DJ Controller
Bijgewerkt: Maart 2023

DJ Controller

DJ Controller

Een DJ controller is het cruciale apparaat voor iedere DJ en elk feestje. Met een DJ controller kun je je muziek mixen. Of dit nu vanaf mobiele apparaten, computers of je cd speler moet komen. Je kunt zowel digitale als analoge muziek mixen met een DJ controller. Het apparaat slaat zelf geen muziek op, maar zorgt ervoor dat je de muziek kunt draaien en mixen. Afhankelijk van welke DJ controller je koopt, kun je allerlei dingen doen met de muziek die je paraat hebt. Van cd speler tot smartphone. Een DJ controller is een soort mobiele draaitafel. Bekijk direct de best verkochte DJ controller van dit moment als je geen zin hebt om uitgebreid te vergelijken.

 

Kanalen, loop en filter

De meeste DJ controllers hebben twee kanalen, maar een aantal hebben er vier kanalen. Hoe meer kanalen, hoe meer nummers je tegelijk kan afspelen. Om dit goed te laten klinken met vier kanalen, moet je dus wel weten waar je mee bezig bent. Ook zul je sneller een DJ controller tegenkomen met loopfunctie dan zonder. Een aantal DJ controllers in de goedkopere categorie van het merk Hercules hebben dit bijvoorbeeld niet. Bij onder andere een aantal Reloop DJ controllers ontbreekt de filter optie, waarmee je gedeeltes van geluid kunt weglaten in de muziek.

 

Merken en prijzen

Reloop en Hercules zijn dus merken waarvan je een DJ controller kunt kopen. Dit zijn niet de meest bekende of populaire merken. Van Hercules is er wel een ruim aanbod te vinden. Een bekende naam als het gaat om een DJ controller is Pioneer. Daarvan vind je in iedere prijscategorie wel een DJ controller. Er zijn daarnaast nog meer merken waarvan een DJ controller op de markt is. Prijzen voor een DJ controller beginnen tussen de 50 en 100 euro en kunnen oplopen tot meer dan 1000 euro. 

 

Beginner tot gevorderd

De echt goedkope DJ controllers, onder de 100 euro, zijn voornamelijk gemaakt voor kinderen. Die kunnen zo leren of DJ’en hun ding is of niet. Sommige DJ controllers zijn geschikt voor kinderen en beginners tegelijkertijd. Voor gevorderden zijn er DJ controllers tussen ongeveer 500 en 900 euro. Een professionele DJ controller is nog duurder dan deze. Dit heeft te maken met de mogelijkheden van de DJ controller. Een complexer systeem is bedoeld voor meer gevorderde mensen en is door de uitgebreidere opties dan ook duurder. 

 

Audiosoftware en waar te koop

De audiosoftware verschilt ook per DJ controller. Bij de meeste Pioneer DJ controllers is dat Pioneer Rekordbox. Andere veelvoorkomende software is Serato DJ of DJUCED. DJUCED vind je met name in een DJ controller van Hercules. Serato DJ is onderdeel van DJ controllers van uiteenlopende merken. Je koopt een DJ controller bij een muziekwinkel, elektronicazaak of gewoon online. 

Beste DJ Controller aanbiedingen van Maart 2023