Dect Telefoon
Bijgewerkt: Juni 2024

Dect Telefoon

Dect Telefoon

Een DECT telefoon is een telefoon die werkt via het DECT protocol. Dit staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunication, oftewel digitale draadloze communicatie via de telefoon. Een DECT telefoon is handig om in huis te hebben. Je kunt intern bellen en kunt overal in huis de telefoon opnemen, omdat een DECT telefoon vaak in een set komt. Daarnaast is de telefoon draadloos, waardoor je vrij kunt lopen terwijl je aan de telefoon bent. De DECT telefoon wordt aangesloten op je eigen netwerk thuis. Er zijn een aantal dingen waar je over na kunt denken als je een DECT telefoon wil aanschaffen.

 

Aantal telefoons en nummerherkenning

Je kunt natuurlijk kijken naar het aantal telefoons in een set. Misschien wil je op iedere verdieping een telefoon, of wil je dat iedereen in zijn of haar kamer een telefoon heeft. Je kunt met een DECT telefoon altijd kiezen om uit te breiden en een extra telefoon aan te schaffen, dus als je hier over twijfelt, is dat helemaal niet erg. De meeste DECT telefoons hebben nummerherkenning. De Motorola S3002 heeft dit niet – je ziet dus niet het nummer of de naam van degene die belt. 

 

Telefoonboek en antwoordapparaat

De meeste DECT telefoons hebben ook een telefoonboek. Dat wil zeggen dat je een naam kunt opslaan bij het nummer, zodat je die naam meteen ziet als iemand belt. Zo hoef je geen nummers uit je hoofd te leren kennen. Er is weer één DECT telefoon die deze optie niet heeft: de Panasonic KX-TGA681EXB. Niet iedere DECT telefoon heeft een optie voor een antwoordapparaat. Dat kan wel handig zijn, zodat mensen een bericht kunnen inspreken als je even niet thuis bent. Met name de DECT telefoons van Gigaset en Panasonic bieden deze optie. Ook de AVM FRITZ!Fon C5, Profoon PDX-315 en Fysic FX-8025 hebben een antwoordapparaat. 

 

Grote toetsen

Deze laatstgenoemde DECT telefoon heeft ook nog eens extra grote toetsen. Handig wanneer je meer moeite krijgt met lezen – zo heb je geen leesbril nodig om te bellen. Extra grote toetsen vind je ook bij de Gigaset E290M, E560A, E720, E720HX, E560, E560HX, de Fysic FX-8035, FX-5520, FX-5500, FX-6000, FX-6020, FX-6030, FX-9000 en de Panasonic KX-TGE210, KX-TG6824 en KX-TGE212. Een DECT telefoon kost tussen de 30 en 200 euro. Een goedkope DECT telefoon met een retrolook is de D-Sign Graham. Deze kost 40 euro en ziet eruit als een draaitelefoon. Hier zit dan ook een draad aan en deze heeft geen nummerherkenning. 

 

Prijzen

In principe loopt de prijs op met het aantal telefoons in de set. Voor 30 euro heb je bijvoorbeeld maar één DECT telefoon. Je koopt je DECT telefoon in een elektronicazaak, telefoniezaak of gewoon via internet. Je DECT telefoon werkt natuurlijk alleen als je ook vaste telefonie hebt afgesloten bij je provider. Vaak kun je dit gemakkelijk doen en kost dit erg weinig. 
 

Beste Dect Telefoon aanbiedingen van Juni 2024