Battle Ropes
Bijgewerkt: Juni 2023

Battle Ropes

Battle Ropes

Battle ropes zijn de bekende touwen die veel gebruikt worden in fitness en cardiotraining. Je gebruikt battle ropes voor oefeningen om met name het bovenlichaam te kunnen trainen, door bijvoorbeeld een slaande beweging te maken waardoor het touw gaat golven. Er zijn veel verschillende oefeningen beschikbaar met het gebruik van battle ropes die gebruikt kunnen worden op verschillende niveaus in de fitness- en cardiotrainingen.

 

Het formaat

Battle ropes zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en maten. Welk van dit soort battle ropes je nodig kunt hebben is afhankelijk van je niveau en welke oefeningen je ermee gaat doen. De vuistregel is hierbij dat hoe dikker en langer het touw is, hoe intenser de oefeningen kunnen zijn. Battle ropes zijn al verkrijgbaar vanaf 3 meter. Deze zijn met name bedoeld wanneer je net met de trainingen bent begonnen. De langste battle ropes kunnen tot wel 15 meter lang zijn. Qua dikte van het touw kan dit variƫren tussen de 25 en 50 mm.

 

Het materiaal

De battle ropes bestaan uit het touw en de handvatten waarmee je de oefeningen kunt doen. Het touw wordt gemaakt van onder andere nylon, hennep, elastiek of kunststof. De handvatten zijn over het algemeen gemaakt van rvs, metaal, pvc of ijzer. Dit harde materiaal is gekozen om meer grip op de battle ropes te kunnen hebben en daardoor meer kracht te zetten en meer resultaat uit je oefeningen te halen.

 

De uitvoeringen

Battle ropes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en stijlen. Zo kan er al veel gevarieerd worden in kleur en uitvoering. Bekende series binnen de battle ropes zijn de Aerobis Blackthorn en de Functional Training serie van Tunturi. Hierin zijn verschillende modellen battle ropes verkrijgbaar voor verschillende oefeningen. Andere bekende merken zijn Gymstick, Lifeline, Muscle Power en ZEUZ. Dit zijn merken die ook al bekend zijn door het leveren van andere fitnessartikelen, zoals gewichten.

 

De prijs en waar te koop

Battle ropes kun je al een tijdje vinden bij de gespecialiseerde dealer in fitnessartikelen. Dit kan zowel in een fysieke winkel of bij je sportschool als via een online verkooppunt. Tegenwoordig is de populariteit van battle ropes al zo groot dat zelfs winkels als Bol.com een breed assortiment in deze sportproducten verkopen. Ook hier is er volop keuze in merken, maten en formaten. Gemiddeld moet je rekening kunnen houden met een prijs van tussen de 70 en 90 euro als je een battle rope wil kunnen kopen. Vooral populaire modellen zitten in deze prijsklasse. Voor de rest kan de prijs van de battle ropes schommelen tussen de 22 en 350 euro, afhankelijk van het soort battle ropes dat jij nodig hebt en het merk dat deze aanbiedt.

Beste Battle Ropes aanbiedingen van Juni 2023