Clusterverlichting

Ben je op zoek naar de beste clusterverlichting? In dit artikel vergelijken we de top 5 clusterverlichting. Ontdek nu de beste clusterverlichting voor een feestelijke sfeer!
Clusterverlichting
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
DecorativeLighting Micro Cluster Kerstverlichting - 16 meter - 800 LED's - Extra warm wit
DecorativeLighting Micro Cluster Kerstverlichting - 16 meter - 800 LED's - Extra warm wit
Voordelen
Voorzien van 800 LED lampjes. Geschikt voor een boom tot 240 cm hoog. Inclusief controller die is voorzien van 8 functies. Heeft een geheugen om de functie te onthouden. Inclusief 3 meter aansluitsnoer.
Nadelen
Niet geschikt voor een boom met witte/ zilveren kleuren vanwege het warme licht.
Kerstboomverlichting Micro Cluster - 8 m - 400 LED's - warm wit
Kerstboomverlichting Micro Cluster - 8 m - 400 LED's - warm wit
Voordelen
Geschikt voor een boom tot 150 cm. Bevat 8 verschillende lichtfuncties. 2 cm tussenruimte tussen de lampjes. Laat je boom in één keer mooi oplichten. Geschikt voor binnen en buiten.
Nadelen
De lampjes kunnen een beetje flikkeren als ze net aanstaan.
Tip: Beste keuze
Nampook Kerstboomverlichting - 18 meter - 240 warm witte LEDs – Buiten
Nampook Kerstboomverlichting - 18 meter - 240 warm witte LEDs – Buiten
Voordelen
Geven een wit licht af die mooi staat bij bomen met een koeler kleurenpalet. Met snoer van 18 meter. Met handige aan/uit schakelaar in het snoer. Kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.
Nadelen
De afstand tussen de lampjes is wat groter dan bij andere modellen, namelijk 7,5 cm.
Luca Lighting Cluster Kerstboomverlichting met 1152 LED Lampjes - L800 cm - Warm Wit
Luca Lighting Cluster Kerstboomverlichting met 1152 LED Lampjes - L800 cm - Warm Wit
Voordelen
Geschikt voor bomen tot ongeveer 185 cm hoog. Het snoer heeft een donkergroene kleur en valt mooi weg in de boom. Bevat maar liefst 1152 LED lampjes voor extra veel verlichting. Voorzien van timer.
Nadelen
De timer kan niet uitgezet worden.
Micro Cluster met Haspel - 1250 LED - 25 meter - met timer - extra warm wit
Micro Cluster met Haspel - 1250 LED - 25 meter - met timer - extra warm wit
Voordelen
Extra warm witte kleur. Met 8 functies en een geheugen. Kan binnen en buiten opgehangen worden. Lengte van maar liefst 25 meter. Voorzien van groen snoer.
Nadelen
De lampjes kunnen niet worden vervangen.

Beste ClusterverlichtingKoopgids: Welke Clusterverlichting is de beste koop van februari 2024?

De beste aanpak om je kerstboom te verlichten is met behulp van clusterverlichting. Clusterverlichting wordt gevormd door een kabel met verschillende korte snoertjes waar lampjes in verwerkt zijn. Zo ontstaat er als het ware een boa van kleine lichtjes. Deze slinger wordt op dezelfde manier op de takken van je kerstboom geplaatst als de reguliere verlichting die je in je boom zou plaatsen. Je boom is met clusterverlichting prachtig verlicht met honderden lampjes in slechts een paar minuten!

Verschillende kleuren clusterverlichting

Als je op zoek gaat naar clusterverlichting heb je de keuze uit verschillende kleuren. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze voor warm wit of voor klassiek warm. Iedere kleur zorgt voor een andere uitstraling en brengt een andere sfeer met zich mee. Vaak staan wat koelere lichtjes erg mooi in een kerstboom die met witte kerstballen of nepsneeuw versierd is, terwijl de warmere lichtjes erg mooi staan in een meer klassieke boom. Naast de kleur heb je ook nog de keuze uit halogeenlampjes of gloeilampjes en LED. Een typische halogeen lamp brandt niet zo fel als een klein LED-lampje. Normale LED-lampjes en de meeste daarvan hebben helemaal helder glas, waardoor ze soms te fel branden. Soft-LED clusterverlichting is in dit geval een ideale uitkomst.

Creëer een kerstwonderland met clusterverlichting

Clusterverlichting gebruiken kan zowel binnen als buiten. Je tovert je kerstboom, je raamkozijn of je schutting met clusterverlichting snel om tot een echt kerst wonderland. Je hoeft je bij het gebruik van deze vorm van verlichting geen zorgen te maken over lampjes met te lange kabels die zorgen voor lelijke gaten in de verlichting. Clusterverlichting bestaat namelijk uit een draad met verschillende kleine lampjes die dicht op elkaar staan. Clusterverlichting is daarom ideaal voor het verlichten van verschillende elementen die je graag in de spotlight wilt zetten.  

Creativiteit met clusterverlichting

Naast de klassieke witte kleuren heb je bij clusterverlichting ook nog de keuze voor multi-colour varianten. Hierdoor kun je ook eenvoudig wat kleur in huis, de tuin of de kerstboom aanbrengen. Verder kun je je creativiteit de vrije loop laten als het aankomt op versieren met clusterverlichting, je kunt de lampjes namelijk op veel verschillende plekken plaatsen. Het is ook erg leuk om bijvoorbeeld een vaas te vullen met de verlichting om de vaas op deze manier om te toveren tot een lamp. Verder kun je ook nog een mooi lijnenspel creëren en de verlichting in bepaalde vormen plaatsen. Vaak zijn de lampjes voorzien van verschillende standen en soms zelfs een mogelijkheid om de lampjes op de muziek te laten spelen. Hier kun je ook erg creatief mee zijn.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Clusterverlichting

Wat is clusterverlichting?

Clusterverlichting is een type kerstverlichting waarbij de lampjes zeer dicht op elkaar zitten, waardoor het lijkt alsof er een cluster van lichtjes is. Dit creëert een helder en sprankelend effect.

Hoeveel lampjes zitten er meestal op een clusterverlichtingssnoer?

Het aantal lampjes op een clusterverlichtingssnoer varieert, maar meestal zijn er tussen de 100 en 200 lampjes op een snoer. Dit hangt echter af van de lengte van het snoer en de fabrikant.

Kan ik clusterverlichting buiten gebruiken?

Ja, de meeste clusterverlichting is geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten. Het is belangrijk om te controleren of de clusterverlichting specifiek is ontworpen voor buitengebruik om ervoor te zorgen dat deze waterdicht en veilig is voor gebruik in verschillende weersomstandigheden.

Zijn de lampjes op clusterverlichting vervangbaar?

In de meeste gevallen zijn de lampjes op clusterverlichting niet vervangbaar. Dit komt doordat de lampjes zeer dicht bij elkaar zitten en vaak niet individueel vervangen kunnen worden. Het is daarom raadzaam om een reserveclusterverlichtingssnoer te hebben voor het geval er een lampje uitvalt.

Kan ik clusterverlichting dimmen?

Ja, veel clusterverlichtingssnoeren zijn dimbaar. Dit kan handig zijn om de helderheid van de verlichting aan te passen aan de gewenste sfeer. Controleer echter altijd de productinformatie om er zeker van te zijn dat de clusterverlichting dimbaar is en om te weten welk type dimmer hiervoor geschikt is.

Top 5 Beste kopen
Logo