frituurpan wel beter uit om gewoon meer van hetzelfde te maken, omdat de dubbele frituurpan groter is dan je huidige frituur. Genoeg redenen om een dubbele frituurpan te overwegen. 

 

Capaciteit of vermogen

Bij een dubbele frituurpan, maar eigenlijk ook bij een enkele, moet je allereerst letten op de capaciteit of het volume van de frituurpan. Dit kan soms verwarrend zijn, er is namelijk laad- of bakcapaciteit, maar ook het volume. Het volume is niet hetzelfde. Bak- of laadcapaciteit wordt vaak aangeduid per sprongen van 0,25 gram. Bijvoorbeeld een dubbele frituurpan met een capaciteit van boven een kilo tot 1,25 kilo is goed voor 4 tot 5 personen, en van 0,75 tot één kilo voor 3 tot 4 personen. Het volume wordt uitgedrukt in liters en ligt een stuk hoger. 

 

Volume van dubbele frituurpan

Zo is een volume van 2,5 tot 5 liter voor je dubbele frituurpan een redelijke standaard. Wie echt veel snacks en patat wil frituren, heeft wel meer dan 5 liter nodig voor zijn of haar dubbele frituurpan. Maar er zijn ook heel kleine frituurpannetjes die maar een volume van een halve liter hebben bijvoorbeeld. Met zo’n frituurpan kun je prima samen eten, maar dit is minder geschikt voor je verjaardagsfeestje met al je vrienden bijvoorbeeld. Zowel de capaciteit of het vermogen, of dit nu bak- of laad- wordt genoemd, als het volume zeggen dus iets over hoe veel je kunt frituren met je dubbele frituurpan. 

 

Prijzen en waar te koop

Het kost minimaal zo’n 50 euro om een dubbele frituurpan aan te schaffen. Hoewel je soms geluk kan hebben met een aanbieding bij winkels als de Kruidvat of de Action, waar zo nu en dan een frituurpan te koop is. Prijzen kunnen erg hoog oplopen, maar dan heb je een dubbele frituurpan die ook in de snackbar had kunnen staan. Sommige daarvan zijn zelfs op tafelhoogte. Een dubbele frituurpan die je gewoon zelf kunt plaatsen kost tot zo’n 500 euro. 

 

Je koopt je frituurpan onder andere bij de Blokker of Coolblue. Maar het aanbod van Bol.com is ook zeer ruim. Bekende merken waarvan je een dubbele frituurpan kunt kopen zijn onder andere Tomado, Princess en Tefal. 

Beste Dubbele Frituurpan aanbiedingen van Juni 2023