Coblo Blocks
Bijgewerkt: Juni 2024

Coblo Blocks

Coblo Blocks

Coblo Blocks is een Nederlands merk van hoge kwaliteit en educatief speelgoed. De naam Coblo is een samentrekking van de woorden constructie en blokken en geeft daarmee ook gelijk aan wat het is: een set van kleurrijke, kunststof onderdelen in verschillende vormen met daaraan magneetjes, waarmee de onderdelen aan elkaar bevestigd kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om allerlei vormen en figuren te maken en kan je kind zijn creativiteit volledig benutten. Kastelen, dieren, raketten en voertuigen: er is heel veel mogelijk. Bovendien is het speelgoed ook geschikt voor slechtziende en blinde kinderen.

 

Ontwerp

Het ontwerp van de Coblo Blocks kenmerkt zich doordat ieder onderdeel een stervorm in reliëf bevat. Hierdoor krijgen de onderdelen niet alleen een mooie uitstraling, maar zijn ze ook prettig om vast te houden en geven ze meer grip. Daarmee onderscheid het merk zich van andere merken die magnetische constructieblokken aanbieden. De onderdelen zijn verkrijgbaar in allerlei felle kleuren en pastelkleuren, maar het is ook mogelijk om transparante onderdelen te kopen. De producten hebben grote en sterke magneten, waardoor het makkelijk is om ermee te bouwen en er ook groter gebouwd kan worden. Door het gebruik van kleinere onderdelen en magneten is het speelgoed geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Educatief speelgoed

Het Coblo Blocks speelgoed wordt ook wel educatief speelgoed genoemd. Met behulp van de Coblo Blocks kunnen kinderen op een speelse manier hun kennis uitbreiden over kleuren, vormen, letters, cijfers, sommen en meer. Op de website van Coblo is het mogelijk om verschillende opdrachten te bekijken die je samen met je kind met behulp van de Coblo Blocks kunt uitvoeren. Deze opdrachten zijn in samenwerking meer leerkrachten uit het basisonderwijs ontwikkeld. Het speelgoed wordt ook wel open ended speelgoed genoemd, omdat er geen voorgeschreven vorm van spelen is en kinderen hun fantasie en creativiteit volledig kunnen benutten. 

 

Beschikbare sets

De Coblo Blocks zijn verkrijgbaar in verschillende sets. De sets zijn verkrijgbaar in felle kleuren, ook wel Coblo Classic genoemd, in pastelkleuren, oftewel Coblo Pastel, en in een transparante variant. Binnen deze kleuren kun je kiezen uit sets met verschillende aantallen onderdelen en zijn er sets speciaal voor het onderwijs, waarbij de constructieblokken worden geleverd in een doos samen met opdrachtkaarten. Daarnaast zijn er nog specifieke sets, zoals een knikkerbaan en racebaan en kun je het speelgoed uitbreiden met auto’s, figuurtjes en zeshoekige onderdelen. De opdrachtkaarten zijn ook los verkrijgbaar. Al deze onderdelen kunnen met elkaar gecombineerd worden voor nog meer speelplezier.

 

Coblo Blocks, waar te koop?

De magnetische constructieblokken van Coblo zijn relatief nieuw, want het bedrijf werd in 2021 opgericht. Het is daarom nog niet op heel veel plekken verkrijgbaar. Je kunt het speelgoed direct bij Coblo online kopen of via Bol.com. Koop je je speelgoed liever in een fysieke winkel, dan kun je via de website van Coblo ook een overzicht vinden van speelgoedwinkels in Nederland en België waar het speelgoed wordt verkocht. De prijzen voor de startsets beginnen bij zo’n 50 euro, al zijn er ook kleinere (uitbreidings)sets verkrijgbaar tegen lagere prijzen. 

Beste Coblo Blocks aanbiedingen van Juni 2024