Carkids Autostoel
Bijgewerkt: Maart 2023

Carkids Autostoel

Carkids Autostoel

De Carkids autostoel is speciaal gemaakt om jouw kinderen veilig mee te laten rijden in de auto, hoe jong of klein deze dan ook nog zijn. De autostoel is officieel goedgekeurd door de Europese autoriteit die toe moet zien of de veiligheid van kinderen in het vervoer wel gewaarborgd kan worden, waardoor het gebruik van deze kinderstoel meer dan aan te raden is. De Carkids kinderstoel kan gebruikt worden voor meerdere leeftijden en is verstelbaar op basis van in welke levensfase je zoon of dochter zich nu bevindt.

 

Het gebruik

De Carkids kinderstoel is makkelijk in gebruik, doordat deze licht van gewicht is en eenvoudig vastgemaakt kan worden aan de autostoel. Met een gewicht van rond de 7 kg is de stoel makkelijk mee te nemen en in en uit de auto te gebruiken. Wanneer je de stoel dan gebruikt om je kind in te plaatsen, is dit zo gepiept. Je hoeft alleen de veiligheidsgordel vast te maken en klaar. Voor de jongste en kleinste kinderen is er een driepuntsgordel ter beschikking, zodat deze extra goed veilig zit. Op basis van hoe groot je kind is kun je ook de nekleuning hoger zetten, zodat het hoofd altijd op de juiste manier wordt ondersteund.

 

Voor jonge en oudere kinderen

De Carkids kinderstoel is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden. Hiervoor is de speciale driepuntsgordel ook voor gemaakt, zodat je kind veilig en zeker in de stoel plaats kan nemen en er geen gevaar is voor uit de stoel vallen wanneer je bijvoorbeeld een scherpe bocht moet maken. Vergeet hierbij niet dat de gewone autogordel voor extra veiligheid kan zorgen. Het minimaal aan te raden gewicht van je kind voor het gebruik van de Carkids kinderstoel is 9 kg.

 

Voor oudere kinderen kan de Carkids kinderstoel uitkomst bieden tot een leeftijd van 12 jaar of totdat het kind meer dan 36 kg weegt. In deze gevallen zal de stoel eerder geschikt zijn om als verhoging te werken. Hierdoor zit het kind lekkerder, veiliger en kan het ook goed naar buiten kijken. Zet voor de beste ondersteuning de leuning dan op de hoogste stand. De driepuntsgordel is op dit moment niet meer nodig, waardoor de gewone autogordel al meer dan genoeg werkt.

 

De prijs en waar te koop

De adviesprijs van de Carkids kinderstoel ligt rond de 130 euro. In de meeste gevallen zul je deze stoel dan ook voor deze prijs tegenkomen. Dit is met name bij kinderwinkels, maar ook bouwmarkten als Gamma en Bauhaus en leefstijlwinkels als Blokker verkopen deze kinderstoelen. Daarnaast kan het aan te raden zijn om Marktplaats in de gaten te houden. Wanneer een kind uit de stoel is gegroeid verkopen veel mensen de kinderstoel via Marktplaats, waardoor je dezelfde kwaliteit zou kunnen hebben maar voor een lagere prijs. Daarnaast kan het ook aan te raden zijn om in je omgeving te vragen wie er nog een Carkids kinderstoel over heeft, waardoor je deze misschien voor een vriendenprijsje over kunt nemen.

Beste Carkids Autostoel aanbiedingen van Maart 2023