Desktop PC

Op zoek naar een desktop PC die voldoet aan al je computereisen? Wij hebben de top 5 beste desktops beoordeeld. Ontdek hier welke PC het beste bij jou past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Acer Aspire XC-895 I5410
Acer Aspire XC-895 I5410
Voordelen
Uitstekende middenklasse desktop. 8 GB werkgeheugen. Intel Core i5 processor. Meerdere USB poorten. 1 TB harde schijf. Maakt weinig geluid tijdens gebruik. Compact qua formaat.
Nadelen
Deze desktop pc van Acer heeft geen ingebouwde dvd speler.
Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 90MV00A0MH
Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 90MV00A0MH
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsde desktop pc. Snel opgestart in 15 sec. Heeft dvd speler. Inclusief gratis antivirus. Snel en gemakkelijk geinstalleerd. 8 GB werkgeheugen.
Nadelen
Deze desktop pc is minder geschikt voor het bewerken van foto’s en video’s.
Tip: Beste keuze
HP Pavilion TP01-1545nd
HP Pavilion TP01-1545nd
Voordelen
Zeer krachtige desktop computer met Intel Core i7 processor en 16 GB werkgeheugen. 1,256 TB opslagruimte. Stijlvol design. Stil tijdens gebruik. Zeer snel opgestart.
Nadelen
De prijs van deze desktop pc ligt hoger dan die van een gemiddelde desktop pc.
Apple iMac 27 (2020) 16GB 1TB Intel Core i7
Apple iMac 27 (2020) 16GB 1TB Intel Core i7
Voordelen
Zeer krachtige desktop computer, Intel Core i7 processor en 16 GB werkgeheugen. 5K beeldscherm. Ook geschikt voor foto- en videobewerking. Veel opslagruimte. Inclusief toetsenbord en monitor. Alles compatibel met iphone. Stijlvol design.
Nadelen
De prijs van deze desktop pc ligt aanzienlijk hoger dan die van een gemiddelde desktop pc.
MSI Cubi N 8GL-067MYS
MSI Cubi N 8GL-067MYS
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsde desktop pc. Compact qua formaat. 256 gigabyte SSD. Energiezuinig. Stil tijdens gebruik. Ook geschikt om Netflix te streamen. Binnen enkele secondes opgestart. Monteerbaar achterop een scherm.
Nadelen
Deze mini desktop pc is niet geschikt voor zware taken zoals videobewerking.

Beste Desktop PCKoopgids: Welke Desktop PC is de beste koop van april 2024?

Een desktop PC is niet veel meer dan een computerkast, maar wel één van de belangrijkste onderdelen van je computer. Natuurlijk is een mooi beeldscherm fijn, maar een desktop PC is waar je computer op draait. Het is de basis van je computer en daarom is het ook belangrijk om te weten wat je nodig hebt van een desktop PC. Want dat is voor iedereen verschillend. Wie zijn of haar computer vooral gebruikt voor basisdingen zoals mailen en internetten, heeft iets heel anders nodig dan iemand die een desktop PC aanschaft om de nieuwste games te kunnen spelen.

Voor games

Om meteen bij de zwaarste desktop PC te beginnen, hebben we het over virtual reality. Virtual reality is steeds meer populariteit aan het winnen in games. Om dit soort games goed te kunnen spelen, heb je een krachtige desktop PC nodig. Omdat de beelden hierbij belangrijk zijn, moet je daarom letten op de videokaart. Kies voor minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1060 voor de mooiste beelden van je games. Een i7 processor van Intel Core wordt hierbij ook aangeraden. Voor minder veeleisende games kun je ook een i5 processor gebruiken. Bij de meeste games, vooral die nieuw worden uitgebracht, is een goede videokaart nog steeds belangrijk.

Voor bewerken

Wie zijn of haar desktop PC aanschaft voor andere doeleinden, bijvoorbeeld het bewerken van foto’s of video’s, moet weer op andere dingen letten. Met name het geheugen – hoewel dit ook opgaat voor grote games. Programma’s van Adobe zijn bijvoorbeeld veelgebruikt in video- en fotobewerking en vereisen wat opslagruimte. Je hebt hiervoor minimaal 8 GB aan werkgeheugen nodig. Voor het bewerken van foto’s kun je ook af met een i3 processor, maar voor het bewerken van video’s wordt een i7 processor weer aangeraden.

Voor de basis

Wie de desktop PC nodig heeft voor email en internet, hoeft dit allemaal niet zo nauw te nemen. Het maakt hiervoor niet uit welke processor je hebt of hoe goed je videokaart is. Ook je geheugen is bij bijna iedere desktop PC hiervoor wel voldoende. Je kunt natuurlijk nadenken over de langere termijn: misschien heb je kinderen die nu nog niet gamen of beelden bewerken, maar dit over een tijdje wel willen doen. Dan komt zo’n betere videokaart of groter geheugen opeens wel uit. Je betaalt meer voor die betere specificaties. Prijzen lopen van 300 tot zo’n 13.000 euro, hoewel dit laatste bedrag een uitschieter is.

Prijzen en waar te koop

Meestal liggen de prijzen tussen de 300 en 3000, waarbij je voor 3000 euro een echte gaming desktop PC aanschaft. Je koopt een desktop PC bijvoorbeeld bij Coolblue, maar ook bij andere elektronicazaken kun je terecht. Je lokale computerzaak zal ook een prima aanbod hebben voor een desktop PC, hoewel grotere zaken vaak meer keuzeopties bieden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Desktop PC

Wat zijn de voordelen van een desktop PC boven een laptop?

Desktops bieden over het algemeen meer rekenkracht, zijn makkelijker te upgraden en hebben een betere koeling, wat ideaal is voor intensieve taken.

Welke specificaties zijn belangrijk bij het kiezen van een desktop PC?

Belangrijke specificaties zijn de processor, RAM-geheugen, opslagcapaciteit en de grafische kaart, afhankelijk van je behoeften (gaming, video-editing, etc.).

Is het moeilijk om zelf een desktop PC samen te stellen?

Het samenstellen van een eigen desktop kan tijdrovend zijn, maar biedt wel meer vrijheid in componentkeuze. Basiskennis van hardware is aanbevolen.

Kan ik een desktop PC ook voor gaming gebruiken?

Ja, er zijn specifieke gaming-desktops met hoogwaardige grafische kaarten en snelle processors die geschikt zijn voor veeleisende games.

Wat is een All-In-One desktop?

Een All-In-One desktop integreert de computer en het beeldscherm in één apparaat, wat ruimtebesparend is maar vaak minder mogelijkheden voor upgrades biedt.

Top 5 Beste kopen
Logo