3D Printer

Ontdek de top 5 beste 3D-printers, vergeleken op printkwaliteit, gebruiksgemak en prijs. Vind de perfecte 3D-printer voor jouw creatieve of professionele behoeften!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
E3D NANO 3d printer
E3D NANO 3d printer
Voordelen
Scherp geprijsde 3d printer. Gemakkelijk te installeren. Compact qua formaat. Ideale 3d printer voor beginners. Weegt slechts 1kg. Eenvoudig in gebruik inclusief software.
Nadelen
Deze 3d printer heeft een kleine printplaat, dus niet geschikt om grote voorwerpen mee te printen.
Ultimaker 3
Ultimaker 3
Voordelen
Maak complexe 3d-maquettes. Heeft 2 printkoppen. 2 kleuren filament mixen. Werkt draadloos. Zeer gedetailleerde prints. Maakt weinig geluid. Auto bed levelling.
Nadelen
De prijs van deze 3d printer ligt hoger dan die van een gemiddelde 3d printer.
Tip: Beste keuze
Creality Ender 3 pro v2
Creality Ender 3 pro v2
Voordelen
Groot bedieningsscherm. Goed werkende printkop. Vlakke glasplaat. Stelknoppen voor aanspannen aandrijfriemen. Snel gemonteerd. Inclusief USB stick. Groot printbed.
Nadelen
Het printvlak is wat moeilijker te kalibreren in vergelijking met andere 3d printers.
Polaroid Playsmart - 3D Printer
Polaroid Playsmart - 3D Printer
Voordelen
Op afstand bedienen via app. Ingebouwde wifi camera. Zeer eenvoudig in gebruik. Inclusief 1 kilo PLA filament. Grote opslagcapaciteit. Grote bibliotheek met ontwerpen.
Nadelen
Kleine voorwerpen worden niet heel nauwkeurig geprint door deze 3d printer.
Flashforge Adventurer 3 3D-printer
Flashforge Adventurer 3 3D-printer
Voordelen
Hoge printkwaliteit. Geschikt voor beginners en gevorderden. Bed leveling niet nodig. Mondstuk is afneembaar voor onderhoud. Opslagcapaciteit uitbreidbaar tot 8GB.
Nadelen
Deze 3d printer kan je niet koppelen met jouw pc of tablet via wifi.

Beste 3D PrinterKoopgids: Welke 3D Printer is de beste koop van april 2024?

Een 3D printer is inmiddels niet meer exclusief voor bepaalde plekken, maar kun je ook gewoon zelf in huis halen. In de basis doet een 3D printer wat een normale printer ook doet: printen. Alleen in plaats van inkt af te drukken op papier, print een 3D printer materialen in lagen op elkaar. Je stuurt ook je 3D printer een document, hoewel dit eerder een bouwtekening is dan een tekstbestand of foto. Het is dus iets complexer en zal dan ook iets meer ruimte in je huis innemen dan een kleine printer.

Extruder of printkop

Een 3D printer print dus materialen, die ook weer kunnen verschillen in kleur. Als je iets wil printen met je 3D printer in meerdere kleuren of met verschillende materialen, moet je letten op de extruder. De extruder wordt in het Nederlands de printkop genoemd. Het aantal printkoppen bepaalt hoe veel verschillende kleuren of materialen je tegelijkertijd kunt printen. Met een dual extruder, dus twee printkoppen, kun je twee verschillende kleuren of twee verschillende materialen tegelijkertijd laten printen door je 3D printer.

Filamenten

De materialen worden ook wel filamenten genoemd. Niet iedere 3D printer kan alle filamenten printen. Het is dus een belangrijk iets om over na te denken. Vaak kun je met een 3D printer wel ABS, PLA, PVA of Nylon printen. Sommige 3D printers zijn geschikt voor HIPS, TPU of TPE, Laywood, PET, PETG of Carbon. ABS is het soort kunststof dat ook in Lego zit. PLA staat voor polylactic acid, PVA voor polyvinyl alcohol. Deze tweede is oplosbaar als het geprint is. Nylon is zowel flexibel als duurzaam voor je prints en moet je drogen voor gebruik.

Merken en prijzen

Merken die 3D printers produceren zijn onder andere Flashforge, UltiMaker en Polaroid. Ook Karsten International, Craftbot en Dremel zijn 3D printer merken. Daarnaast is er nog Anycubic, Creality 3D, Gembird en Velleman. Voor nog geen 200 euro kun je al een kleine 3D printer aanschaffen. Prijzen kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Met name UltiMaker biedt 3D printers aan in die prijscategorie. Je zal vaak zeker wel duizend euro kwijt zijn aan een 3D printer.

Waar te koop

Je koopt een 3D printer gemakkelijk via internet. Er zijn meerdere websites die 3D printers aanbieden en het is ook de ideale mogelijkheid om direct prijzen te vergelijken. Je vindt 3D printers onder andere bij Coolblue en Bol.com in de webshop. Daarnaast zijn er meerdere websites en winkels die zich specialiseren in 3D printers. Daar kun je waarschijnlijk het beste terecht voor gedetailleerde informatie over welke 3D printer je het best kunt kopen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een 3D Printer

Wat is een 3D-printer?

Een 3D-printer is een apparaat dat driedimensionale objecten creëert door materiaal laag voor laag op te bouwen, meestal vanuit een digitaal model.

Welke materialen kan ik gebruiken voor 3D-printen?

De meest gebruikte materialen zijn PLA en ABS kunststoffen, maar er zijn ook printers die werken met houtcomposieten, metaal, en zelfs chocolade.

Is 3D-printen duur?

De kosten variëren sterk afhankelijk van het model en het gebruikte materiaal. Instapmodellen zijn al verkrijgbaar vanaf enkele honderden euro’s.

Hoe lang duurt het om iets te printen?

De printtijd hangt af van de grootte en complexiteit van het object, evenals de snelheid van de printer. Dit kan variëren van enkele uren tot dagen.

Is 3D-printen veilig?

Ja, maar het is belangrijk om veiligheidsrichtlijnen te volgen. Zorg voor voldoende ventilatie en gebruik indien nodig beschermende kleding, vooral bij het werken met bepaalde materialen.

Top 5 Beste kopen
Logo