Dak Fietsendrager

Ben je op zoek naar de beste dak fietsendrager? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke het beste bij jouw behoeften past. Lees onze gids en maak de juiste keuze!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Thule ProRide 598 Fietsendrager Dak
Thule ProRide 598 Fietsendrager Dak
Voordelen
Je gemakkelijk en heel snel de fiets op de drager monteren. De fiets kan niet vallen, dankzij de tanden op het verlengstuk. Je kunt de fietsendrager eenvoudig opbergen. De fietsendrager heeft een framehouder en een wielgoot.
Nadelen
Het gewicht van de fiets mag niet meer dan 20 kilogram zijn.
Thule FreeRide 532 Fietsendrager Dak
Thule FreeRide 532 Fietsendrager Dak
Voordelen
De fietsendrager is functioneel. De fietsendrager beschikt over twee sloten. Je monteert de fietsendrager eenvoudig op het dak van de auto. De framehouder van de fietsendrager is geschikt voor bijna alle soorten frames.
Nadelen
De fietsendrager kan geen hele zware fietsen aan van meer dan 17 kilo.
Tip: Beste keuze
Twinny Load Dak Fietsendrager
Twinny Load Dak Fietsendrager
Voordelen
Je krijgt twee jaar garantie op de fietsendrager. De fietsendrager wordt afgemonteerd geleverd. Je kunt de fiets afsluiten op de fietsendrager. De wielgoot is gemaakt van aluminium.
Nadelen
Niet geschikt voor meerdere fietsen.
Atera Giro Speed Fietsendrager Dak
Atera Giro Speed Fietsendrager Dak
Voordelen
Eenvoudig en direct te monteren op de dakdragers. Zeer geschikt voor fietsen met een carbon frame. Je krijgt een garantie van wel 3 jaar. De fietsendrager is vervaardigd uit licht aluminium. Beschikt over wielbescherming.
Nadelen
Je kunt het niet gebruiken in combinatie met een steekas.
Thule TopRide 568 Dak Fietsendrager
Thule TopRide 568 Dak Fietsendrager
Voordelen
Heeft een laadvermogen van ongeveer 18 kilogram. Je monteert de fiets op de drager via de wielen. Je kunt aan beide kanten van de auto de fiets bevestigen. De fietsendrager heeft een geïntegreerd kabelslot.
Nadelen
De prijs is misschien wat aan de hoge kant, maar de kwaliteit is uitstekend.

Beste Dak FietsendragerKoopgids: Welke Dak Fietsendrager is de beste koop van april 2024?

Voor veel mensen is de fiets enorm belangrijk. Je gaat er mee naar je werk, je kunt er mooie uitstapjes mee maken en je kunt even snel een boodschap doen. Eigenlijk is een fiets bijna onmisbaar geworden. Dit is dan ook de reden dat veel mensen de fiets mee willen nemen met de auto, bijvoorbeeld om de fiets mee naar de camping te nemen of om een keer op een andere locatie te kunnen fietsen. Een fietsendrager is hierbij onmisbaar. Bij het kiezen van een fietsendrager kun je kiezen voor een fietsendrager die achterop of bovenop de auto wordt gemonteerd. In dit artikel gaan wij in op alle voordelen en nadelen van een dak fietsendrager.

De voordelen van een dak fietsendrager

Een dak fietsendrager heeft als grootste voordeel dat deze heel praktisch in gebruik is. Met een dak fietsendrager blijft de trekhaak en/ of de achterklep van de auto namelijk altijd vrij. De auto blijft dus gemakkelijk toegankelijk via de achterklep, waardoor je gewoon via de achterklep bij jouw spullen kunt komen en niet over de achterbank hoeft te bukken. Ook het zicht door de achterklep wordt met een dak fietsendrager niet beperkt, waardoor je jouw achteruitkijkspiegel gewoon kunt blijven gebruiken. Daarnaast kun je dankzij een dak fietsendrager de trekhaak gebruiken voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld voor het meenemen van een caravan, vouwwagen of aanhanger. Een dak fietsendrager is dus perfect te gebruiken voor mensen die naar de camping gaan. Daarnaast is een dakdrager vaak geschikt voor meerdere fietsen. Zo kun je tot wel drie fietsen tegelijk vervoeren. Een ander voordeel is dat je geen wit kentekenplaat nodig hebt, wat bij een fietsendrager voor op de trekhaak wel het geval is.

De nadelen van een dak fietsendrager

Een nadeel van een dak fietsendrager is dat je een dakdrager nodig hebt om de dak fietsendrager op te kunnen monteren. Deze dakdrager zorgt ervoor dat de fietsendrager is voorzien van een stabiele ondergrond. De bevestiging van de dakdrager is daarnaast wel zeer eenvoudig uit te voeren, waardoor de dakdrager binnen mum van tijd gemonteerd is. Daarnaast zijn er ook verschillende auto’s die al zijn voorzien van een dakdrager, waardoor deze niet apart aangeschaft hoeft te worden. Een ander nadeel van een fietsendrager op het dak is dat je tijdens het rijden meer wind vangt. Dit zorgt voor meer geluidsoverlast een kan er daarnaast ook voor zorgen dat je meer brandstof gebruikt tijdens het rijden. Let er daarnaast tijdens het rijden met een dak fietsendrager altijd op dat je niet door iedere tunnel of parkeergarage past. De auto is namelijk een stuk hoger geworden doordat er fietsen op gemonteerd zijn.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Dak Fietsendrager

Hoeveel fietsen kan een dak fietsendrager dragen?

De meeste dak fietsendragers kunnen één fiets dragen, maar er zijn ook modellen beschikbaar die twee fietsen kunnen dragen.

Kan ik een dak fietsendrager op elk type auto installeren?

Nee, dak fietsendragers zijn ontworpen om op auto’s met een dakrailsysteem of dwarsstangen te worden geïnstalleerd. Auto’s zonder deze voorzieningen kunnen geen dak fietsendrager gebruiken.

Is het moeilijk om een fiets op een dak fietsendrager te plaatsen?

Het kan even wennen zijn in het begin, maar met wat oefening is het vrij eenvoudig om een fiets op een dak fietsendrager te plaatsen. Het vergt wel wat kracht en evenwicht om de fiets omhoog te tillen.

Kan ik andere bagage naast de fietsen op de dak fietsendrager plaatsen?

Het is mogelijk om andere lichte bagage naast de fietsen op de dak fietsendrager te plaatsen, zoals een dakkoffer of een surfplank. Het is echter belangrijk om de maximale gewichtslimiet van de dak fietsendrager en de auto niet te overschrijden.

Heeft een dak fietsendrager invloed op het brandstofverbruik van mijn auto?

Ja, het gebruik van een dak fietsendrager kan het brandstofverbruik van de auto verhogen. Dit komt doordat de fiets(en) op het dak de aerodynamica van de auto verstoren, waardoor er meer weerstand ontstaat. Het is dus verstandig om de dak fietsendrager te verwijderen wanneer deze niet in gebruik is om brandstof te besparen.

Top 5 Beste kopen
Logo