Roeitrainer

Op zoek naar de beste roeitrainer? Vergelijk de top 5 roeitrainers en ontdek welke jouw fitnessdoelen het beste ondersteunen. Lees verder voor een overzicht van de beste opties.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Finnlo AQUON PRO PLUS Roeitrainer
Finnlo AQUON PRO PLUS Roeitrainer
Voordelen
Beschikt over een draadloze hartslagmeting. De weerstand kun je instellen via de handgrepen. Comfortabele zitting die ondersteund wordt door kogellagers. De roeitrainer is inklapbaar, zodat je het eenvoudig op kunt bergen. Beschikt over antislip pedalen.
Nadelen
De borstband wordt niet standaard meegeleverd.
First Degree Fitness Apollo Pro V Roeitrainer
First Degree Fitness Apollo Pro V Roeitrainer
Voordelen
Beschikt over handige transportwielen. Zeer geschikt voor mensen die willen trainen als een professional. 15 procent meer weerstand en gemakkelijk wisselen tussen 5 niveaus. De roeitrainer is ergonomisch ontworpen. Je kunt de roeitrainer na het trainen recht op zetten om ruimte te besparen.
Nadelen
Het display heeft geen kleuren en ook geen verlichting.
Tip: Beste keuze
Octane Ro Max Roeitrainer
Octane Ro Max Roeitrainer
Voordelen
Beschikt over een verlichte calorieënmeter. Je bent geen stroom nodig voor het gebruik van de roeitrainer. Je kunt de roeitrainer eenvoudig opruimen als je er klaar mee bent. Je bent een klein vloeroppervlak nodig voor het gebruik van de roeitrainer. Tien verschillende weerstanden via de magneetrem.
Nadelen
De roeitrainer weegt 58 kilo.
VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer
VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer
Voordelen
Geschikt voor professioneel en thuis gebruik. Heeft een kantelbaar display die eenvoudig af te lezen is. De handgrepen hebben een stevige grip en liggen lekker in de hand. De roeitrainer heeft tien verschillende weerstandsniveaus. Je kunt de roeitrainer uitbreiden met nog meer trainingsmogelijkheden.
Nadelen
De roeitrainer heeft geen bidonhouder.
Life Fitness Row GX Roeitrainer
Life Fitness Row GX Roeitrainer
Voordelen
Zeer geschikt voor de gevorderde roeiers. Door de realistische waterstand heb je het gevoel dat je ect aan het roeien bent op het water. Op het display kun je de tijd aflezen, maar ook de afstand en slagen per minuut. Verschillende trainingen volgen door de intensiteit aan te passen. Je kunt de roeitrainer kantelen en ruimtebesparend opbergen.
Nadelen
Maximaal belastbaar gewicht is 150 kilogram.

Beste RoeitrainerKoopgids: Welke Roeitrainer is de beste koop van maart 2024?

De roeitrainer is een fitnessapparaat dat steeds populairder wordt. Geen verrassing, aangezien dit vrijwel het enige fitnesstoestel is waarmee je het volledige lichaam traint. Het toestel wordt een roeitrainer genoemd omdat je hierin dezelfde lichaamsoefeningen doet als wanneer je aan het roeien bent. De roeitrainer is een steeds vaker in de sportschool gezien apparaat, maar is ook verkrijgbaar voor individueel gebruik zolang je maar een ruimte hebt die groot genoeg is om dit grote apparaat in kwijt te kunnen.

De soorten weerstand

Een roeimachine werkt op basis van weerstand. De weerstand is hetgeen waartegen je traint, zodat je ook daadwerkelijk je spiermassa gebruikt om fitter en gezonder te worden. Bij roeitrainers zijn er vier belangrijke weerstanden, op basis van waarmee de weerstand wordt gebouwd. Dit zijn lucht, magneten, water en een hydraulisch systeem op basis van gas. De verschillende weerstanden werken op verschillende manieren. Zo trekt de magneet het vliegwiel aan en wordt lucht gebruikt om door het systeem heen gepompt te worden. Welke soort weerstand het beste bij jouw training past is afhankelijk van wat jij zelf het fijnst vindt werken. Mocht je bijvoorbeeld het gevoel van op het water zijn zo veel mogelijk na willen kunnen bootsen, dan is een roeimachine met waterweerstand de meest logische keuze.

