Dumbbell Set
Bijgewerkt: Februari 2023

Dumbbell Set

Dumbbell Set

Een dumbbell set kan niet ontbreken in je collectie sportspullen voor thuis. Dumbbells kun je voor talloze dingen gebruiken en dat maakt ze zo prettig. Meestal koop je een dumbbell set met twee dumbbells van hetzelfde gewicht. In veel sportoefeningen worden ze dan ook allebei gebruikt. Maar je kunt ook een hoop oefeningen doen met één dumbbell. Een dumbbell set biedt veel mogelijkheden en dat is wat het ideaal maakt voor in je collectie sportspullen voor thuis. Soms kan het ook prettig zijn om je eigen dumbbell set mee te nemen naar de sportschool, omdat ze fijner voelen bijvoorbeeld of dat je niet hoeft te delen.

Voor sport- en fysio oefeningen

Dumbbell sets zijn er in verschillende gewichten. De lichtste dumbbell set is vaak twee gewichten van een halve kilo. Je zal dumbbell sets vinden die zwaarder zijn per halve kilo. Het is maar net wat je precies wil. Voor het zwaarder maken van oefeningen die je ook zonder gewichten al doet of voor fysio oefeningen is een halve kilo of een kilo voor je dumbbell set al goed. Wil je toch meer spieren opbouwen of iets zwaarder trainen, dan kun je ook een dumbbell set met dumbbells van 2, 3 of 5 kilo nemen bijvoorbeeld. 

 

Verstelbare dumbbells

Wie een nog zwaardere dumbbell set zoekt, kan misschien beter kijken naar verstelbare dumbbells. Je hebt dan losse grepen en losse gewichten die samen je dumbbell set maken. Je kunt de gewichten van de grepen afhalen en zelf bepalen of je ze zwaarder of lichter maakt. Dit soort gewichten zijn vaak compacter dan bij de lichtere dumbbells. Zo zie je de dumbbells tussen de 0,5 en 5 kilo per oplopend gewicht groter worden, maar hebben de verstelbare gewichten een veel kleiner verschil in hun grootte. Dat maakt ze heel geschikt voor het trainen met zwaardere gewichten, zonder veel ruimte in te nemen. Zo kun je ook mooi opbouwen in hoe zwaar je traint. 

 

Prijzen en comfort

De lichtere gewichten zijn logischerwijs vaak goedkoper. Hoewel dat ook weer afhangt van waar je zoekt. Je kunt prima veel geld betalen voor een dumbbell set met dumbbells van 2 kilo. Hoe dan ook hebben dumbbell sets een lange levensduur, dus is het vaak zeker de moeite waard als je blijft sporten. Vooral bij zwaardere gewichten is het van belang om iets te kopen dat goed in je hand ligt, zodat het niet vervelend wordt wanneer je gaat opbouwen in gewicht. 

 

Waar te koop

Je koopt je dumbbell set voor weinig bijvoorbeeld bij Decathlon, maar ook Action heeft van tijd tot tijd sportartikelen te koop. Grote sportzaken zoals Intersport zullen eerder meer aanbod hebben in de verstelbare dumbbell sets. 

Beste Dumbbell set aanbiedingen van Februari 2023