Co Sleeper
Bijgewerkt: Juni 2023

Co Sleeper

Co Sleeper

Hoe vind je de juiste Co Sleeper? 

De co sleeper of het aanschuifbedje is de ideale manier of je kindje de eerste maanden na de geboorte ook ’s nachts vlakbij te hebben. Het geeft natuurlijk een prettig en veilig gevoel om te weten dat je baby niet ver van je vandaan ligt te slapen, maar waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte co sleeper? In dit artikel lees je er alles over. 

Wat is een co sleeper? 

Een co sleeper of aanschuifbedje is een wiegje dat aan één kant op gedaan kan worden. Sommige modellen zijn standaard aan één kant open, maar verreweg de meeste kunnen open- en dicht geritst of geschoven worden. Hierdoor kun je de co sleeper makkelijk tegen je eigen bed aanschuiven, waardoor je baby direct naast je slaapt. Daarom wordt dit type wieg dus ook wel een aanschuifbedje genoemd. 

Waarom kiezen voor een co sleeper? 

Uiteraard is het gebruik van een co sleeper absoluut niet verplicht, maar het gebruik hiervan brengt wel voordelen mee, zeker in de eerste paar maanden. Wanneer je baby borstvoeding krijgt wordt ’s nachts voeden een stuk makkelijker, aangezien je kindje al naast je ligt. Je hoeft dus dan niet meer helemaal naar de babykamer. 

Een ander voordeel is dat je baby zo dichtbij slaap, maar nog wel in een eigen bedje. Het is af te raden om je baby bij je in bed te laten slapen, maar met een co-sleeper maak je de afstand klein. Het is daarom ook het best om te kiezen voor een co sleeper met een tussenhekje. Zo kan je kindje niet toch per ongeluk bij je in bed belanden. Daarnaast kun je door de nabijheid het direct horen als er iets aan de hand is met je kindje. 

Een co sleeper gebruiken

Het is uiteraard belangrijk om de bijgeleverde instructies van een co sleeper goed door te lezen en op te volgen. Zo voorkom je ongelukken. Verder is het aan te raden om voor een co sleeper met een tussenhekje te kiezen. Zo voorkom je dat je kindje ’s nachts in het grote bed terecht komt, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Ook handig is als het aanschuifwiegje kan worden vastgezet aan het grote bed, om zo per ongeluk verschuiven en daardoor een spleet tussen het wiegmatras en je eigen matras te voorkomen. 

Hoe lang je een co sleeper gebruikt verschilt per baby, maar in de meeste gevallen zal dit ongeveer zes maanden of een half jaar zijn. Als je kindje vroeg beweeglijk wordt dan zul je eerder de switch naar een ledikantje moeten maken.

Beste Co Sleeper aanbiedingen van Juni 2023