Geschikt voor lange en zware sporters

De roeitrainer is geschikt voor iedere soort sporter, maar ook bij dit fitnesstoestel moet je rekening kunnen houden met de maximale belasting. De eerste belangrijke pijler hierin is het lichaamsgewicht. Omdat je je volledig uit moet kunnen rekken in het apparaat is het belangrijk dat de roeimachine lang genoeg is om in te kunnen sporten. Het voordeel is dat de meest standaard modellen geschikt zijn voor vrijwel iedere sporter. Pas wanneer je zelf boven de 1,90 meter bent, is het belangrijk te zoeken naar een extra grote versie.

Naast lichaamslengte is lichaamsgewicht belangrijk. De meeste roeitoestellen kunnen een gewicht aan van 120 kg, en houd dit gewicht dan ook aan. Mocht je zwaarder zijn dan het maximaal belastbaar gewicht, al is het maar een paar kilo, dan is het geen goed idee om de roeitrainer te gebruiken. Dit komt omdat het apparaat anders kan gaan piepen en beschadigen. Dit is niet alleen zonde van de roeitrainer, maar kan ook onprettig voor jezelf zijn tijdens het trainen.

De prijs en waar te koop

De prijs van de roeitrainer is afhankelijk van het merk. First Degree en WaterRower zijn grote namen in de fitnesswereld, de laatstgenoemde natuurlijk vooral op het gebied van toestellen met waterweerstand, en kunnen daardoor vaak wat duurder uitvallen dan bijvoorbeeld merken als Focus Fitness, Kettler en Sole. Voor een goede roeitrainer kun je ervan uitgaan dat je minimaal 300 kwijt bent en deze prijs kan oplopen tot 3000 euro. Fitnessapparaten zijn vooral te verkrijgen bij specialisten, waardoor je voor een goede roeimachine het beste rond kunt kijken in fitnesswinkels, sportwinkels en online aanbieders van fitnessproducten. Daarbij kan het handig zijn om je roeimachine online te bestellen, zodat de medewerkers je alvast kunnen helpen met het plaatsen van het fitnessapparaat op de juiste plek. Omdat een roeitrainer aardig zwaar kan zijn is het goed deze meteen op de juiste plek te hebben zodat je meteen met trainen kunt beginnen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Roeitrainer

Hoeveel calorieën verbrand ik met een roeitrainer?

Het aantal calorieën dat je verbrandt met een roeitrainer hangt af van verschillende factoren, zoals je gewicht, leeftijd, geslacht en de intensiteit van je training. Over het algemeen kun je stellen dat je met een uur roeien ongeveer 600 tot 800 calorieën kunt verbranden.

Is roeien op een roeitrainer geschikt voor mensen met knie of rugklachten?

Roeien op een roeitrainer is over het algemeen een low-impact sport, wat betekent dat het relatief weinig belasting op de gewrichten legt. Dit maakt het vaak geschikt voor mensen met knie of rugklachten. Het is echter altijd verstandig om bij twijfel een arts of fysiotherapeut te raadplegen voordat je begint met roeitraining.

Hoe vaak moet ik roeien op een roeitrainer om resultaat te zien?

Om resultaat te zien met roeien op een roeitrainer is het belangrijk om regelmatig te trainen. Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal 3 keer per week te roeien, met een duur van 20 tot 30 minuten per sessie. Door consistent te trainen zal je na verloop van tijd verbetering zien in je uithoudingsvermogen, spierkracht en algehele fitheid.

Wat is het verschil tussen een luchtweerstand en een magnetische weerstand roeitrainer?

Een luchtweerstand roeitrainer maakt gebruik van een ventilator om weerstand te creëren, terwijl een magnetische weerstand roeitrainer werkt met magneten. Het belangrijkste verschil tussen beide is de manier waarop de weerstand wordt geregeld. Luchtweerstand roeitrainers zijn over het algemeen iets luidruchtiger, maar bieden een vloeiendere roeibeweging. Magnetische weerstand roeitrainers zijn over het algemeen stiller en bieden meer mogelijkheden om de weerstand nauwkeurig in te stellen.

Kan ik afvallen door alleen maar te roeien op een roeitrainer?

Hoewel roeien op een roeitrainer een effectieve vorm van cardiovasculaire training is en kan bijdragen aan gewichtsverlies, is het belangrijk om te beseffen dat gewichtsverlies ook afhankelijk is van andere factoren, zoals je dieet en levensstijl. Om af te vallen is het essentieel om een gezond en uitgebalanceerd dieet te volgen en regelmatige lichaamsbeweging te combineren met roeien op een roeitrainer.

Top 5 Beste kopen
Logo