Dumbbell Set

Op zoek naar de perfecte dumbbell set voor je thuisgym? We hebben de top 5 sets vergeleken op basis van kwaliteit, veelzijdigheid en prijs.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Verstelbare Dumbbellset - Focus Fitness - 30 kg
Verstelbare Dumbbellset - Focus Fitness - 30 kg
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsde dumbbell set. Meerdere gewichten in een set. Veel oefeningen mogelijk. Hele lichaam trainen. Gemaakt van kunststof. Gevuld met zand.
Nadelen
Deze dumbbell set is minder geschikt voor mensen met hele grote handen.
Hexa Dumbbells - Focus Fitness - 2 x 10 kg
Hexa Dumbbells - Focus Fitness - 2 x 10 kg
Voordelen
Liggen lekker in de hand. Dumbbells kunnen niet wegrollen. Beschikbaar in diverse gewichten. Ook geschikt voor fysiotherapie. Geluiddempend. Beschadigen de vloer niet.
Nadelen
Er zit maar 1 jaar garantie op deze Dumbbell set.
Tip: Beste keuze
vidaXL - Halterset - Totaal 30 kg - 2 stuks – Zwart
vidaXL - Halterset - Totaal 30 kg - 2 stuks – Zwart
Voordelen
Geschikt voor starters. Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Zelf variëren in gewicht dankzij schijven. Makkelijk bij- en afschroeven. Uitstekende grip, ook grote handen.
Nadelen
Deze dumbbellset is niet gemaakt van duurzame materialen.
Verstelbare Dumbbells - Bowflex 552i - 2 t/m 24 kg
Verstelbare Dumbbells - Bowflex 552i - 2 t/m 24 kg
Voordelen
Hoge kwaliteit. Eenvoudig verstelbaar draaimechanisme. Geschikt voor total body workout. Eenvoudig op te bergen. Neemt weinig ruimte in beslag.
Nadelen
De prijs van deze dumbbellset ligt aanzienlijk hoger dan die van een gemiddelde dumbbellset.
Tunturi Dumbbell 1x 15 kg
Tunturi Dumbbell 1x 15 kg
Voordelen
Inclusief 8 verschillende halterschijven. Stalen handvat met anti slip. Handige schroefsluiters. Ook leverbaar met andere gewichten. Stangdiameter 30mm.
Nadelen
De opbergdoos van deze dumbbell set is gemaakt van karton.

Beste Dumbbell SetKoopgids: Welke Dumbbell Set is de beste koop van mei 2024?

Een dumbbell set kan niet ontbreken in je collectie sportspullen voor thuis. Dumbbells kun je voor talloze dingen gebruiken en dat maakt ze zo prettig. Meestal koop je een dumbbell set met twee dumbbells van hetzelfde gewicht. In veel sportoefeningen worden ze dan ook allebei gebruikt. Maar je kunt ook een hoop oefeningen doen met één dumbbell. Een dumbbell set biedt veel mogelijkheden en dat is wat het ideaal maakt voor in je collectie sportspullen voor thuis. Soms kan het ook prettig zijn om je eigen dumbbell set mee te nemen naar de sportschool, omdat ze fijner voelen bijvoorbeeld of dat je niet hoeft te delen.

Voor sport- en fysio oefeningen

Dumbbell sets zijn er in verschillende gewichten. De lichtste dumbbell set is vaak twee gewichten van een halve kilo. Je zal dumbbell sets vinden die zwaarder zijn per halve kilo. Het is maar net wat je precies wil. Voor het zwaarder maken van oefeningen die je ook zonder gewichten al doet of voor fysio oefeningen is een halve kilo of een kilo voor je dumbbell set al goed. Wil je toch meer spieren opbouwen of iets zwaarder trainen, dan kun je ook een dumbbell set met dumbbells van 2, 3 of 5 kilo nemen bijvoorbeeld.

Verstelbare dumbbells

Wie een nog zwaardere dumbbell set zoekt, kan misschien beter kijken naar verstelbare dumbbells. Je hebt dan losse grepen en losse gewichten die samen je dumbbell set maken. Je kunt de gewichten van de grepen afhalen en zelf bepalen of je ze zwaarder of lichter maakt. Dit soort gewichten zijn vaak compacter dan bij de lichtere dumbbells. Zo zie je de dumbbells tussen de 0,5 en 5 kilo per oplopend gewicht groter worden, maar hebben de verstelbare gewichten een veel kleiner verschil in hun grootte. Dat maakt ze heel geschikt voor het trainen met zwaardere gewichten, zonder veel ruimte in te nemen. Zo kun je ook mooi opbouwen in hoe zwaar je traint.

Prijzen en comfort

De lichtere gewichten zijn logischerwijs vaak goedkoper. Hoewel dat ook weer afhangt van waar je zoekt. Je kunt prima veel geld betalen voor een dumbbell set met dumbbells van 2 kilo. Hoe dan ook hebben dumbbell sets een lange levensduur, dus is het vaak zeker de moeite waard als je blijft sporten. Vooral bij zwaardere gewichten is het van belang om iets te kopen dat goed in je hand ligt, zodat het niet vervelend wordt wanneer je gaat opbouwen in gewicht.

Waar te koop

Je koopt je dumbbell set voor weinig bijvoorbeeld bij Decathlon, maar ook Action heeft van tijd tot tijd sportartikelen te koop. Grote sportzaken zoals Intersport zullen eerder meer aanbod hebben in de verstelbare dumbbell sets.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Dumbbell Set

Wat is een dumbbell set?

Een dumbbell set bestaat uit een reeks gewichten en meestal twee korte halterstangen, waarmee je een verscheidenheid aan oefeningen kunt doen.

Welk gewicht moet ik kiezen?

Dit hangt af van je fitnessniveau en doelen. Beginners starten vaak met lichtere gewichten, terwijl gevorderden zwaardere sets kiezen.

Zijn verstelbare dumbbells beter dan vaste?

Verstelbare dumbbells bieden meer veelzijdigheid, maar vaste dumbbells zijn vaak duurzamer en sneller in gebruik.

Hoeveel ruimte neemt een dumbbell set in beslag?

Compacte sets nemen weinig ruimte in, terwijl uitgebreidere sets met een standaard meer vloeroppervlak vereisen.

Is een rubberen coating noodzakelijk?

Een rubberen coating beschermt zowel de dumbbells als de vloer, en vermindert geluid tijdens het trainen. Het is echter geen must, maar wel een goede extra optie.

Top 5 Beste kopen
Logo