Crosstrainer

Op zoek naar de perfecte crosstrainer voor thuis? In dit artikel vergelijken we de top 5 beste crosstrainers. Ontdek welk model het beste bij jou past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Senz Sports C7000
Senz Sports C7000
Voordelen
Een vliegwiel van 12 kilogram. De lengtepas is manueel verstelbaar. Heeft een TFT touchscreen van 7 inch. 12 ingebouwde trainingsprogramma’s. Films kijken tijdens sporten. Staat erg stabiel.
Nadelen
Bij deze crosstrainer wordt standaard geen borstband meegeleverd
Focus Fitness Fox 3
Focus Fitness Fox 3
Voordelen
Beschikt over 18 aanwezige trainingsprogramma’s. Geruisloze training. Stabiel. Goede prijs en kwaliteitsverhouding. Geschikt tot 120kg. 2 jaar garantie. Verstelbare voetpedalen. Duidelijk display met veel trainingsgegevens.
Nadelen
Er kan geen tablet worden gekoppeld aan deze crosstrainer.
Tip: Beste keuze
Virtufit iconsole ctr 2.1 ergometer crosstrainer
Virtufit iconsole ctr 2.1 ergometer crosstrainer
Voordelen
Staplengte, passend bij je benen. Pedalen in drie verschillende standen. Transportwielen voor het makkelijk verplaatsen. De crosstrainer beschikt over een bidonhouder en een tabletouder.
Nadelen
Het snoer van deze crosstrainer had iets langer mogen zijn.
Tectake crosstrainer - 2-in-1 crosstrainer
Tectake crosstrainer - 2-in-1 crosstrainer
Voordelen
De weerstand is traploos instelbaar. Je houd prestaties makkelijk bij op het Lcd-display. Snelle en eenvoudige montage. Vliegwiel met riemensysteem. Zachte handgrepen.
Nadelen
Maximale belasting van deze crosstrainer is 100 Kilogram.
Flow Fitness Glider DCT2500i Crosstrainer
Flow Fitness Glider DCT2500i Crosstrainer
Bekijk Prijs »

Fitnessapparaat.nl

Voordelen
Makkelijk aan te sluiten via apps of je telefoon voor nog betere trainingen. Verlicht Lcd scherm om alles goed bij te houden. Beschikt over 24 programma’s en 16 verschillende trainingsniveau ’s. Een vliegwiel van 18.5 kilogram.
Nadelen
Deze crosstrainer is niet inklapbaar. Een borstband is bij te bestellen

Beste CrosstrainerKoopgids: Welke Crosstrainer is de beste koop van april 2024?

Een crosstrainer is een ideaal fitnessapparaat voor thuis. Zonder een sportschoolabonnement of een fietsrit door de regen, kun je met een crosstrainer thuis je conditie opbouwen of op peil houden. Het voordeel van een crosstrainer als thuis fitnessapparaat is dat je zeer weinig risico loopt op blessures. Andere thuis fitnessapparaten kunnen wel dit risico hebben, zeker wanneer je niemand in de buurt hebt die je kan wijzen op houdingen en andere details die het risico op blessures of onjuist gebruik vergroten.

Voordelen van een crosstrainer

Op een crosstrainer beweeg je je armen en benen tegelijkertijd op een vloeiende manier. Daardoor krijg je geen last van je gewrichten en blijft het risico op blessures laag. Met een crosstrainer kies je ervoor om je hele lichaam in beweging te brengen en te houden tijdens je sportsessie. Zo train je al je spieren in plaats van te focussen op enkel je benen, zoals bij hardlopen of fietsen het geval is. Doordat je hele lijf in beweging is en meer spieren gebruikt worden, kun je op een crosstrainer ook meer calorieën verbranden dan op veel andere apparaten.

Het vliegwiel en aandrijving

Het vliegwiel is een belangrijk onderdeel in de keuze voor jouw crosstrainer. Het gaat dan zowel om het gewicht als de plaats. De plaats kan voor of achteraan de crosstrainer zijn. Dit wordt dat front of rear driven genoemd. Een rear driven crosstrainer is geschikt voor intensieve trainingen en voor mensen die langer dan 1.90 meter zijn. Een front driven crosstrainer is minder zwaar en maakt deze optie goed geschikt voor mensen die snel last van hun knieën krijgen bijvoorbeeld. Met een front driven crosstrainer heb je minder risico dat je last van je gewrichten krijgt, omdat je kleinere bewegingen maakt.

Gewicht van vliegwiel en belasting

Bij een rear driven crosstrainer moet je meer kracht zetten om te kunnen bewegen. Het gewicht van het vliegwiel is daarnaast belangrijk. Hoe zwaarder het gewicht, hoe vloeiender en soepeler je bewegingen kunt maken op de crosstrainer. Met minimaal zes kilo ben je op zich prima af, maar er zijn ook genoeg crosstrainers met een vliegwiel van 10 tot 15, 15 tot 20 of zelfs boven de 20 kilo. De maximale belasting van een crosstrainer begint vaak bij 100 kilo, maar je vindt ook crosstrainers die geschikt zijn voor een belasting van meer dan 150 kilo.

Waar te koop

Een crosstrainer is vaak geschikt voor langere mensen, zelfs mensen die langer zijn dan twee meter. Wil je de crosstrainer met meer mensen kunnen gebruiken van verschillende lengtes? Dan kun je kijken naar crosstrainers met verstelbare voetpedalen of paslengte. Crosstrainers zijn er met verschillende types weerstand. Je koopt ze bij sportwinkels, sport webshops, of gewoon via Coolblue of Bol.com. Je betaalt minimaal 200 euro voor een crosstrainer en de prijs kan oplopen tot meerdere duizenden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Crosstrainer

Wat is een crosstrainer eigenlijk?

Een crosstrainer is een cardio-apparaat dat zowel de boven- als onderlichaam traint door een loop- en armbeweging te simuleren.

Wat zijn de voordelen van trainen op een crosstrainer?

Crosstrainers zijn effectief voor calorieverbranding, verbetering van cardiovasculaire gezondheid, en hebben minder impact op de gewrichten vergeleken met hardlopen.

Is het moeilijk om een crosstrainer te gebruiken?

Nee, crosstrainers zijn over het algemeen gebruiksvriendelijk en geschikt voor alle fitnessniveaus.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een crosstrainer?

De benodigde ruimte varieert per model, maar reserveer minstens een gebied van 2 x 1,5 meter voor voldoende bewegingsvrijheid.

Zijn er ook crosstrainers voor buiten?

Ja, er zijn speciale outdoor crosstrainers, maar deze zijn over het algemeen duurder en minder veelzijdig dan indoor modellen.

Top 5 Beste kopen
Logo