Powerbags
Bijgewerkt: Maart 2023

Powerbags

Powerbags

Powerbags zijn handige fitnessartikelen om aan je training te kunnen doen. Met de powerbag kun je eenvoudig en effectief werken aan je krachttraining en je kunt ze gebruiken voor stabiliteitstraining. De nieuwe generatie halters voor persoonlijk gebruik. Powerbags zijn geschikt voor veel verschillende oefeningen die je gewoon thuis zou kunnen doen en geheel op eigen manier. Afhankelijk van op welk niveau je zit kun je wisselen in de soort powerbag die je kunt gebruiken.

 

De maten

Powerbags zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten. De meeste powerbags beginnen bij 5 kg per stuk en dit kan oplopen tot 25 kg. Het gewicht is terug te vinden op de zijkant en wordt vaak ook aangegeven door een eigen kleur. Per merk kan het verschillen welke kleuren er gebruikt worden, maar in de meeste gevallen wordt de vuistregel aangehouden dat hoe donkerder de kleur, hoe zwaarder de powerbag.

 

De merken

Powerbags maken een opmars in de fitnesswereld en dat is te zien aan het aantal merken dat deze artikelen verkoopt. Tinturi, Lifemaxx, Lukadora en Gymstick zijn de grotere namen die meerdere soorten powerbags in het assortiment hebben. Welk merk het meest voor jou geschikt is hangt af van wat voor soort powerbags je het fijnst vindt werken. Zo zijn er powerbags gemaakt van verschillende materialen, zoals pvc, polyester, kunststof en rubber. Daarnaast zijn de verschillende modellen op basis van hoe de powerbags vastgehouden kunnen worden, door middel van de hendels. Er kan een groot verschil zitten in hendels die parallel of juist haaks op de powerbag zelf staan en bij Lukadora zit er meestal een hendel aan de bovenkant en één aan de zijkant, in plaats van beide op dezelfde hoogte aan de bovenkant. Welk model het beste geschikt is, is afhankelijk voor de soort trainingen die je uit wilt gaan voeren.

 

De prijs

Powerbags zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en daarmee ook verschillende prijsklassen. Ook zijn zwaardere powerbags van dezelfde serie duurder, omdat je deze eerder zal gebruiken voor gespecialiseerde work-outs die voor meer professioneel trainen bedoeld zijn, in plaats van oefeningen om thuis te kunnen oefenen en niet naar de sportschool te hoeven. Zo is de powerbag van Tunturi van 15 kg 90 euro, terwijl dezelfde powerbag van 20 kg al 95 euro kan kosten. Voor een beginnende thuissporter zijn er al powerbags beschikbaar van 50 tot 80 euro en dit kan voor de meer ervaren sporter oplopen tot wel 135 euro. Gemiddeld kun je voor een standaard powerbag van 10 kg klaar zijn voor rond de 89 euro.

 

Waar te koop

Powerbags worden steeds populairder, waardoor deze op steeds meer plekken te koop zijn. Vooral retailers die gericht zijn op fitnessartikelen zullen powerbags in het assortiment hebben, zowel in de winkel als online. Overkoepelende sportwinkels zoals Decathlon of Avantisport hebben niet altijd een al te groot fitnessassortiment, maar als jouw plaatselijke vestiging dit wel heeft is de kans groot dat powerbags hier ook in te vinden zijn. Meestal wanneer een verkoper dumbells te koop heeft liggen de powerbags hier vlak naast.

Beste Powerbags aanbiedingen van Maart 2023