Dak Fietsendrager
Bijgewerkt: Juli 2024

Dak Fietsendrager

Dak Fietsendrager

Voor veel mensen is de fiets enorm belangrijk. Je gaat er mee naar je werk, je kunt er mooie uitstapjes mee maken en je kunt even snel een boodschap doen. Eigenlijk is een fiets bijna onmisbaar geworden. Dit is dan ook de reden dat veel mensen de fiets mee willen nemen met de auto, bijvoorbeeld om de fiets mee naar de camping te nemen of om een keer op een andere locatie te kunnen fietsen. Een fietsendrager is hierbij onmisbaar. Bij het kiezen van een fietsendrager kun je kiezen voor een fietsendrager die achterop of bovenop de auto wordt gemonteerd. In dit artikel gaan wij in op alle voordelen en nadelen van een dak fietsendrager. 

 

De voordelen van een dak fietsendrager

Een dak fietsendrager heeft als grootste voordeel dat deze heel praktisch in gebruik is. Met een dak fietsendrager blijft de trekhaak en/ of de achterklep van de auto namelijk altijd vrij. De auto blijft dus gemakkelijk toegankelijk via de achterklep, waardoor je gewoon via de achterklep bij jouw spullen kunt komen en niet over de achterbank hoeft te bukken. Ook het zicht door de achterklep wordt met een dak fietsendrager niet beperkt, waardoor je jouw achteruitkijkspiegel gewoon kunt blijven gebruiken. Daarnaast kun je dankzij een dak fietsendrager de trekhaak gebruiken voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld voor het meenemen van een caravan, vouwwagen of aanhanger. Een dak fietsendrager is dus perfect te gebruiken voor mensen die naar de camping gaan. Daarnaast is een dakdrager vaak geschikt voor meerdere fietsen. Zo kun je tot wel drie fietsen tegelijk vervoeren. Een ander voordeel is dat je geen wit kentekenplaat nodig hebt, wat bij een fietsendrager voor op de trekhaak wel het geval is. 

 

De nadelen van een dak fietsendrager

Een nadeel van een dak fietsendrager is dat je een dakdrager nodig hebt om de dak fietsendrager op te kunnen monteren. Deze dakdrager zorgt ervoor dat de fietsendrager is voorzien van een stabiele ondergrond. De bevestiging van de dakdrager is daarnaast wel zeer eenvoudig uit te voeren, waardoor de dakdrager binnen mum van tijd gemonteerd is. Daarnaast zijn er ook verschillende auto’s die al zijn voorzien van een dakdrager, waardoor deze niet apart aangeschaft hoeft te worden. Een ander nadeel van een fietsendrager op het dak is dat je tijdens het rijden meer wind vangt. Dit zorgt voor meer geluidsoverlast een kan er daarnaast ook voor zorgen dat je meer brandstof gebruikt tijdens het rijden. Let er daarnaast tijdens het rijden met een dak fietsendrager altijd op dat je niet door iedere tunnel of parkeergarage past. De auto is namelijk een stuk hoger geworden doordat er fietsen op gemonteerd zijn. 

Beste Dak Fietsendrager aanbiedingen van Juli 2024