Denon Home
Bijgewerkt: Juni 2023

Denon Home

Denon Home

Het bedrijf Denon heeft een nieuwe luidsprekerlijn uitgebracht met de naam Denon Home. Denon Home staat bekend als de opvolger van eerdere HEOS by Denon en is compatibel met zowel HEOS luidsprekers als andere HEOS compatibele apparaten. Denon Home kan ook geassocieerd worden met HEOS compatibele apparaten. De Denon Home 150, de Denon Home 250 en de Denon Home 350 zijn de drie nieuwe Denon Home luidsprekers die vanaf nu door Denon zijn geïntroduceerd. Het is mogelijk om indirecte controle over de luidsprekers uit te oefenen via bijvoorbeeld Google Assistant en Siri. Daarnaast zijn de luidsprekers uitgerust met twee microfoons die momenteel zijn uitgeschakeld, maar in de toekomst via een zogenaamde firmware update kunnen worden ingeschakeld. Dit zou het gelijk mogelijk maken om via spraakbesturing controle uit te oefenen over de luidsprekers.

Een soundbar is een langwerpig apparaat dat wordt gebruikt om het geluid van een televisie, computer of andere bron te verbeteren. Het is ontworpen om te worden geplaatst onder of boven de televisie, waardoor het een eenvoudige manier is om het geluid van een systeem te verbeteren zonder veel gedoe met losse luidsprekers.

Een soundbar bestaat uit een aantal luidsprekers die zijn gericht op de luisteraar, en sommige modellen bevatten ook een subwoofer voor extra basgeluid. Veel soundbars zijn ook voorzien van verschillende aansluitmogelijkheden, zoals HDMI, AUX of Bluetooth, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangesloten op een breed scala aan apparaten.

Om een soundbar te gebruiken, moet je deze eerst aansluiten op de juiste bron. Dit kan gedaan worden met een HDMI-kabel, een AUX-kabel of door middel van draadloze technologie zoals Bluetooth. Als je de soundbar hebt aangesloten, kun je hem inschakelen en de geluidsinstellingen op de televisie aanpassen zodat het geluid via de soundbar wordt afgespeeld.

Sommige soundbars zijn ook voorzien van extra functies, zoals de mogelijkheid om stemassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant te gebruiken, of om te functioneren als een multiroom-systeem waarmee je muziek kunt afspelen in verschillende kamers van je huis.

In het algemeen is een soundbar een gemakkelijke en betaalbare manier om het geluid van een televisie, computer of andere bron te verbeteren, zonder dat je veel gedoe hebt met het installeren van losse luidsprekers.

Denon Home is eenvoudig te verbinden en veelzijdig te gebruiken

Het is mogelijk om de luidspreker via Bluetooth of WiFi met een apparaat te verbinden, net zoals dat kon met de HEOS luidsprekers. Er is ook een bekabelde verbindingsmogelijkheid beschikbaar, want de luidsprekers zijn voorzien van een ethernetaansluiting. Via de USB-poort is het nu ook beschikbaar om bijvoorbeeld een USB of een harde schijf met muziek op het apparaat aan te sluiten. Er is ook een AUX ingang op de luidsprekers, zodat je de mogelijkheid hebt om een lp speler of een cd speler rechtstreeks op de luidspreker kunt afspelen en het geluid naar de andere luidsprekers kunt streamen.

 

Denon Home biedt ondersteuning voor een aantal verschillende streamingdiensten

De Denon Home luidsprekers zijn ook compatibel met enkele streamingdiensten. Enkele van deze diensten zijn Apple Music, Spotify, Tidal, Napster, TuneIn en bijvoorbeeld Deezer. Je kunt naar je favoriete radiostations luisteren zonder de bijbehorende app te hoeven gebruiken, omdat de luidsprekers zijn uitgerust met diverse fysieke knoppen. Bovendien ben je in staat om het volume dat uit de luidspreker komt te veranderen met behulp van het aanraakpaneel.

 

Denon Home is compatibel met HEOS

Het feit dat Denon Home compatibel is met HEOS luidsprekers en andere HEOS apparaten, zoals een soundbar, een subwoofer en een receiver, is een belangrijk voordeel van het gebruik van dit product. Daarom heb je maar één app nodig om je beide luidsprekers te bedienen. Wanneer ze een nieuwe luidsprekerserie lanceren, maken veel firma's deze functie niet beschikbaar voor hun klanten.

 

Spraakbesturing Denon Home

Er zijn in totaal 2 microfoons verwerkt met de Denon Home luidsprekers. Deze zijn nu nog niet ingeschakeld en men verwacht alleen dat ze in de mogelijke toekomst gebruikt zullen worden voor spraakbesturing. Wel kun je de luidspreker bedienen met de spraakgestuurde bediening op je smartphone of een andere luidspreker die ook spraakbesturing heeft.

Voordelen Denon Home systeem

De voordelen van een Denon Home-systeem kunnen onder andere zijn dat het een hoge kwaliteit geluidsweergave biedt, flexibiliteit in het instellen van het systeem en de mogelijkheid om draadloos muziek te streamen vanaf verschillende bronnen. Het kan ook gemakkelijk worden gecombineerd met andere domotica-apparaten in het huis voor een geïntegreerde ervaring.

Nadelen Denon Home

Er zijn een aantal mogelijke nadelen van een Denon Home-systeem. Ten eerste kan het aanschaffen van dit type systeem duur zijn, vooral als je kiest voor een hoogwaardig model met veel extra functies. Ten tweede kan het moeilijk zijn om het systeem te installeren en te configureren als je niet vertrouwd bent met elektronica. Ten derde kan het gebruik van het systeem complex zijn, vooral als je veel verschillende apparaten wilt koppelen en instellen.

Beste Denon Home aanbiedingen van Juni 2023