Co Sleeper

Op zoek naar de beste co sleeper? We hebben de top 5 voor je vergeleken! Ontdek de perfecte slaapoplossing voor jou en je baby. Lees verder! #cosleeper
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Chicco Next2Me Co-Sleeper – Babybed
Chicco Next2Me Co-Sleeper – Babybed
Voordelen
Het aanschuifbedje is makkelijk aan je eigen bed te monteren. Het lichtgewicht frame is gemakkelijk in te klappen. Door de verstelbare hoogte past het naast ieder bed.
Nadelen
Het matras is aan de harde kant. Het aanschuifbedje is lastig waterpas te krijgen.
Baninni Co Sleeper Wieg - Aanschuifwieg - Elia – Donkergrijs
Baninni Co Sleeper Wieg - Aanschuifwieg - Elia – Donkergrijs
Voordelen
Het aanschuifwiegje is makkelijk op te zetten en zeer stabiel. Het meegeleverde matras is dik en stevig, dus comfortabel. De hoogte is gemakkelijk te verstellen.
Nadelen
Het design is niet heel mooi en heeft een ‘camping bed’ gevoel.
Tip: Beste keuze
Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper - Essential Grey
Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper - Essential Grey
Voordelen
Stevig maar makkelijk in te klappen en te vervoeren met de bijgeleverde draagtas. De co sleeper biedt extra opbergruimte in de vorm van een draagmand. Verder is het aanschuifbedje makkelijk in hoogte verstelbaar.
Nadelen
De afmetingen van het matras wijken af van de standaard maten. Hierdoor is het vinden van passend beddengoed lastig.
Safety 1st Calidoo Co-Sleeper - Warm Grey
Safety 1st Calidoo Co-Sleeper - Warm Grey
Voordelen
De co sleeper is stevig en makkelijk in elkaar te zetten. Door de riemen is het makkelijk aan je eigen bed vast te zetten en het wiegje is in hoogte verstelbaar.
Nadelen
Het bijgeleverde matras is dun en heeft een afwijkend formaat.
Tutti Bambini Cozee Bedside Co-sleeper - Zilver
Tutti Bambini Cozee Bedside Co-sleeper - Zilver
Voordelen
Het aanschuifwiegje kan ook losstaand gebruikt worden en is in zes hoogtes verstelbaar. Doordat het bedje makkelijk in en uit elkaar te halen is kan het ook als reiswieg gebruikt worden.
Nadelen
De bijgeleverde handleiding is onduidelijk.

Beste Co SleeperKoopgids: Welke Co Sleeper is de beste koop van april 2024?

Hoe vind je de juiste Co Sleeper? 

De co sleeper of het aanschuifbedje is de ideale manier of je kindje de eerste maanden na de geboorte ook ’s nachts vlakbij te hebben. Het geeft natuurlijk een prettig en veilig gevoel om te weten dat je baby niet ver van je vandaan ligt te slapen, maar waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte co sleeper? In dit artikel lees je er alles over.

Wat is een co sleeper? 

Een co sleeper of aanschuifbedje is een wiegje dat aan één kant op gedaan kan worden. Sommige modellen zijn standaard aan één kant open, maar verreweg de meeste kunnen open- en dicht geritst of geschoven worden. Hierdoor kun je de co sleeper makkelijk tegen je eigen bed aanschuiven, waardoor je baby direct naast je slaapt. Daarom wordt dit type wieg dus ook wel een aanschuifbedje genoemd.

Waarom kiezen voor een co sleeper? 

Uiteraard is het gebruik van een co sleeper absoluut niet verplicht, maar het gebruik hiervan brengt wel voordelen mee, zeker in de eerste paar maanden. Wanneer je baby borstvoeding krijgt wordt ’s nachts voeden een stuk makkelijker, aangezien je kindje al naast je ligt. Je hoeft dus dan niet meer helemaal naar de babykamer.

Een ander voordeel is dat je baby zo dichtbij slaap, maar nog wel in een eigen bedje. Het is af te raden om je baby bij je in bed te laten slapen, maar met een co-sleeper maak je de afstand klein. Het is daarom ook het best om te kiezen voor een co sleeper met een tussenhekje. Zo kan je kindje niet toch per ongeluk bij je in bed belanden. Daarnaast kun je door de nabijheid het direct horen als er iets aan de hand is met je kindje.

Een co sleeper gebruiken

Het is uiteraard belangrijk om de bijgeleverde instructies van een co sleeper goed door te lezen en op te volgen. Zo voorkom je ongelukken. Verder is het aan te raden om voor een co sleeper met een tussenhekje te kiezen. Zo voorkom je dat je kindje ’s nachts in het grote bed terecht komt, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Ook handig is als het aanschuifwiegje kan worden vastgezet aan het grote bed, om zo per ongeluk verschuiven en daardoor een spleet tussen het wiegmatras en je eigen matras te voorkomen.

Hoe lang je een co sleeper gebruikt verschilt per baby, maar in de meeste gevallen zal dit ongeveer zes maanden of een half jaar zijn. Als je kindje vroeg beweeglijk wordt dan zul je eerder de switch naar een ledikantje moeten maken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Co Sleeper

Wat is een co-sleeper en waarom zou ik er een willen gebruiken?

Een co-sleeper is een wiegje of bedje dat naast het ouderlijk bed wordt geplaatst, zodat de baby dicht bij de ouders kan slapen. Dit maakt het gemakkelijker om ’s nachts borstvoeding te geven, de baby te troosten en een gevoel van nabijheid te behouden. Het kan ook de angst voor wiegendood verminderen, omdat de baby dichtbij en onder toezicht van de ouders slaapt.

Is het veilig om een co-sleeper te gebruiken?

Ja, mits de juiste veiligheidsvoorschriften worden gevolgd. Zorg ervoor dat de co-sleeper stevig is bevestigd aan het ouderlijk bed en dat er geen openingen zijn waar de baby in kan vast komen te zitten. Plaats geen kussens, dekens of andere losse voorwerpen in de co-sleeper. Volg altijd de veiligheidsrichtlijnen van de fabrikant.

Tot welke leeftijd kan mijn baby in een co-sleeper slapen?

Dit kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de grootte van je baby. De meeste co-sleepers zijn ontworpen voor baby’s tot ongeveer 6 maanden oud. Het is belangrijk om de gewichtsen leeftijdsbeperkingen van de co-sleeper die je gebruikt te controleren en over te stappen op een ander slaapsysteem zodra je baby te groot wordt.

Kan ik een co-sleeper gebruiken als ik geen borstvoeding geef?

Ja, een co-sleeper kan ook nuttig zijn voor ouders die flesvoeding geven. Het maakt het gemakkelijker om de baby ’s nachts te voeden en te verzorgen zonder uit bed te hoeven stappen, wat kan helpen om de slaap van zowel de ouders als de baby te bevorderen.

Kan ik een co-sleeper gebruiken als ik een tweepersoonsbed heb?

Ja, co-sleepers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, waaronder co-sleepers die speciaal zijn ontworpen voor tweepersoonsbedden. Deze kunnen worden aangepast om aan te sluiten op de breedte van je bed, zodat je baby veilig naast je kan slapen, zelfs als je een groter bed hebt.

Top 5 Beste kopen
Logo