Direct Drive Fietstrainer
Bijgewerkt: Juni 2023

Direct Drive Fietstrainer

Direct Drive Fietstrainer

Met een Direct Drive fietstrainer kun je binnen je training voor het fietsen volgen met de ervaring van buiten fietsen. Een Direct Drive fietstrainer werkt in combinatie met je eigen fietsaandrijving, waardoor je traint op je eigen fiets die je ook buiten gebruikt. Met software en apps kun je op een Direct Drive fietstrainer instellingen bepalen die bijvoorbeeld de helling van een berg of heuvel nabootsen. Zo train je dus met je eigen fiets, zonder dat je de deur uit hoeft. En je hebt op die manier geen last van weersomstandigheden bijvoorbeeld. Een Direct Drive fietstrainer werkt in combinatie met verschillende soorten fietsen. 

 

Wahoo Direct Drive fietstrainer

Drie bekende merken die kwalitatieve Direct Drive fietstrainers leveren zijn Wahoo, Elite en Saris. Wahoo heeft drie varianten. Dit zijn de SNAP, POWER en CORE. Met ANT+ en Bluetooth kun je de Wahoo Direct Drive fietstrainer koppelen en je trainingen bepalen. De SNAP direct Drive fietstrainer is meer basis. De POWER of CORE is een echte topper onder de Wahoo Direct Drive fietstrainers. Met de POWER kun je tot 20 procent hellingen fietsen, de hellingen van de CORE zijn iets minder. 

 

Elite Direct Drive fietstrainer

Elite Direct Drive fietstrainers zijn ook van de hoogste plank. Deze Direct Drive fietstrainer zorgt voor een zo realistisch mogelijke fietservaring terwijl je binnen bent. Je kunt met deze Direct Drive fietstrainer nog een hoger stijgingspercentage behalen van maar liefst 24 procent. Met bluetooth en ANT zorg je dat je je trainingen in de gaten kunt houden. Al je data wordt opgeslagen en zo kun je zien hoe je trainingen verlopen en of je prestaties verbeteren. Dit gaat allemaal via een app. 

 

Andere accessoires

Met alleen een Direct Drive fietstrainer ben je er nog niet helemaal. Het is zeker een manier om binnen zo realistisch mogelijk te trainen voor je fietssport. De meeste Direct Drive fietstrainers werken in combinatie met Zwift om al je trainingen, prestaties en progressie bij te houden en te bepalen. Een smartphone of tablet is daarom ook handig om te hebben, hoewel weinig mensen het hier tegenwoordig nog aan ontbreekt. Je plaatst je eigen fietswiel op de Direct Drive fietstrainer voor een echt en vergelijkbaar gevoel. 

 

Meer extra’s

Andere accessoires die je kunt overwegen zijn bijvoorbeeld een trainerband en een trainingsmat. De mat voorkomt dat de vloer beschadigd raakt, met name van het zweet dat van je af komt tijdens het trainen. De trainerband beschermt je eigen fietsband tegen slijtage. Andere opties zijn een stuurhouder, voorwielsteun en steekas adapter. De stuurhouder is voor je smartphone of tablet, de voorwielsteun stabiliseert je Direct Drive fietstrainer en een steekas adapter gebruik je wanneer dit nodig is om je fiets te monteren in de trainer. 

Beste Direct Drive Fietstrainer aanbiedingen van Juni 2023