PS5 Racestuur F1
Bijgewerkt: Maart 2023

PS5 Racestuur F1

PS5 Racestuur F1

Er zijn veel verschillende fabrikanten die een PS5 racestuur hebben uitgebracht. Er zijn zelfs een paar racesturen die zowel voor andere apparaten als de PS5 geschikt zijn. Met een racestuur kun je als een echte racecoureur op avontuur gaan in verschillende racespellen. Het voelt hierdoor net alsof je echt in de auto zit en meedoet aan een echte race. Een onvergetelijke ervaring als je een echte fan van racen bent. Zeker wanneer je een racestuur gekocht hebt en een PS5 game speelt zoals Gran Turismo 7 kun je eigenlijk niet meer zonder. Iedere PS5 racestuur is voorzien van verschillende aspecten, zoals bijvoorbeeld trillingen. Hierdoor merk je echt dat je in de vangrail beland bent of op het gras aan het rijden bent. Ook een hobbel in het circuit is op deze manier goed merkbaar, wat zorgt voor een extra uitdaging. 

 

Verschillende modellen

Er zijn in principe 4 verschillende modellen racesturen waar je uit kunt kiezen. Als je een klein budget hebt beland je al snel bij de hele goedkope racestuurtjes die niet van force feedback zijn voorzien. Vaak zijn deze modellen ook beperkt in de rotatie van het stuur, waardoor niet alle stuurbewegingen goed overeenkomen. Het is dus aan te raden om voor een kwalitatief goed racestuur te kiezen als jij echt alles uit jouw PS5 wilt halen. Hieronder lichten wij kort de verschillende modellen toe, zodat jij precies weet welk model het beste bij jouw past.

 

Een racestuur met tandwielen

Als je naar een goedkoop PS5 racestuur op zoekt bent beland je al snel bij een racestuur met een systeem dat gebaseerd is op tandwielen. Deze racesturen zijn meestal voorzien van relatief kleine motoren die werken met behulp van tandwielen. Een nadeel van dit systeem is dat de motor vaak niet krachtig genoeg is om echt goed tegenkracht te kunnen zetten aan de bestuurder. Daarnaast kunnen de tandwielen veel lawaai maken. Gelukkig zijn er veel racesturen met tandwielen te vinden waar je alsnog veel plezier van kunt hebben.

 

Een racestuur met riemaandrijving

De modellen in de middenklasse zijn de modellen die in plaats van tandwielen een sterkere motor gebruiken. De krachten worden bij dit model racestuur via een riem aan de stuuras doorgegeven. Hierdoor komt er meer kracht direct in het stuur terecht, waardoor de feedback een stuk gedetailleerder zal zijn. Hierdoor geniet je niet alleen van een sterkere trekkracht, maar ook van het subtieler doorgeven van zaken zoals de conditie van de weg en de grip. Daarnaast zit er minder vertraging in het doorgeven van de krachten, waardoor je sneller kunt reageren.

Een racestuur met een eigen stuur

Nog een prijsklasse hoger en je krijgt meer keuze over hoe jij jouw opstelling in wilt richten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een Formule 1 stuur kiezen, of je kiest juist voor een rond stuur. Dit heeft ermee te maken dat veel motoren in deze prijsklassen een handmatig montagesysteem hebben, waardoor jij zelf een stuur naar keuze kunt monteren. Je kunt zelfs een echt autostuur monteren als je voor een aparte button box kiest.

 

Een racestuur met Direct Drive

Het laatste model is een racestuur met Direct Drive. Dit is voor de beste racers eigenlijk al jaren de standaard. Je moet wel wat voor dit model PS5 racestuur over hebben, de prijs ligt namelijk een stuk hoger.

Beste PS5 Racestuur aanbiedingen van Maart 2023