Lego Ninjago
Bijgewerkt: Mei 2023

Lego Ninjago

Lego Ninjago

Als je een kindje hebt zal LEGO hoogstwaarschijnlijk tot de speelgoed collectie behoren. Misschien heb je zelf vroeger ook wel met LEGO gespeeld. LEGO is al jaren ontzettend populair. Dit komt onder andere doordat LEGO voor ieder kind wel een leuke collectie heeft. Een collectie die erg populair is, is bijvoorbeeld LEGO Ninjago. Met LEGO Ninjago stap je een wereld binnen van ninja’s. De collectie van LEGO Ninjago bestaat uit verschillende helden, namelijk Zane, Jay, Nya, Cole, Kai en Lloyd. Deze helden nemen het met elkaar op tegen de slechterik Garmadon en het leger van Garmadon. Samen proberen de ninja’s het kwaad te bestrijden en de wereld te beschermen.

 

Vier gouden wapens

Iedere ninja heeft zijn eigen vaardigheden, discipline en kracht die hij geleerd heeft van meester Wu. De allereerste Spinjitzu meester heeft enkele krachtige wapens gemaakt in de wereld van Ninjago. Deze wapens zijn vier gouden Spinjitzu wapens. De wapens bestaan uit de Nunchucks van de Bliksem, het Zwaard van het Vuur, de Seismische Zeis en de Shurikens van het IJs. Met deze wapens moeten de helden de wereld beschermen tegen het kwaad.

 

De helden in het Ninjago-team

Het Ninjago-team bestaat uit 6 helden, Zane, Jay, Nya, Cole, Kai en Lloyd. Zane is door een dokter gemaakt en is een ninja-robot. Hij heeft veel verschillende vaardigheden die erg goed van pas komen tijdens gevechten, wat hem onmisbaar maakt binnen het team. De held Jay is bekend vanwege zijn tactische bewegingen. Hij is dan ook de ninja van de bliksem en wint ontzettend veel wedstrijden. Nya is de water-ninja die met haar krachten tegen de slechteriken kan vechten. Ze is het zusje van Kai en heeft een sterk karakter en een sterke eigen wil. Cole kon in de voetstappen van zijn vader treden om een danser te worden, maar heeft er toch voor gekozen ninja te worden. Hij is de ninja van de aarde. Kai is de broer van Nya en is de ninja van het vuur. Hij heeft ontzettend veel moed en is dan ook de leider van het team. Lloyd is de laatste ninja in het team. Hij is eigenlijk de zoon van de vijand Garmadon. Toch heeft hij ervoor gekozen zich bij het Ninjago-team aan te sluiten.

 

De vijand Garmadon

Garmadon is de grote vijand van het Ninjago-team. Garmadon is een ninja die eigenlijk een groep ninja’s zou trainen. Hij is dan ook de oudere broer van de Spinjitzu Meester W. Helaas werd Garmadon door de Grote Verslinder gebeten toen hij nog een kind was. In deze beet zaten giftige stoffen, waardoor hij overgenomen is door het kwade.

 

De populariteit van LEGO Ninjago

Er zit dus een heel verhaal met veel geschiedenis achter LEGO Ninjago. Het is dan ook niet gek dat kinderen zich uren met LEGO Ninjago kunnen vermaken. Ieder kind kan zijn creativiteit de vrije loop laten en op avontuur gaan in de wereld van ninja-helden en slechteriken.

Beste Lego Ninjago aanbiedingen van Mei 2023